belirtmeliyim ki bu inceleme ve diğer forumlarda okuduklarım
eggbeater smarty alama neden oldu.
gerçeten çok memnunum kalleri bulmak diğer pedallarda arzide giderken çok zor olabiliyor
o benim de aklıma gelmişti, acaba demiştim kendi kendime, versiyon farkı mı var ama benim pedallarım da 2005 modeldi ki, ilk çıkan Egg Beater'lardandı yani...
Tekrar baktım. "V3 cleat" olarak gecen kallere "race cleat" demişler. Diğerine "Premium cleat" demişler. Bendeki MXR pedalların içinden eskiden "V2 cleat" dedikleri şu an "Premium cleat" dedikleri kallerden cıkmıştı. Ama bu sene aldığım SL pedalların içinden internet sitesinde "race cleat" olarak geçen ve kullanma klavuzunda "V3 cleat" olarak gecen kalden cıktı. Bundan anlayabildiğim yarış için olan kalleri daha sert olsun diye ayarsız tek parca yaptıkları
tecrübeli arkadaşlardan faydalanmak istedim,kararsızlık var biraz.
egg beater c modeli mi yoksa shimano m540 mı?
iki modelin avantaj ve dezavantajları ne olabilir?
gördüm ki crankbrothers yeni serisini çıkarmış. yeni seri gerçekten ayrı bir güzel gözüküyor...
(link)
isimlendirme de değişmiş... tüm ürünler 1-2-3-11 gibi sayılarla ifade ediliyor..
özellikle candy serisinin albenisi artmış..
(link)
yakında bu malzemelerin üzerine konuşuyor oluruz...
Kısa bir süre önce kilitli pedala başladım. Shimano'nun az kullanılmış m9020 pedalını aldım. Tam alışıyorum gibi derken pedalda sorun oldu pedaldan soğuyup iade ettim. Biraz araştırdıktan sonra Crank Brothers Eggbeater 3 pedalında karar kıldım ve kullanan arkadaşlardan hiç şikayet yorumu almadım. Takıp çıkarmasının daha kolay olduğunu söylediler. 3 kez düşmeme rağmen artık etrafımdan gelen tabiri caize baskılardan ve performansına inandığım için vazgeçmedim. Bakalım pazartesi pedal elimde. İnşallah bizde bu platforma alışırız
Eggbeater'ları kullanmak, ayağı pedala kilitleyip geri çıkarmak çok kolay.
Ayrıca yapılarından ötürü çamur Shimano pedallar için büyük sorun. XT ve XTR SPD pedal kullandım ama çamur birikmesi konusunda çok sıkıntı yaşadım. Eggbeater'larda böyle bir sıkıntı olmuyor.
@Mehmet Altuğ m9020 de çamur önleyici bir platform var ama 1 ay kullanılmış pedalın bozulması aşırı derecede soğuttu beni shimano'dan.. O yüzden farklı marka arayışlarına girdim ve Crank Brothers önerilerine rastladım. Benim için kolay çıkması çok önemli çünkü zaman zaman şehir içi trafikte kullanma durumunda kalıyorum. Ayrıca cevabınıza teşekkürler.
Konuyu hortlatıyorum ama Eggbeater 1 pedal aldım ve aklıma takılan bir konu var bu pedal ile mtb kallerinin hepsini kullanabilir miyim? Yoksa crank brothers kallerini mi almak zorundayım? Yardımcı olursanız sevinirim.
@trainspotting35 ürünü ikinci el olarak alacağım satan arkadaş kalleri de kargoya koyacağım dedi ben sadece ömrü dolmuş ise yenisini alırım dedim ama hiç aklıma markaya özel üretilmiş bir ürün olacağını bilemedim. Piyasa da sadece bir adet model var ve o da aktif pedal da. Belki gözümde büyütüyorum kallerin ömrü uzunsa bu kadar sıkıntı olmayacak. İlk kez kullanacağım için böyle birşey oldu artık beğenmezsem veya kullanamaz isem satar shimano'ya geçerim.
@DeaKeN Burada kallerin ömründen ziyade, pedalların ömrü daha mühim Pedallar kaç km. ve hangi şartlarda kullanılmış onu bir öğrenin. Eggbeater 1 serisi, markanın giriş seviyesi ürünleri. Pedal 2-3 senelikse ve biraz da zorlanmışsa rebuild kit alıp iç aksamı yenilemeniz gerekebilir.
@Mehmet Altuğ öğrendiğim 1 yıllık ve sıfır almış. Açıkçası bu ürün böyle olduğunu bilsem almazdım. 2 bisikletim var ve bir tane daha bu pedal edinmem zor. Kalleri diğer markalara göre 2 katı fiyatta. Tek satıcı tek model olması da cabası. Firma getirmeyi bıraksa herşey çöp olacak.
@DeaKeN (link) bu parayı verip kal alacağına (link) kal tipi uyuyorsa bu pedalı al hem iki bisiklete pedalın olur hem de kalin olur 140 tl farkla. 150 tl ye kal mi olur yawww.
@trainspotting35 değiniz gibi kal pahalı ama verdiğiniz fikir daha mantıklı pedal almak. Öncesinde gelenleri deneyerek alışma süresini atıp sonrasında kullanabilirsem 1-2 ay içerisinde yeni bir tane daha almak. @BerkEvren vermiş olduğun bilgi içimi rahatlattı açıkçası.
Herkese yorumları için çok teşekkürler.
Erdoğanlar bisikletin indirimiyle eggbeater 257 tl ye geliyor.
Mevcutta shimano m530 kullanıyorum. Bunu 150 200 tl ye satıp (yaklaşık) hem 175 gr hafifleme (asıl kriter değil) hem de pedalı sıfırlama mantıklı olur mu?
Kilit mekanizması aynı şekilde mi çalışıyor?