Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

time xpresso kilitli pedallar

tuna karahan

Daimi Üye
Tepki
206
Bisiklet
Salcano
selamlar herkese. bu pedalları kullanan var mı acaba aramızda. xpresso 6 yı almak istiyorum ama tam da emin olamıyorum. ağırlık olarak çok çok hafif gözüküyor, eşleniklerine göre. acaba hemen erir gider mi ? olayı nedir tam olarak.

http://blog.artscyclery.com/wp-content/uploads/2013/01/Time-Xpresso-6-Pedal-900x562.jpg

Scudo
Up :harika:

Forumdaşlardan bu pedalla tecrube edinenler var midir? 10 veya 12 modelleriyle ilgilenmekteyim. Hafiflikleri cezbediyor, ama kolay eridiklerine dair, uzun sure goturmeyeceklerine dair yorumlar (yabanci kaynakli) var.
Bizden kullananlar varsa degerli yorumlarini alalim :)

Gercekten de pek dayanikli olmadiklarinda hemfikir olursak, alternatif olarak ultegra alacagim :naslyany:

img0n2037871.jpg

Xpresso 6 kullanıyorum. Ondan önce mtb pedalı Crankbrothers kullandım, başka yol pedalı kullanmadım. O yüzden görüşlerimi ona göre değerlendirirsiniz.

Hafifliği malum zaten, çok iyi. Görüntüsü kişiden kişiye göre değişir, bence çok güzel. Topuk açısı diğerlerine göre serbest harekete izin verdiği için almıştım. Bunu bir de Seedplay pedallar iyi yapıyormuş. Her insanın yürüyüş şekli, pedala basış şekli aynı gibi görünse de aslında birbirinden farklı. Topuk açısı serbest olduğu zaman, yanılmıyorsam Time pedalın 15°, ayak basış şeklini bir miktar serbestçe yapıyorsun. Bu da istediğin basış şekliyle güç aktarımı sağlıyor. Daha da önemlisi görece diğerlerine göre yükü dizlerden alıp kaslara yönlendiriyor. Bu konuda memnunum. Sertlik ayarı var. Ben hiç değiştirmedim, geldiği gibi kullanıyorum. Ayaktan çıkma gibi bir sorunla hiç karşılaşmadım sprint yaptığım zamanlar dahil. Bir kaç kez duymuştum bazı markalarda sprint esnasında ayaktan çıkma durumu oluyormuş. Time'da bununla hiç karşılaşmadım. Bakım şu ana kadar hiç gerekmedi, halen fıldır fıldır dönüyor.

Erime dediğiniz şey ne bilmiyorum. Eğer 6 modelindeki gibi gövdenin sert plastiğinden bahsediyorsanız, erimiyor. Eriyecek gibi malzeme de değil. Ha kalinden bahsediyorsanız evet eriyor. O zaten bildiğim kadarıyla tüm markalarda eriyor. Bir yıl dayanmıştı, ikinci yıl yeni kal aldım. Xpresso'nun kötü yanı kalinin Türkiye'de zor bulunması. Ben sahibindende bulabilmiştim mesela.
Bu arada Mavic yol pedalları da bildiğimiz Time, Fransız kardeşliği yapmışlar anlaşılan.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Fotoğraftaki pedalı( xpresso12)2 senedir (20.000km)kullanıyorum henüz bi sorunla karşılaşmadım.Daha önce shimano sonra look en son time.Başka pedal kullanmam bundan sonra,takması çıkarması çok rahat kali çok fazla açıyla kullanmanıza izin vermez diğerleri gibi.Diğerlerinden daha hassas bi pedal aklınızda olsun.Ben 60 kg olduğum için pedala uyguladığım güç çok fazla değil o yüzden uzun gideceğini umudediyorum.O beyaz plastik parça artık yok(içinde rulman yerine konan).Pedal ana gövdesini şafta plastik dişli parça tutuyo açarken dikkat edin, bi arkadaş da da var aynısı sıkarak açıp yağlamaya çalışmışlar bozulmuş.Bana getirdi polimer ile halletim kullanıyor.Tavsiye ederim ömrünü bilmiyorum ama.

Tamiratı da resimde

Pardon fotoğrafta

Dosyalar

• 7371498F-B252-46BD-B4BF-5E5562B0ABC5.jpeg
    7371498F-B252-46BD-B4BF-5E5562B0ABC5.jpeg
    42,9 KB · Okunma: 42
  • AFF311A6-D5F5-4D37-B6EB-8016792D5945.jpeg
    AFF311A6-D5F5-4D37-B6EB-8016792D5945.jpeg
    55,4 KB · Okunma: 41
  • CA166917-FBCB-4979-BF91-A0CA581900FD.jpeg
    CA166917-FBCB-4979-BF91-A0CA581900FD.jpeg
    61 KB · Okunma: 39
  • Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Düzeltiyorum: topuk açısı 15° değil, sağa +5° sola -5° toplam 10° imiş. Bu açının dışında kilitten çıkmaya başlıyor zaten.

Kilitleme/çıkarma mekanizması kolay işliyor bu arada.

time xpresso 4 modelini 2 yıldır kullanıyorum , %70 normal ayakkabı ile kullanıyorum herhangi bir erime v.s yok ama caller biraz çabuk eriyor aktif kullanan 1 sezon belki kullanır.

Shimano pd-a530 kullanıyorum. Çift taraflı olduğu için bu pedalları tercih ediyorum. Haliyle bunlar mtb pedalı ve ayakkabım da ona göre. Kilitten çok daha kolay çıkacak bir pedal arıyorken bu başlığı gördüm. Bu pedallar kilitten gerçekten de bu kadar düşük açıyla çıkıyor mu? Ayrıca bunlar mtb pedalı mı? Başka bir kal almam gerekiyor mu? Çift taraflı yani normal ayakkabı ile kullanımı mümkün mü?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Time Xpro 10 Carbon yol pedalını almak üzereyim.Acaba bu pedaldan kullanan varmı aranızda ?
192553 192554192555

(link)

xpesso 2 modelini yaklaşık 2 yıldır +5000km kullanıyorum kallerini yurtdışından almıştım tr de bulmak çok zor bu yüzden daha dikkatli kullanıyorum durumları gayet iyi

bu arada uyumlu kaller aliexpresste 60tlye mevcut

shimano kırmızı kalleri kullanıyordum bu pedalın topukta açı vermesinden ötürü diz ağrısı sorunum ortadan kalktı
benim kullandığım en alt model sertlik ayarı yapılmıyor ama pedalın çıkma vs durumu hiç olmadı pedalda yay yerine karbon blade dedikleri parça gerginliği sağlıyor , yana açı yeterinde verince güvenli şekilde kal yuvadan çıkıyor

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Geri