Scudo Sports

Ters yay bir sisteme düz yay aktarıcı takılabilir mi?

Hüseyinsuna

Daimi Üye
Tepki
83
Bisiklet
Carraro
Bisikletimde ters yay çekiş sistemi var.Arka aktarıcı ayar tutmuyor artık.Net vites geçişleri sağlayamıyorum.Bisikletçilerde ayarlayamadılar.Biraz araştırma ile ters yay arka aktarıcının zor bulunabiliceğini gördüm.Düz yay takabilirsem uyum sağlar mı ? Vites kolunun tersten atması dışında başka bir problem ile karşılaşır mıyım?

Scudo
@Hüseyinsuna
rapidrise aktarıcıdan bahsediyosun galiba ? aynı serinin normal olanıyla değiştirebilirsin, ama vites kollarında durum nasıl olur bilemiyorum

Geçen gün bu sistemin shimanonun fiyaskosu olduğunu okudum. Büyük ihtimal kolda değişecek çünkü bu sistemle beraber çalışan özel kollar çıkarmışlar zamanında.

@Tasogare söylediginiz sistemi ilk kez duydum.Bende dual control deore lx 3*9 sistem var.

@Fakir Kemancı aynı aktarıcıyı bulabilirsem eskisi gibi devam ederim.Olduda bulamadım düz yay takarım sadece vites kolu ters yönde atar

@Hüseyinsuna
sizin aktarıcı normalde ters çalıştığı için, aktarıcı yönünü değiştirdiğiniz zaman, vites kolu da normal çalışmaya başlayacak muhtemelen (önceki kullandığınız sistem tersti) ama sorun şu ki aynı seriden bulmanız gerek, o yüzden aktarıcının ya da vites kollarının serisini öğrenin
http://bicyclehabitat.com/images/library/features/shimano_xtr_shiftdiagram_03_f.gif

• Beğen
Tepkiler: Hüseyinsuna
Deore lx i ben de kullandim harika bir sistem amazon da e bay de hala satista tavsiye ederim

@Tasogare ebaydan alışveriş yaptım daha önce fakat amazonu bilmiyorum.Ne kadar güvenli? Ayrıca burdada aliexprees gibi dükkanlar var sanırım

Geri