Xpresso 6 kullanıyorum. Ondan önce mtb pedalı Crankbrothers kullandım, başka yol pedalı kullanmadım. O yüzden görüşlerimi ona göre değerlendirirsiniz.
Hafifliği malum zaten, çok iyi. Görüntüsü kişiden kişiye göre değişir, bence çok güzel. Topuk açısı diğerlerine göre serbest harekete izin verdiği için almıştım. Bunu bir de Seedplay pedallar iyi yapıyormuş. Her insanın yürüyüş şekli, pedala basış şekli aynı gibi görünse de aslında birbirinden farklı. Topuk açısı serbest olduğu zaman, yanılmıyorsam Time pedalın 15°, ayak basış şeklini bir miktar serbestçe yapıyorsun. Bu da istediğin basış şekliyle güç aktarımı sağlıyor. Daha da önemlisi görece diğerlerine göre yükü dizlerden alıp kaslara yönlendiriyor. Bu konuda memnunum. Sertlik ayarı var. Ben hiç değiştirmedim, geldiği gibi kullanıyorum. Ayaktan çıkma gibi bir sorunla hiç karşılaşmadım sprint yaptığım zamanlar dahil. Bir kaç kez duymuştum bazı markalarda sprint esnasında ayaktan çıkma durumu oluyormuş. Time'da bununla hiç karşılaşmadım. Bakım şu ana kadar hiç gerekmedi, halen fıldır fıldır dönüyor.
Erime dediğiniz şey ne bilmiyorum. Eğer 6 modelindeki gibi gövdenin sert plastiğinden bahsediyorsanız, erimiyor. Eriyecek gibi malzeme de değil. Ha kalinden bahsediyorsanız evet eriyor. O zaten bildiğim kadarıyla tüm markalarda eriyor. Bir yıl dayanmıştı, ikinci yıl yeni kal aldım. Xpresso'nun kötü yanı kalinin Türkiye'de zor bulunması. Ben sahibindende bulabilmiştim mesela.
Bu arada Mavic yol pedalları da bildiğimiz Time, Fransız kardeşliği yapmışlar anlaşılan.