Scudo Sports

Tinerciler önümü kestiler

Savunma sporlarından en az 1 ini öğren.. ellerinde döner,şiş,muşta veya sopa olabilir..kendini korumayı öğren

bunu için çok büyük ilgi ve motivasyon gerekir dostum,,bunların şakası yok gibi, kendini çok iyi savunmayı bilsen de küçük bir dikkatsizlik anında ,,ciddi bir şekilde yaralanabilirsin,,,

Biber gazı gerçekten iyi bir fikir...Bunu nerede bulabiliriz??biber gazı olan arkadaşlarımız, bu faydalı şeyi nereden alabileceğimizi yazarlarsa çok iyi olur...

• Beğen
Tepkiler: okokok
Scudo
@mumutum

Önemli olan saldırıyı en az hasarla atlatmak.. bilmezsen ölürsün ; bilirsen yaralanırsın gibi:) düşmenin bile bir tekniği var mesela..

Kurusıkı bisiklet üstünde kötü bir fikir. Hepimizin başına geliyor. Daha bir hafta önce Büyükçekmecenin arka yollarında bir araba bile bile üzerime kırdı, karşıdan geliyordu ve içindeki serseriler ben yolun karşısına zar zor geçerken gülüyorlardı. Orada bir silahım olsa da şunlara kurşun yağdırsam diye düşündüm doğrusu. Kurusıkı tabancam olsa herhalde kesin birkaç el sıkardım. Ama düşünün, siz kurusıkı çekiyorsunuz ve karşıdakinin belinde ruhsatsız vs gerçek silah var. Ne olacak? Katliam.

En iyisi biber gazı, büyük bir şişe, tercihen iki tane. Ben belimde taşıyorum, yüksek riskli bölgelerden geçeceksem.

Avcılar'da ve Altunizade'de Silah Dünyası mağazaları var. oralarda biber gazı bulunuyor olması lazım.

• Beğen
Tepkiler: Ümit Bozyılan
biber gazı, sanırım karaköy'de veya polonya pazarında av ve kamp malzemesi satan yerlerde bulunabilir.

Sevgili Arkadaşlar,
Yaşanan olay çok üzücü ve can sıkıcı ancak çözüm önerileri de çok gerçekçi değil. (Tinerciler tarafından öldürülen SAT komandosunu hatırlatırım) Diğer taraftan kuru sıkı, biber gazı vs. çok insancıl değil. (Sokak çocuklarının bu toplumun kanayan yarası olduğunu hatırlatırım) Size başımdan geçen bir olayı anlatayım..
İstanbulda oturduğum dönemlerde bir pazar günü evimin salonunda eşimle televizyon seyrediyoruz. Bir su sesiyle irkildik. pencereye döndüğümde bir tinercinin evin camına işediğini gördüm. Bir süre pencerede atıştıktan sonra
- bekle lan geliyom diyerek dışarı çıktım (serde delikanlılık var :)
dışarı çıktığımda 30 kadar tinercinin iştahla beni beklediğini gördüm.
geri dönsen dönülmez kavgaya girmek zaten deli işi.
tam o sırada 1 hafta kafar önce bahçede mangal yaparken yarım ekmek arası nevale verdiğim tinercilerden bi tanesi;
- hayırdır Özcan abi nooldu diye arkadan geldi. (ki hayatımı kurtardı)
derken biz konuyu tatlıya bağladık bir anda az önce hayatıma kasteden tinercilerin tamamı abi demeye başladı...
bu olaydan bir hafta sonra cüzdanımı kaybettim kaybolan cüzdanımı içinde tek eksik olmadan tinerciler geri getirdi.
Tabi bu anlattığım olay çok spesifik bir olay adamlar orada beni öldürede bilirlerdi ama bu hikayeden çıkan ana fikir bu insanları da toplumun bu hale getirdiği ve bu insanların hepimizden çok şevkate ihtiyacı olduğudur. (Filmlerdeki gibi gerçek kötü yoktur kötü olmaya zorlanan insanlar vardır.)
Saygılarımla.

seninle alay edenleri kafana takma. ayrıca kaza geçirdiğini söyledin.çok geçmiş olsun. tinercilerden de iyi kurtulmuşsun. büyük geçmiş olsun. umarım bir daha karşılaşmassın. ama sen yine de dikkatli ol.

@Özcan AYDINOĞLU

bu çok doğru
siyah ve beyaz yoktur, hepimiz griyiz
ama şu da bir gerçek ki, gecenin bi vakti ıssız bir sokakta tinerciler bisikletimi istediğinde onları topluma kazandırmam zor olur
ki siz de kastınızın bu olmadığını söylemişsiniz zaten
toplumun bu yaralarında her birey kadar biz de sorumluyuz, diğer taraftan -pratikte- zorda kaldığımızda biber gazı kullanmakta tereddüt etmemeliyiz.

ben ataköyde genelde tanılırım sebebi çok gezerim ve kimseyee bulaşmam bizim burdaki insanlarda öyle serseri deil çok ama 9.kısım biraz daha farklı orda çok arkadaşım var bazıalri sizin benim gibi bazıları farklı:(onlar aslında çok iyi çocuklar bisikletime bakıp benim neden yok diyor içinden ama elimden hiç bir şey gelmez..biri bir tur atıyım abi dedi tamam dedim ve verdim 1 tur oldu 5 tur ama olsun sabaha kadar binsin istedim okadar mutlu oldu ve bisikletime benim gibi baktı çarpmadı çizmedi allah razı olsun dedi gitti.PTT nin orda 3 kişi beni durdurdu ve para istedi ve son paramla su almıştım.arkadan(arif tur atan çocuk)ne oluyo lan dedi bunlar aa arif abi filan oldu napıyosunuzlan dedi beni ordan çıkarttı aslında onlarda bilir çalmayı çırmayı ama aslında sadece bir ekmek derdinde ne bisiklet isterne ne birşey sadece ekmek ailesine götürmek için develet iş ataölyesi açsa çırak gibi alsa bunları adam etse olmazmı tabi olur.arkadaşlar onlarda abi veya kardeş şevkatinden eksik abi veya kardeş iyi bir arkadaş gibi yaklaşırsan hepsi melek..onlarda bizden..şimdiden sahip olalımki yarının hırsızı,katili,gaspçısı olmasınlar..

"ama şu da bir gerçek ki, gecenin bi vakti ıssız bir sokakta tinerciler bisikletimi istediğinde onları topluma kazandırmam zor olur" :D :D :D :D
haklısın dostum zaten böyle bi çaba da anlamsız olur. fakat çok güldüm :D :D :D

• Beğen
Tepkiler: lindemann
@mumutum

Koskoca Özel Kuvvetler Yüzbaşı'sı, Kardak kayalıklarına çıkartma yapan ekipten adamı Taksim'de bıçakladılar...

Ne sporundan bahsediyorsunuz siz...

Bu adamların kafası ütülüyken kimseyi görmüyorlar...

İşin ilginç tarafı, kafasının ütülü olduğunu ispatlarsa ceza indirimi oluyor...

Allah muhafaza eylesin....

birkere benimde başıma geldi.biber gazını sıkıp kurtuldum,vede hemen pedalladım.çok geçmiş olsun

@honour92

arkadaşım gerçekten zor durum o tiner veya bali illetini çeken arkadaşlarım vardı hepsi şuanda hapisteler. bir gün bunlarla takıldım bunlar baliyi çektiler ve araba yaktılar ve karşısında oturup bira içtiler bunlar birbirleriyle şakalaşırken ağızları burunları dağılıyodu çok iğrenc ve derin yaraları açılıyodu ama hissetmediklerini söylüyolardı ne derece tehlikeli olduklarını bilin onlar bir insan ewladı olsada insanlıklarını kaybediyorlar. yanaşmayın o tür ortamların olduğu yerde bisiklet kullanmayın ve daha doğrusu kullanmayalım . çözüm olarak sağlamından bi baseball sopası yada kaliteli bir biber gazı öneriorum . benimde önüme geçtiler kaçarak kurtuluş yok yakalıyorlar baseball sopasını vurucan kaçıcan tooplularsa sıkıcan biber gazını kaçıcan. biraz uzun oldu ama başımdan geçtiği için etkilendiğim we yardım için yazmak istedim yanaşmayın

• Beğen
Tepkiler: luckymanx
benim de küçükken önümü kesmişlerdi ve 1-2 tur binmek için versene demişlerdi.ama ozaman da ne korkmuştum bisikleti alıp kaçcaklar diye neyse bisikletti verdim gerçekten 2tur atıp geri verdi bisikleti aralarından bazılarıda böyle çıkabiliyor.:)

ben küçükken bisikletli tinerci önümü kesmişlti para istedi fakat yoktu, tehdit etti ,aradı, bulmadı, kaçtı.Ama kafaları dumansa paranız olsun olmazsın kurtulmka zor.Biber gazı ise çok etkili bir şey.Fakat anca kaçmak için kullanılabilir.Adam canı acırken daha tehlikeli olabilir, intikam almak isteyebilir, başınıza bela olur.

ama dikkat et de biber gazını yanlışlıkla kendi gözüne sıkma kazayla dengeni kaybedip.

tinerciyle kavga edilmez asla,

eğer kaçınılmaz duruma geldiyse kavga, ona bi tane sağlam koyacaksın ve kaçacaksın.Yani öyle bi koyacaksın ki yamulup yere yapışacak ve sana zaman kazandıracak. Ne yaparsan yap ayağa kalkacaktır. Çünkü onların vücutları tamamen uyuştuğundan acıyı hissetmezler.

istersen onun ayağını veya kolunu kır, gene hissetmez kalkar ayağa. En sağlam vuruşu yapsan dahi ayağa kalkabiliyolar ve yakınında hemen çoğalabiliyolar.

Yeri geldiği zaman da cana geleceğine mala gelsin diyebilmek önemli. En önemlisi de soğukkanlı olabilmeyi becermen.

Biber gazı vs yanında olmasa da her bisikletçinin yanıda ölümcül bir silah var aslında. Ney mi? Tabiki sele borusu. :D Sele borusu dip kısmından tutulur, selenin ucuyla belalı kişinin kafasını hedef alarak hızlı ve güçlü bir darbe indirilir. Sonrasını anlatmaya gerek yok sanırım. Tabiki bu işin şakası. En iyisi bu tür adamların olacağı yerlerden uzak durmak. Ama siz yinede sele borusu seçeneğini aklınızın bir ucunda bulundurun.

Ewet dostlar, benim de geçen hafta sonu buna benzer bir olay başıma geldiği için tpic ilgimi çekti ve hemen bir solukta okudum. Öncelikle geçmiş olsun. Geçen haftasonu sıhhiyedeki /Ankara (Abdi İpekçi Parkı sanırım adı) geçmek zorunda kaldım maalesef. peşime bisikletli tinerciler takıldı ve ben de topukladım, çünki nedirler, ne değidlrier, silah varmı, bıçakmı var jiletmi , bilemezsin. Riske girmek istemedim o nedenle. Ancak biber gazı hiç aklıma gelmemişti. En kısa sürede temin edip, bisikletimin kolay ulaşılır bir yerine takmam gerekiyor. Umarım etkili bir savunma olur. Aklınızda olsun Ankaralılar, hava karardıktan sona Sıhhiye parkından siz siz olun ve geçmeyin.

Biber gazı işportada falan var hep görüyorum da, sakıncası yok mudur hiç?
Yani endişelendiğim tarafı da şu, o tinercilerin çoğu nüfusa kayıtlı bile değil, Allah korusun canını alsa hapse bile girmezler neredeyse, ya da bir suçu olsa ertesi sabah dışardalar yine. Ama silahla kafasını patlatsan içerdesin. Bu biber gazının kalıcı zararı da olası gibi sanki, başımıza bela getirmez değil mi?

Bazı başlıklarda biber gazı taşıyanlar oldugunu okudum fakat bununla ilgili bir yaptırım yok heralde, yani bu da bıçak gibi zarar verici bir alet neticede. En azından karşındakini çaresiz bırakan bir şey. Yani her yerde öyle milletin gözü önünde kafasına göre tezgahlarda falan satılması ne kadar doğrudur bilemiyorum. Neticede çoluk çocuğun da eline geçebilir, hatta tinercinin de eline geçebilir. Bir zamanlar kalabalık meydanlarda insanların suratına kezzap atıp kaçanlar vardı sırf psikopatlığından mıdır bilemem ama biraz endişelendiriyor yine de şu biber gazı.Tamam bizim için ideal olabilir, ya da kapkaç mağduru kişiler için de ideal olabilir ama bu neticede karşımızdakinde de olabilir. El altında köşe başı dükkanlarda görüyorum özellikle, 1-2metrekarelik ufak cep telefonu dükkanlarının vitrinlerinde köşelerde boy gösteriyo. Tinercinin bisikletlisine rastlamış yukardaki yazan arkadaş, Allah korusun da akıl edip de taşımazlar yanlarında umarım.

Geri