Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Titanyum hakkında

Hortlatalim konuyu. İlgisi ve bilgisi olan varsa eğer titanyum zincirler hakkında ne düşünüyorsunuz?. Kendi kendini yağlaması ne demektir?. Kullanan veya bilgisi olan bilgi verebilirmi?

(link)

Yol bisikletimde YBN titanyum zincir kullanıyorum ama kendi kendini yağlamasını ilk kez duydum. Bizimki tembel, bana yağlatıyor. Bence üreticisinin "SLA Superior Lubricating Aid" (SLA Üstün Yağlama Yardımı) ifadesini kendilerince o şekilde ballandırmışlar: (link)

1689147634439.jpeg

Scudo
Hortlatalim konuyu. İlgisi ve bilgisi olan varsa eğer titanyum zincirler hakkında ne düşünüyorsunuz?. Kendi kendini yağlaması ne demektir?. Kullanan veya bilgisi olan bilgi verebilirmi?

(link)
Gold versiyonunu ben yillardir kullaniyorum ve simdiye kadar ne yaga ne de temizlige gerek duydum. Bu zincirler gercekten kendi kendilerini yagliyorlar ayni, mesela GGB Bearing Technology gibi. SLA Üstün Yağlama Yardımı denilen sistem ise kullanilan metallardan ileri geliyor ve bisiklet zincir icin gayet yeterli oluyor.

Bunlarda benim kullandigim zincirler.

Mesela bu 3000km ye yaklasti ve simdiye kadar ne temizledim nede yagladim.

DSC_0589.JPG
DSC_0588.JPG
kette1.jpg
kette3.jpg

Buda 10lu olan SLA210. Bu bisiklet üzerinde 2 zincir ve yeni takildiktan sonra sadece 1500km kullanildi sonra bisiklet Retro olma yolunda oldugu icin koleksiyonuma dahil oldu.
9,1.JPG
5,3.JPG
9,2.jpg

Titanyum çeliğe kıyasla yumuşak bir metal. Bu sebepten titanyum dişliler diş profilini hızlı kaybediyor mesela. Çeliğe kıyasla daha kısa sürede uzayacaklarını düşünüyorum aynı sebepten.

Gold versiyonunu ben yillardir kullaniyorum ve simdiye kadar ne yaga ne de temizlige gerek duydum. Bu zincirler gercekten kendi kendilerini yagliyorlar ayni, mesela GGB Bearing Technology gibi. SLA Üstün Yağlama Yardımı denilen sistem ise kullanilan metallardan ileri geliyor ve bisiklet zincir icin gayet yeterli oluyor.

Bunlarda benim kullandigim zincirler.

Mesela bu 3000km ye yaklasti ve simdiye kadar ne temizledim nede yagladim.

306902 dosyayı görüntüle
306901 dosyayı görüntüle
306906 dosyayı görüntüle
306907 dosyayı görüntüle

Buda 10lu olan SLA210. Bu bisiklet üzerinde 2 zincir ve yeni takildiktan sonra sadece 1500km kullanildi sonra bisiklet Retro olma yolunda oldugu icin koleksiyonuma dahil oldu.
306904 dosyayı görüntüle
306903 dosyayı görüntüle
306905 dosyayı görüntüle
Teşekkürler Murat hocam marka olarak önerdiğiniz var mi

Tİ bisikletimi yıllar geçse de satmam. alü bisikleti satarım. benim için olay bu kadar basit :)

Teşekkürler Murat hocam marka olarak önerdiğiniz var mi

Marka derken tam anlayamadim. Sen YBN Titaniumu sormadinmi, ben ona göre verdim cevabimi. Ben sadece YBN titanium yani verdigin linkdeki zinciri ve markayi kullaniyorum. bundan baska kullandigim zincirler ise Campagnolo Super Record, Shimano XTR ve Sram XX1 Eagle Gold.

Tİ bisikletimi yıllar geçse de satmam. alü bisikleti satarım. benim için olay bu kadar basit :)
Satarım satmamdan çok, ömür ile ilgili fikrinizi sormuştum ben.

yani tüm bisikletler ömürlük olabilir bence. ti zaten materyal olarak çok sağlam , bisiklette bana özel yapıldıgı için sağlıklı olursam uzun yıllar binerim diye düşünüyorum.

Marka derken tam anlayamadim. Sen YBN Titaniumu sormadinmi, ben ona göre verdim cevabimi. Ben sadece YBN titanium yani verdigin linkdeki zinciri ve markayi kullaniyorum. bundan baska kullandigim zincirler ise Campagnolo Super Record, Shimano XTR ve Sram XX1 Eagle Gold.
Ben başka başka markalarin titanium zincir ürünleri olabilir diye düşünmüştüm .

Ben hiçbir şey anlamadım şimdi bu zincir yağlanma gerektiriyor mu Gerektirmiyor mu?bisiklet üzerinde stok olarak gelen zinciri titanyum zincir ile değiştirebiliyor muyuz?ilave ekipmana gerek var mı bu değişim için

Ben hiçbir şey anlamadım şimdi bu zincir yağlanma gerektiriyor mu Gerektirmiyor mu?bisiklet üzerinde stok olarak gelen zinciri titanyum zincir ile değiştirebiliyor muyuz?ilave ekipmana gerek var mı bu değişim için
Tabiki titanyum ile değiştirebilirsin ama yağlama titanyum olduğundan dolayı değil içindeki metal karışımından dolayı. Yani bu zincir kendini yağlıyor ama her titanyum yağlamıyor.

• Beğen
Tepkiler: Esatesat
Meseleyi anladım ama pahalıymış ömrü de azmış

İlgisi ve bilgisi olan varsa eğer titanyum zincirler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ürün açıklamasında şöyle bir ibare var:

"85 kg ağırlığında binicinin ortalama 30 km/h hızla gittiği varsayılarak yapılan testlerde 6000 km ile 8000 km arası kullanım ömrü ölçülmüştür- normal zincirlerin iki katından fazla."

Ybn SLA-211 Full Titanyum Ultra Hafif 11'li Zincir = (link)
Shimano CN-HG701 Ultegra/Deore XT 11li Zincir 116L+Ouick Link = (link)

Shimano Deore XT zincire göre fiyatı 5 kat, ömrü 2 kat fazla. Matematik yalan söylemiyor ise, bu zinciri alıp kullanmak mantıklı değil :)

Geri