Scudo Sports

Tiroid yetmezliği ve kortizol yağ yakımı

Scudo
@Hastateker

Ben yediklerimin yakıldığına dahi inanmıyorum eğer öyle olsaydı turdan sonra midem boş olurdu. 2 saatlik bir tur'dan sonra sadece midem rahatlıyor ama canım bir şey felan çekmiyor.

Sorun tüketmek değil tüketememek. Mesela günde 6 öğün dediğim gibi sağlıklı yağ ve protein ile beslenmek isterdim fakat midem bunu kaldıramıyor. Yedikçe mide genişliyor diyorlar fakat bende öyle bir durumda söz konusu değil kısacası bir yanlışlık var ama onuda ya burdan bu durumu yaşayan ve sonuç bulan birisinden öğrenicem yada en yakın zaman da doktora uğramam gerek.

@ksfbz

Maddi imkan olsa kesinlikle takviyeler ile beslenirdim. Zaten maddi imkan olupta bir çok zayıf insanların kilo almaması mümkün deil. Yalnız takviyeler kendi başına fayda vermezler spor salonunda kas yapmak lazım. Spor yaptığımız'da kaslar yırtılır karbonhidratlar yırtılan kası doldurur proteinler ise kasları korur ve besler. Tabi bu iş için dediğim gibi maddiyat lazım çünkü çeşit çeşit kasları dolduracak besleyecek ve hacim için fayda sağlayacak tozlara ciddi paralar lazım..

@Kudret Kurtcebe

Hocam doktor'ların ben hiç protein tozları hakkında tavsiyesine denk gelmedim zaten. Bugün gelmiş geçmiş en iyi vücut geliştirme sporcularına bakmak lazım hiç birine Toz'dan dolayı bir şey olmuş mu veya aksine faydasını görmüş mü görmemiş mi. Çevremde çoğu insan bu tozlar olmadan gelişmiyor ve kilo alamıyor. Doğal yoldan protein almak zahmetli olduğu kadar tesiride geç sürüyor. Zaten adı üzerinde toz kurutulmuş bir hale getiriyorlar. Tabi hem doktor'a danışmakta büyük bir fayda var tıp çok gelişti ve neyin yararlı neyin zararlı olduklarını biliyorlar.

@Arseyus tabiki doktora danismakta fayda var. Son yillarda kimi gorsem ya bu tip takviyeler yada piyasadaki vitamin takviyelerini kullaniyorlar. Besinlerin hormonlu gdolu oldugu gercegini dusunursek sanirim onlardan daha zararli degillerdir diye dusunuyorum. Tabi herkesin bunyesi metobolizmasi farkli oldugu gibi fikirleride farkli biraz maddiyat ve tercih meselesi.

• Beğen
Tepkiler: Arseyus
10-20 yıl sonra yan etkisi çıkarsa bilemezsiniz. Vitaminler vs kanseri de besler ve gelişimini tetikleyebilir o nedenle vitaminler, protein tozları vs tüm supplementler risktir. Kullanıyorlar zaten diyerek kendimizi güvence altına alamayız. Arkadaşın durumu farklı o nedenle şunu yapın bunu yapın diye zorlamayın. Ben de 20 li yaşlarımda 170 boya 50kg nin üzerine çıkamıyordum. Bu tip ürünler o zamanda vardı kilo aldıran ama hiçbirini kullanmadan kilo almayı başardım. Neyse konu bu değil çok dağıtmayalım.
Herkesin mantık olarak kafasına yerleştirmesi gereken konu önce bilgi sahibi olmak sonra uygulamayı yapmak. Modern pazarlama teknikleri ile pohpohlanan ürünlere kanmayın. Artık hazır endüstriyel gıda olarak ne tüketirseniz tehlike altındasınız mümkün olduğunca doğal ve/veya işlenmemiş ürünlerle beslenin. Ben yaptım oldu yada herkes öyle yapıyorla bu iş olmaz. Bilinçli olarak bir işe kalkışmazsanız uzun vadede zarar görme olasılığınız yüksektir. Yani tıbbı doktora, malzeme mekaniğini mühendise, eğitimi öğretmene bırakmak lazım. Protein tozu olmadan kas yapılamaz diye birşey yok. Koyun, keçi, dana bütün gün ot yiyor devasa kas kütlesine sahip oluyorlar.
@Arseyus
Ne yaparsan yap önce doktora git. Aile hekimliği ücretsiz. Sigorta felan bekleme sabah erken bir gece öncesinden saat 10 ve sonrasında su hariç hiçbirşey yeme içme, sabah git derdini anlat sigortan olmadığından hastaneye gidemediğini de söyle gerekli tahlilleri ve muayeneyi yapacaktır. Bundan sonrası da artık sana ait. Düzelmek istiyorsan aksatma.

• Beğen
Tepkiler: Arseyus
@SOZUAK Aile hekimli'ğinin ücretsiz olduğunu bilmiyordum bunu bilmek iyi oldu. Aslında yeşil kart çıkaracaktım'da heran sigortalı işe girmem söz konusu olabilir. Bu arada tozlara felan şuan bulaşmıyacam zaten önce bura'daki fikirlere itibar ederek doktor'a gideceğim. Zaten ne var ne yok orda büyük ihtimal sorunu çözerler.

Bir de sigorta sonlandıktan son bir süre daha sigortadan faydalanabiliyorsun. Şu an ne kadar süre ile bilmiyorum ama kısa bir araştırma ile bu bilgilere ulaşman mümkün.

@SOZUAK yok hocam estagfurullah neden zorlayalim ne haddimize sadece fikrimi soyledim :)
Bende yillarca profesyonel olarak kürek sporuyla ugrastim yinede kilo alamadim cok yemek secmekle az yemekle alakalida degil demekki benim makinada boyle calisiyor :)
Endüstriyel gida demissiniz cok dikkat ettigim bir konu ama insanlarin artik ne bu gidalardan nede kanserden kaçarı yok gibi duruyor. Hayvanlarin bile yedikleri endustriyel ne yazikki.
@Arseyus
Sigortali olmadığın donemde zorunlu saglik sigortasi devreye giriyor olabilir hani su devletin zorunlu yapip herkesi borclandirdigi olay. Edevlet yada sgk dan ogrenebilirsin diye dusunuyorum.

@ksfbz Borcum vardı zaten geçen sene gidip durumu izah ettim borcu sildiler. Bida otomotikmen zorunlu sigorta yapıyorlar mı bilmiyorum en iyisi postaneden e-devlet şifresi alıp bi kontrol edeyim. Ülkemiz çok gelişti artık neden ücretsiz sağlık hizmeti göremiyoruz çok kötü bir durum.

@ksfbz Yok ben sizi hedef almadım genel olarak dedim. Amerikada hep bol keseden vitaminler felan alırlar ya bizde de Amerikadaki gibi one-a-day tarzı şeylerle birlikte sanki almazsanız gelişmezsiniz mecburi sporcuların hepsi kullanıyor siz de kullanın şeklinde sunulmasına karşı uyarmak istedim.Bu iş tabi maddiyat meselesi ama toplumda sanki bu tip maddeleri kullandın mı az bir çaba ile etli butlu kodu mu oturtan adam olunur düşüncesi de hakim. Bugün bizim sporcular para için doping yapa yapa kontroller sıkılaştırıldığından yakalanır oldular. Aman bu ürünlere çok itibar etmeyin onlarsız da oluyor. Hani esansiyel protein ve mineraller var tamam bir yere kadar kabul ama kullanan varsa da haftada bir iki gün. 2-3 ayda bir ay kadar ara versinler. İçerikleri zararlı hücreleri de güçlendirebiliyor, karaciğeri özellikle yormayın. Karaciğere çok yüklendiğinizde vücüdunuzda koca koca sivilceler çıkar anlarsınız. Bu tip belirtiler olursa hemen ne kullanıyorsanız kesin.

• Beğen
Tepkiler: ksfbz
@Ozan Cansel

Dediğin şeyi de düşündüm fakat ben günde 3 öğünü sağlam yersem lavaboya çıkıyorum dolayısıyla buda metobolizmanın hızlı çalıştığını göstermez mi?

Kısacası bize öyle bir formül lazım ki çok yiyip günlerce sonra lavaboya gitmek lazım.

Hocam ayni durumdayim. 1.81 65 idim bisiklete yuklendikten sonra 55 oldum suan yavas yavas ara verince 58 oldum. bu isin tek olayi var spor ve zorla yemek. kim ne derse desin. spor yaparken 65 ler 70 leri zorlardim. simdi imkansiz tabi. bide yazin yemek yiyemiyorum. benim olayim kis

Spor derken: Vucut gelistirme den bahsediyorum. kendi tecrubem. sizde calismayabilir ama cok dusuk ihtimal o.

@Alizee Spor sorun değilde yemek tüketmek kadar zor bir durum yok. Ben en sevdiğim yemeği bile spor sonrası tüketirken hiç bir lezzet alamıyorum çünkü spor bende iştah açmak yerine tamamen midemi perişan ediyor dolayısıyla spor sonrası en sevdiğim yemek bile lezzet vermiyor.

Anlamıyorum insanlar ağır iş yaparken acıkır birşeyler yer ben ise spor sonrası sadece dinlenmek istiyorum yemekle yakında uzaktan bir alakam olmuyor.

Bulking ve ardından cutting yapacaksınız,internette araştırın dediğimi.Ve güzel bir salona yazilin :)

Sizde iştah sıkıntısı var bunun için intermittant fasting diyeti birebirdir. Kısaca özetlemek gerekirse günün beli bir saat aralığını yemeye bu süre fazla 8 saat olsun bu süre içinde bt0utun yeme işlerini bitiriceksiniz bu süre dışında ise kalorisiz sivil ar tüketmek serbest. ayrıca probiyotik alman da senin için faydalı olacaktır.

@Arseyus
Ben tam tersi diye biliyorum. Çünkü eğer metabolizman hızlı olsaydı aldığın besin miktarı metabolizmanın çalışmasına yetmeyeceği için daha fazla besin tüketirdin ama sen bunun tersine az besinle karnının doyduğunu söylüyorsun.

Diyet onermeyin bir doktorla gorussun arkadas belki ciddi sorun yaratacak onerdikleriniz. Birinize iyi gelen digerine de kotu gelebilir. Hani hanimlar biraz da yaslaninca toplanip agrilarindan hastaliklarindan bahsedip birbirlerine ilac onerirler ya. Onun gibi olmus. Tamam biliyorsunuz iyisiniz hossunuz da yanlis hareket ediyorsunuz.

@Arseyus Hocam merhaba, kilo alamamanızın birçok sebebi olabilir. Metabolizmanızın hızlı olduğunu gerçekten biliyor musunuz yani bu durum troid bezlerinizin çok çalışmasından kaynaklanır. Bilmiyorsanız bunu kontrol ettiriniz. Ayrıca iştahınız olmadığı halde enejiniz var ise yemek yemeği unutmak kadar aç kalabiliyorsanız ve yeseniz dahi kilo alamıyorsanız "Çölyak" hastalığı da olabilir. Bu hastalık besinlerde ki mineral ve vitaminlerin alınmasına engel olmakta. Araştırmanızda fayda var.

• Beğen
Tepkiler: eatmc ve Arseyus
@omerdagtekin Açıkçası tam olarak emin değilim ben bir sorunun olduğundan kesinlikle eminim çünkü beraberinde zaman zaman ishal problemleri yaşıyorum. Şu mineral ve vitamin ile de alakalı olabilir. Bu iş doktor'a gidip gerekli tahlilleri yapmadan sonuca varılmaz. Konuda ki bir çok kişinin ilk tavsiyesi bu yönde.

@Arseyus Size ve aslında herkese tavsiyem " çölyak" hastalığını bu belirtileri göseteren herkesin kontrol ettirmesidir. Fazla bilinmeyen ama önemli bir hastalıktır. Bir rahatsızlığınız çıkar ise şimdiden geçmiş olsun.

Geri