Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tiyatroseverler Kulübü

Kadıköy Haldun Taner'de geçen yıl izlediğim son oyun "Hayal-i Temsil" idi. Afife Jale ve Bedia Muvahhit'in yaşam öykülerinden kesitler, muhteşem bir kurguyla ve gerçekten çok başarılı bir oyunculukla sahneleniyor... Denk gelirseniz, kaçırmayın.

IMG_20191226_224016.jpg

• Beğen
Tepkiler: Ömer Ş.
Scudo
Ay Karmela oyununu izledim geçen günlerde. Tavsiye ederim mükemmel.

• Beğen
Tepkiler: Ömer Ş.
Ne yazık ve ne çok acıdır ki büyük tiyatro insanı Ferhan Şensoy aramızdan ayrıldı...
Tiyatro ile hayatımızın nasıl değişebileceğini, eleştirel bakışla sorgulanabileceğini, dil üzerinde sanatsal denemelerle klişelerin kırılabileceğini, geleneksel ile çağdaşın yaratıcı bir biçimde bütünleşebileceğini...
Daha uzar gider..
Yeri dolmaz bir dev ..
Ne söylesek yetmez...
Mekanın cennet olsun Ferhan ağabey..

Allah rahmet eylesin tiyatro bir üstadını daha yitirdi,Ferhan Şensoy'un şu lafı hiç aklımdan çıkmaz 'uyumak güzelde kitle halinde uyuyunca sıkıntı büyük oluyor''

Allah rahmet eylesin. Yeri doldurulamaz bir efsane daha ruhunu teslim etti. Rahmetli Nejat Uygur'la ortaya koydukları parodilerin hepsini izlemişimdir.
Aklımda ne kaldı, Halktandılar ve hakkı gözettiler. Yaşadıkları çağların olumsuzluklarını konu olarak işlemekten hiç çekinmediler, kaygıları gerçekleri sahnelemek ve halkımızı aydınlanmaktı.
Bu vesileyle Türk tiyatro ve sinemasına emek veren gerçek dünyaya yürüyen tüm emekçiler ,hak ettiğiniz aydınlığa kavuşursunuz İnşallah diyelim.

(link)
Gençler belki yakın tarihimizin dökümünü yapmamıştır, magazine konu olmamış bu usta ne yaptıysa bizler için yapmıştı ....

Ölenin ardından iki kelam lakırdı etmek kolay da, ölümsüz olanın ardından konuşmak zor.

Bir süre hayatını oyunculukla sürdürmüş ve Ferhan Şensoy'la aynı ortamlarda bulunmuş, onun filminde oynamış biri olarak gerçekten sanat dünyasında çok büyük bir kayıp olduğunu söylemek isterim. Sıra dışı bir zeka ve yaratıcılığı vardı. Sert, ters ve aksi görünümünün altında merhametli ve cömert öze sahipti. Allah rahmet eylesin.

ülkede münevver kaç kişi kaldı? Allah İlber Ortaylı Hoca'yı bağışlasın bize.

Rahmetli Dinçer Sümer'in yazıp oynadığı " Maviydi Bisikletim" oyunu yeniden sahneleniyor.
80 li yıllarda kendisini bu oyunla sahnede izlemiş ve çok beğenmiştim.
Şimdi oyuna, sanatçının yaşamından eklenen yeni anektodlar da varmış..
"İBB Şehir Tiyatroları'nda yeni oyun: 'Maviydi Bisikletim', bir kuşak sonra yeniden sahnelenecek" (link)

Geri