Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ticaret yaptığını zanneden aciz insanlar!

Kayıt
2 Mayıs 2013
Mesaj
17
Tepki
8
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Carraro
Herkese iyi forumlar. Öncelikle başıma gelen bir olayı paylaşmak istiyorum sizlerle. 4 ay kadar oldu Eskişehir'de oturuyorum. Bisikletimi apartmanın deposuna kilitlemiştim. Sabah uyandığımda okula gitmek için bisikletin yanına indim, bisiklet ortada yok. Polistir kameralardır derken hiçbir sonuca varamadım. Orada yıkıldım kaldım tabi. İçimdeki bisiklet sevdası hiç değişmemişti. Yeni bir Single Speed toplamaya karar verdim. İyi kötü bir şeyler ortaya çıkarttım. Derken 3 hafta önce çarşıya bisikleti kilitlemiştim. Bisikletin ön jantı mandaları gevşetip söküp gitmişler. Aradım, bekledim polisi. Tabi ortada polis yok. Ben de ümidi kestim tabi yeni bir jant ördürürüm diye. Aradığım jant çemberini bulmam biraz zordu. Derken Eskişehir'de bir arkadaştan istediğim gibi çemberi buldum ve çemberi 60 TL'ye aldım. Dediğine göre de Velocity imiş, Ebay'den getirtmiş. Derken ertesi günü tanıdık bir bisikletçiye jantı ördürmek üzere gittiğimde abi sordu bana: ''Bunu nereden aldın bizde de aynısından vardı?'' diye. Ben de dedim işte arkadaşımdan 60 TL'ye dün satın aldım diye. Sizde ne kadar diye sordum. 20 TL imiş. Hatta 60 TL'ye jantı aldığım arkadaş bana sattığı gün bisikletçiden satın almış bana satabilmek için. Üstüne üstlük 15 TL'lik ucuz lastikleri bana 35 TL'ye aldım sana 20'ye verebilirim diye satmaya çalıştı. İşte böyleleri yüzünden insanlar bisikletten soğuyor ve diğer sporlara göre daha geri planda kalabiliyor. Ben de parayı yerden bulmuyorum öyle değil mi? Ticaret desen ticaret değil. Ticaret dediğin aldığın bir parçaya 3-5 lira ekleyerek kendi payını çıkarırsın. Ama bu da 3 katı fiyata satmak ayıp değil midir? Dilerim Allah'tan bu yazıyı okur da bir kendine çeki düzen verir. Sizden ricam ikinci el ürün satın alırken her yere sorup soruşturun ince eleyip sık dokuyun. LÜTFEN başkalarının canı yanmasın. Benim başıma geldiği için sizlere yardımcı olmak istiyorum. İmla kurallarına oldukça dikkat ettim. Yanlışım varsa affola. Bol pedallı günler...
 
Scudo
Geçmiş olsun
 
birde toptancımıyım 3-5 ekliyeceğim istediğim fiyata veririm ayrıca dolphin sele ile takas yaptık unuttun mu.... zorlada satmadım değil mi mert?
 
Geçmiş olsun,ticaret yaparken alıcı taraf alacağı ürünün piyasasını soruşturmalı özelliklerini incelemeli piyasa şartlarına görede parasını vermeli.Bizim burda'da sıfırı 745 liraya satılan Salcano Astro bisikletler ikinci ele düştüğünde 1 2 sene geçsin piyasasının üstünde 600 liraya satılıyor,satan temiz diyor olay kapanıyor:D,tabi alan sıfır fiyatını öğrendiğinde kafasına vuruyor.
 
@berkan1994

Ne olursa olsun, yaptığınız adam kandırmadır. Birde buraya gelip tehdit savurmuşsunuz telefon filan verip... Ve Mert kardeşim birdaha elden bir mal alacağın zaman araştırmayı unutma ;)
 
Mert geçmiş olsun. İnsan oğlu bu. Boşuna dememişler "ciğ süt emmiştir" diye. Satana alla(c.c) akıl fikir versin. Fark olur da o kadar çok konulmaz be. Sende bisikletçilere bi sorup sonra elden alsaydın. Tekrar geçmiş olsun.
 
Berkan o selenin sonradan çıktığını sen de biliyorsun. Ayrıca ben o seleyi ederi fiyatına verdim. Seleyi aldığım çocuk da o fiyattan almış. Temize çıkmaya çalışma lütfen...
 
Adam kafana sılah mı dayadı bunu alacaksın dıye sana fıyatı soylemıs sende almıssın ortada ne problem var ?


edit : yalan soyleyerek sattıysa durum degısır ama yınede pıyasa arastırması yapmak lazımkı zaten konuyu acan arkadasta soylemıs
 
  • Beğen
Tepkiler: ProfessionaL
Arkadaşlar güzel yorumlarınız için teşekkürler. Artık daha dikkatli olmak gerekiyor. Emre Bey tabii ki böyle birşey olmadı. Bu ticaretten ayrı bir boyut. Ticaret ahlakına uyuyor mu Allah aşkına? Ben bunu demek istiyorum sadece.
 
@MertÜ

başlık ahlak başlığı değil şikayet ediyorsun resmen
 
zorla satmadin ama yalan soylemissin. ha ben yalancinin biriyim diyorsan da allah islah etsin seni o zaman
 
  • Beğen
Tepkiler: alpin poyraz
@hanifidemirel

ne konuda yalan kanıtı gördün mü kaça aldığım hakkında fatura mı var nereden biliyorsun mert söyle bakalım aldığın bisikletçi jantları arka deposunda mı üretiyor haberim yok
 
Berkan konuyu çarptırmaya çalışıyorsun resmen. 15 liralık bir dış lastiğin 35 lira olduğu nerede görülmüş Allah aşkına.
 
Bu tip insNlardan alisvwris yapmiyacaksiniz olay budur bisikletciden veya guvenilir sitelerden alisveris yapacaksiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: alpin poyraz

Arkadaşlar bir sakin olun önce. Sonra karşılıklı bir durum söz konusunu iken forumda konu altından mesajlaşmak yerine neden buraya taşıyorsunuz? Önce bir sakin olun, özelden sorunlarınıza karşılıklı çözüm yolu bulmaya bakın. Sonra sözüm ona 17-22 yaş arası arkadaşlar size ne oluyor, mağdur olandan çok mağdur olmuş gibi ortalığı karıştırıyorsunuz? Hak yemiş, yememiş, yalanmış dolanmış insan karalamak çok kolay. Önce alışverişte adı geçen arkadaşlar sorunlarını karşılıklı birebir çözme yoluna baksınlar sonra siz hak sahibi olun fikrinizi beyan edin. Edin ama bunu sizde daha olgun ve mantıklı yollardan yapın, yapamıyorsanızda en azından bir - iki mesajla fikrinizi söyleyin çekilin, ortamı daha da germeyin!
 
Geçmiş olsun, her zaman araştırıp almak şart. Yoksa sonuç bu.
 
Geri