Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Tissot T-Race Cycling La Vuelta Collection

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
Bir çok bisiklet yarışının zaman ölçümlerini yapan İsviçre markası Tissot, bisiklet tutkunları için T-race serisi içinde Cycling modelini üretti. Bu modeller içinde de Vuelta ve Tour için özelleştirilmiş ürünler piyasaya sürdü.

2017 La Vuelta Collection'ı ilgi çekici bulduğum için inceledim. Zira saat hakkında bisikletçi gözünden yapılmış pek bir inceleme de bulamadım.

147822 dosyayı görüntüle
Saatimiz Vuelta'nın kırmızı rengiyle süslenmiş. Bütün Tissot'larda olduğu gibi kırılmaya çizilmeye oldukça dayanıklı safir cam kullanılmış. Kasa paslanmaz çelik. Kadrana yol bisikleti konseptinden dolayı asfalt dokusu ve rengi verilmiş. Sayı göstergeleri de yol şeritleri gibi yerleştirilmiş ve kadrana doğru eğimliler. Segmentine göre iyi zaman tutan bir kronometremiz ve hız ölçen takometre çemberimiz var. Kronometre sıfırlanırken düğmeye basılır basılmaz başlangıç anına dönüyor. Bu da nabız saati takmadığım sürüşlerde (işe gidiş gelişler) intervallerde faydalı oluyor. Tarih göstergesi de vakti gelince tık diye anlık olarak atıyor.

Sol gösterge kronometre dakikasını, sağ gösterge kronometre salisesini, alt gösterge de zamanın saniyesini gösteriyor.

Mekanizma quartz tahrikli.
147823 dosyayı görüntüle

Arka kapakta da ruble içerisinde La Vuelta logosu işlenmiş.

147824 dosyayı görüntüle

Silikon kayış zincir baklalarıyla süslenmiş.

147825 dosyayı görüntüle

Mini Karbon fiber jant çemberimiz.

147826 dosyayı görüntüle

Kronometreyi kontrol eden Yol bisikleti fren kolları :asik:

147827 dosyayı görüntüle

Bu sene açık mavi olan modeli de satışa sunacaklarmış. Paris Nice TTT podyumunda gördüğümüz saat kendisi.

147828 dosyayı görüntüle

147829 dosyayı görüntüle

Bir de Touch modeline aynı temanın işlendiği versiyonu var. Esasen denizle haşır neşir olanlar için üretilmiş bir mekanizma. Dokunmatik ekranda kronometre tur vs. özelliklerinin yanında medcezirlerin maksimum ve minimum seviye saatlerini gösteren bir sistem, alarm ve pusula özelliği bulunmakta.

147831 dosyayı görüntüle

Scudo
Başarılı bir inceleme olmuş;eline sağlık.
İsviçreli arkadaşlarımız " Cancellara Edition" çıkarsa imiş sanki daha güzel olurmuş.
İçinde bisiklet geçen bu tarz güzel incelemelerin forumda yayılması dileğiyle.

Zincir baklası ve karbon çember ayrıntıları çok hoş. Elinize sağlık.

Peki bunun bize günahı ne olur

@mehmetsunu 1400-1700 civarı hocam. Türkiye'de fiyatlar dışarıya göre saha uygun Tisso'da. Ama firma dünya genelinde fiyatları eşitlemek istiyor o yüzden bir kaç ay içinde artacak fiyatlar maalesef. :kötü:
Bir diğer zaman ölçümcüsü de BMC'nin Tag Heuer'i. Onların da Giro özel serisi var fakat 30-50 bin liradan başlıyor. Ama tam teşekküllü bir dijital bisiklet saati.

Tag Heuer Connected. (Avermaet'ın saati)

147832 dosyayı görüntüle

@Cem cm Tissot'un Giro,Tour versiyonu yok mu?

@hamlet2006 Cancellara, IWC Schaffhausen'in marka elçisi. Dolayısıyla, böyle bir şey pek mümkün değil. :srnsml:

Ayrıca 'quartz' olması bu Tissot'un büyük bir eksi bence. Şahsen, Quartz saat olarak sadece G-Shock takarım.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
bisiklet gibi tamamen mekanik bir spora quartz da neymis..
Saat guzel ama otomatik olmaliymis bence de..yine de TR de satan yer var ise paylasirsaniz gidip bir gorelim..

F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@The UGUR
Cancellara büyük bir bisikletçi,büyük bir ekoldü,efsaneydi.Yanlış bilmiyorsam Trek markasının da elçisi.Hep zenginlere yönelik.:(
Ama ben çareyi buldum Paris Roubaix etabının düzenlendiği yere gidip bir tane ''pave'' getireceğim:D.Biliyorsunuz Cancellara demek Paris Roubaix demek.
images.jpg topelement.jpg

Geçen sene saat almaya karar verdiğimde , bisiklettde olduğu gibi çok araştırdım.. Tissot Gerçekten sağlam marka ve estetiği güzel bir saat, fakat türkiyede servisi olmayan bir saat, eskiden varmış fakat kaldırılmış, Tisso marka bir saat alacaktım ama her girdiğim saatçi markaya tavsiye etmedi servis ağı yüzünden. Bu yüzden SEİKO aldım. Almaya niyeti olan ona göre kar versin derim. Ankarada kızılayda bir çok saatçide modelleriş var ama bu model varmı bilmiyorum.

swatch saat grup bünyesinde zaten her türlü yedek parça bakım tamir türkiyede yapılıyor diye biliyorum hocam.

@Cem cm

Ben açıkçası zaman ölçümlerini Tissot'un yaptığını hiç sanmıyorum. Tissot bu yarışların sponsorudur olsa olsa. Tabii sponsor olmuşken bu olaya özel birkaç model çıkarmıştır.

@Cem cm

Bisikletçilerin yorum yapmaması gayet normal çünkü bisikletçilerin fonksiyonel olarak hiçbir işine yaramayacak bir moda tasarım parçası bu. Bence bu inceleme buraya değil de kız arkadaşlarımızın veya eşlerimizin takıldığı forumlara yollanmalıydı, böylece önümüzdeki doğumgününde yıldönümünde vs. ne hediye alacaklarını bilirlerdi. ( Hanııımmmm, hanıııımmmm, okuyor musun bunu :) )

Gerçekçi olalım fonksiyonel açıdan bir Casio G-Shock çok daha işe yarar birşey olurdu çünkü :
1. Çirkin fakat büyük dijital göstergesi çok daha rahat okunurdu.
2. Biçimsiz, plastik, hantal ve ergen görünümlü haliyle darbeye düşmelere karşı daha dirençli olurdu.
3. Daha hafif olurdu.
4. Suya ve özellikle tere karşı daha dayanıklı olurdu.
5. Pusula, altimetre, termometre gibi ek birkaç fonksiyonu olurdu.
6. Bir G-Shock kıracak kadar büyük bir halt becerseniz bile altı üstü bir G-Shock parası kadar zararınız olurdu.

Uzun lafın kısası olayın fonksiyonellik zerrece ilgisi yok, bütün mesele moda stil tasarım yani FETİŞİZM !.....

Arkadaşlar insan evladı objelerle olan ilişkisine mukayet olmalı, yoksa işin sonu fetişizme gider. Daha önce de yazmıştım bazı hobi gruplarının alet edevat fetişizmine ağır eğilimleri vardır : Fotografçılar, dağcı/tırmanıcı/trekkingciler, avcılar, balıkçılar ve maalesef bisikletçiler ilk aklıma gelen örnekler. Ama "saat" olayı fetişizmi bambaşka bir boyuta götürür.

Bütün obje fetişlerinin şahı "saat fetişizmi"dir. İşin sonu yoktur çünkü. Mesela fotograf ekipmanı fetişinizmi var, en fazla 2 makıina 3-4 lens alırsınız, daha yenisi ve iyisi çıktıkça "upgrade" edersiniz iş biter veya bisiklet fetişiniz mi var en fazla bir MTB bir de yol alırsınız, lastiğini frenini upgrade ede ede yaşayıp gidersiniz. Ama dostlarım saat fetişi öyle değil , paranız yettiği sürece evi saatçi dükkanına çevirmeniz işten bile değildir , aman dikkat edin kendinize.

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
@hayriünal Otomatik olursa, quartz model'de bulunan özellikleri eklemek yani komplikasyon eklemek maliyeti çok uçurur. ETA'nın alt modelleri sahio değil çünkü kronometre gibi komplikasyonlara ki söylememe gerek bile yok aslında. Onlar eklense ancak, Tissot'un fiyatı 3000'ü çok rahat geçer ki zaten en uygun otomatik modeller 1700 civarı. 3000'e ve biraz üstüne gelince de yine Swatch Grup'un bünyesi'nden Longines devreye giriyor. Hal böyle olunca, "uygun" fiyat'a isviçre saati motto'sunu kaybediyor Tissot ve sonucunda da Longines alıyor çoğu kişi. Sanmıyorum bu yüzden bu saat'in otomatik olacağını. Olursa da, şahsen almazdım ben.

• Beğen
Tepkiler: hayriünal
@The UGUR, maliyetten bagimsiz sadece bisikletle daha ilgili diye mekanik olmasini tercih ederdim.Eta yida yanlis bilmiyorsam gectigimiz yillarda Tissot gibi Swatch Group aldi .Maliyet tabiki yukselecek ama elektrikli bisiklette kullanmiyoruz ki [emoji4].Benim saat merakim bisiklet merakimdan daha eskiye dayaniyor belki de o yuzden quartz dusmanligim.O saniye kolu 100 cadance gibi akip gidecek 50-60 cadence gibi tik tik atmayacak[emoji3]

F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@antika
Hocam kim ölçüyor peki :D

Zaten bu iş bi çeşit sanattır işlevsel olması gerekmiyor. Picasso tablosu da işlevsel değil.

@Cem cm
Belki taşeron orada da vardıro_O
Ama çok mantıklı gelmiyor.Madem zaman ölçümünden sorumlu niye başkasına devretsin ki?

@hayriünal Sonuna kadar katılıyorum size! Bunları yazarken de kolum'da Seiko Presage Sary085 var demeden de geçemem. :D

• Beğen
Tepkiler: hayriünal
@hamlet2006

Fabian reyiz Tissot değil, IWC kullanır:
tdf12st6_cancellara_2-616x500.jpg

Bu da Cancellara Edition saat:
(link)

Geri