Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

TEST: Sigmasport 1606 L DTS Cadance

Scudo
Bende de kablolu modeli var 1 yıldır kullanıyorum ve baya memnunum. Fiyatı ( ABD, $20 ) özelliklerine göre iyi olduğu için almıştım. Benimkinin içinden cadance kiti çıkmıştı ama kurmadım çok da pro olmayan bir kullanıcı olarak sizce gerekli mi? ( gerçi cadance'a bakarak max. verim almak iyi olur ama genelde şehir içi kullanıyorum denebilir ). Son olarak Lithuim 3V pili saatçilerde bulabilirim heralde?

Görüşleriniz benim için değerlidir. Teşekkürler...

Bağlantı lastiklerinin kopması sorununu ben de yaşamıştım. Sonradan tecrübe ettim ki bu lastikleri bağlamadan önce iyice ısıtmak çok işe yarıyor. Mesela cok sıcak bir kalorifor üzerinde 1 saat kadar bekletip öyle takarsanız ve taktıktan sonra sıcak bir mekanda birkaç saat kadar tutarsanız, bağlantı lastiğinde kılcal çatlaklar oluşmadan yeni gerginliğe adapte oluyor. Bundan sonra da bir daha kopma problemi yaşamıyorsunuz. Ben bunu tecrübe ettim.

Ayrıca kaliteli bir iç lastikten enine halka şeklinde keserek yaptığım bağlantı lastiklerinin de garip bir şekilde çok dayanıklı olduğunu gördüm. Öyle ki hız sensörünü ön maşaya bu lastiklerle bağladım ve 4 yıl oldu, halen de sapasağlam bir şekilde kullanmaktayım. Bilgilerinize sunulur...

• Beğen
Tepkiler: bisikletcanavari
Sigmasport lar için kimi iyi kimide kötü konuşur.Ben 2006 modelini kullanıyorum.Nabız ve İrtifa ölçebiliyor.Benim sizle paylaşmak istediğim şu bu saati konaktan vapura binerken denize düşürdüm yaklaşık 15-20 dakika suda kaldı...Ve hala çok iyi çalışıyor.Pilleri yeniyse problem çıkartmıyor.20 mm çekmiyor,ve yüksek gerilim hattarından etkileniyor,ama bu bütün wireless km saatleri için geçerlidir(Modelini yanlış hatırlamıyorsam Polar 400 hariç).Polarında fiyatı 350euro civarı...

1606 L DTS i hala kullanıyorum. DTS özelliği var. Ne yuksek gerilim hatlarından etkileniyor ne de hemzemin gecitte tren raylarındaki ve askı tellerindeki gerilimden. Sigma sport fitwatch 1606 km saatinin hemen yanında takılı. Herseyden etkileniyor. KM saatinde hiçbir sorun yok.

Bende bu km saatinin kablolu modelini kullanıyorum fakat aldığımdan beri bir türlü ışığını yakamadım.internetten kullanma kılavuzunu indirdim reset ve set tuşlarına aynı anda bastığınızda diyor fakat ben o tuşlara aynı anda bastığımda km saatini resetliyor saat ayarı gidiyor bugüne kadar yaptığım mesafe gidiyor.Yardımcı olursanız sevinirim.

Uzun süreli basmayacaksın. Basıp cekeceksin. Cok kolayca yanıyor. Bir ihtimal saatinde sorun olabilir. Aynısından baska birisinde görürsen bir göz at.

• Beğen
Tepkiler: kocak04
Ben aynı anda ikisine çok az basıyorum klavyede harflere basar gibi.Basıncada hemen ekran çok kısa bir süre kapanıp açılıyor ve bir bakıyorum bütün bilgiler gitmiş.Belkide benimkinde bir srun vardır.Zaten alalı fazla olmadı bi götürmekte fayda var.Teşekkürler.

kadans sayacında sorun cıkmıo mukemmel calısıo ancak hız sensoru delirticek..sokup ytakmalar yahut siddetli sarsıntılarda ayarımı bozuluosa anlamadım calısmaz oluo ne yaparsam yapıım veri alsıverisini saglayamıyorum ee diip umursamz olduktan sora yola cıkıorm yolda kafasına gore baslıo calısmaya.ne yaptıysam ben o acıyı yakalayamadım bilincli...denemedigim meseda ve acı kalmıo lakin hız sensorunu bilincli calıstıramıorm...kendi inisiyatifiyle sanırım naıs oluosa anlamadım yolda bi an calısırken buluorm..fazlasıyla cıldırtıcı bu hız sensoru...

önce pilleri değiştir. Pil azken saçmalıyor. Sonra monte edebildiğin kadar yukarı monte et. Sonra da mıknatısı sensore göre biraz asayı yukarı takarak deneme yap.

Not: kendi mıknatısından baska bir mıknatısla güzel calısmıyor.

@BoZCaN

Kesinlikle piller bitik ;) aynı sorunu benimki de yapmıştı :)

Bu arada kablosuz km saatlerine karşı hala bir önyargı içerisindeyim. Km saatinin en ufak bir sapıtmasına bile tahammülü olmayan birisi olarak bana tavsiye edebilirmisiniz? (Doğru montaj ve sağlam piller ile tabiki )

Yazınız çok güzel olmuş. Tebrik ederim ;)

Hız göstergesinde hızlı kalkıslarda falan gec kalıyor. Ama tur saydığı için odometre kaç km yol aldığınızı gösterirken kesinlikle yanılmıyor.

Ben kablo kopartmaktan bıktığım için bölye bir modele gecmiştim zamanında. Hafta sonu yapılan SDS yarısında camurdan dolayı bircok arkadaş kablo kopartmış hatta hem kadans hem km saati kablosunu koparan bile var. Benim de mıknatıs koptu yerinden :)

Kablosuz olarak bence gayet başarılı. Sizin acınızdan tek kusuru kalkışlarda hız gostergesinin geç kalması olur.

Saygılar.

• Beğen
Tepkiler: bisikletcanavari
Kalkışlar o kadar sorun değil benim için. Sigma'nın en süt modelinde 2006 mhr (Yeni gelecek olan Rox modelleri nasıldır bilemem) bile sapıtma olduğunu duymuştum. (arkadaşımda vardı) Acaba sensördeki pilin zayıflamasındamı kaynaklanıyor onu iyi saptamak gerek.

Bunca yorumdan sonra açıkçası çok kalite markalar dışında (polar v.s) kablosuz km saatlerinde işlevselliği yakalamış bir teknolojiye hala ulaşılamadığını düşünüyordum. Şuan Sihma1606 L kablolu modelini kullanıyorum. Bir kere kablo koptu leğimlettim devam ediyorum. Bildiğim kadarıyla bu kablo kiti satılıyor. Km saatimdem olarak oldukça memnunum. Yanlışlıkla çamaşır makinesine girdi ve su geçirmedi . Daha ne olsun :D

Eğer tekrardan km saati almam gerekirse sizin bahsettiğiniz modeli de tercih listeme ekleyeceğim.

Güzel bir test yazısı olmuş. Tebrik ederim ;)

açıkçası ben alana kadar Blackburn'de niyetliydim. Sİgma'nın alt modellerini kullanmış pek keyif alamamıştım. Ogün'ün tavsiyesi ile bunu taktım son derece memnun kaldım. 2-3 kere Blackburn ile ortalama verilerin karşılaştırmasını yaptık sonuçlar aynı çıktı.
Yol bisikletinde kullandığım için o lastiklerin pek problem çıkaracağını sanmıyorum ancak Sigma'nın lambasında o lastik problemini çok iyi biliyorum. Uzun yolda gece bir çukurda o lastik düştü feneri elimde tutarak gitmek zorunda kaldım... daha sonra dandik lastiklerle çözüm bulsam da Odtü ormanında feneri komple düşürdüm. :( Ben de çok sağlıklı görmüyorum açıkçası...

@BoZCaN

Bozcan'cım ben yarıştan önce kopartmıştım kabloları :rolleyes: Ama üşengeçlikten hala tamir etmedim :)

• Beğen
Tepkiler: Bozcan
@kocak04

aynı sorun bende de var. ne yaptıysam çözemedim. pilleri değiştirdim, işe yaramadı. Ben dağ bisikletimde 1606L kablolu kullanıyorum, onda da ışık var ve düzgün yanıyor. Ancak yol bisikletimde 1606L DTS kullanıyorum, ışığı yakmaya çalışınca hop sıfırlıyor her şeyi. bir önerisi bir çözümü olan?

Geri