Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tırmanışta yol bisikleti mtb karşılaştırması

@Murat B.
Aynakolu 36 dişli hocam. Arkadakini bilmiyorum. Sence almalı mıyım?

Scudo
Büyük kısmı soğuk asfalt,yüksek eğimli yokuşların ve inişlerin bol olduğu 65 kmlik bir etapta; vasat kondisyona sahip bir bisikletçi aşağıdaki hangi kombinasyonla etabı daha kısa sürede tamamlar?
A)50-34 ve 11-32 endurance kadro 9,4 kg'lık yol bisikleti
B)48-36-26 ve 11-34 hidrolik diskli(inişler için),kilitli maşalı 13 kg lık şehir bisikleti
iyi kondisyonlu bisikletçi için yol bisikleti daha iyi ;ancak vasat kondisyonlu bisikletçi için hangisi?

@hamlet2006
(Varsayım) ben yol bisikleti diyorum. Arada 4 kilo kadar fark var, yol bisikleti düz yolda ve inişlerde daha iyi (rüzgar direncini daha iyi kırar) yokuşta ise hafifliği ile dişli oranları o kadar sert gelmez bence. Ayrıca düz yolda ve inişlerde daha rahat olduğu için yokuşlara daha fazla güç ayrılabilir.

Daha önce bu iki türü, aşağı yukarı aynı oranlarda kullandım. A derim, kondisyonun sonucu değiştirmeyeceğini düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@hamlet2006
Kesinlikle A diyorum. 11-36 rubleli, 3'lü aynakolu olan, hidrolik frenli ve kilitlenebilir maşalı mtb ve A şıkkındaki yol bisikletine sahibim. Aynı rotaları çok tekrarladım. Yol bisikleti kesinlikle çok daha iyi ortalama veriyor. (Asfaltta kaldığınız sürece :) )

@hamlet2006
Bende A diyorum ama rublenin büyük dişlisi 32 değil de,25 filan olursa;orasını bilemem açıkçası..
Bende 14 kglık şehir bisikletimi sattım ve bu dediğiniz oranlar civarında bir yol bisikleti alacağım..Tabi parayı bulunca:hihi:

Bir de şöyle bir şey var:ssrtcbya:

@hamlet2006Hocam yol bisikletleri biraz tuzlu değil mi?

Lenovo P70 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

btwin triban 520 , 50 39 30 aynakol ve 32 lik rubleyi destekleyen uzun bacak arka ruble ile geliyor bi ruble masrafiyla tirmanista mukemmel olabilir.
buna benzer yapida satilan baska bir yol bisikleti varmi bilmiyorum...
Aslinda piyasada 3 lu ayna kol ve 32 lik rubleye sahip amator kullaniciya hitap eden uygun yol bisikleti acigi var.
istanbulun yokuşları yokuş değil insanı hayata küsturur cinsten.

Adı üstünde yol bisikleti. 50-34 11-32 ile en amatör adam dağ bisikletinden hızlı gider. Vites oranları yumusadikca artan kadansa rağmen hızda düşer.

• Beğen
Tepkiler: amoush00
MTB'de 22-42 gibi oranlar elde ediliyor. MTB alır bence.

Açıkcası ne dağ, ne yol ben bunu katlanırla. kapattım dağ 12, yol 10 katlanırım 10 kg.

52 36 aynakol 28 ruble asla amator kullaniciya hitap etmiyor , bir heves mtb den yol bisikletine gecip bu disli oranlariyla karsilasan insanlar yokuslarda sok etkisi yasiyor ve yolun basinda yol bisikletine küsüyor.

• Beğen
Tepkiler: amoush00
@myasins
Amatör kullanıcı demek bütün amatörleri kapsayan bir ifade şekli, bence her amatöre hitap etmiyor demeniz daha uygun zira forumda bende dahil birçok amatör 53/39 aynakol ve 28 ruble kullanarak tıkır tıkır yokuşları çıkıyor. ;)

Sahil kenarında veya Konya gibi düz bir şehirde yaşamıyorsanız 53-39 aynakol kullanmak yorulmayı geçtim, ilerleyen dönemde dizde sıkıntılara sebep açabilir maalesef. Dikkat ediniz.

Geri