Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Topeak MTX Trunk Bag DXP

Ozan Duran

Forum Bağımlısı
Tepki
344
Bisiklet
Cannondale
Merhaba, bu çantadan almayı düşünüyorum ve birkaç sorum var.
Çantanın ülkemizdeki fiyatı 230 lira. Uyumlu bagajı da 100 lira civarında.

Yurtdışından almak istesek 75 Euro sınırını geçiyor.
Ama çantanın MTX sistemsiz olanı CRC'de kargo dahil 50 Euro'ya geliyor. Yani yarı fiyatına.
Bu şekilde alırsam 100 lira kar etmiş oluyorum.
(link)

Sormak istediğim şu;
MTX sistemi için, yani sürgülü kolay takıp çıkarmaya yarayan sistem için fiyat farkını vermeye değer mi?

Çantayı kısa mesafeli turlarda kullanacağım.
Eğer başka bir alternatifi varsa, tavsiyelere de açığım.

Scudo
Sadece Mtx sistem için o kadar fiyat farkı vermeye değmez bence bagajı kullandım ama çantayı kullanmadım.Aynı sürgülü özelliği olan Mtx sistemli bir bagaj-çanta ikilisini bir arkadaşım kullanıyor.Artıları var ama eksi olarak sistemde bir süre kullanım sonucu aşınma ve boşluk meydana geliyor.Sabit olarak da hızlı bir şekilde bantlar ile takılıp çıkarılabilir sizin beğendiniz çanta.Tavsiyem yurt dışından almanız yönünde.

• Beğen
Tepkiler: Ozan Duran
Yorum için teşekkürler İslam Bey. Bana da öylesi daha mantıklı geliyor. Pazar gecesi siparişini verdiğim çanta elime ulaştı bile. Forumda okuduğum ortalama 1 hafta - 10 gün içinde geliyor yorumlarından sonra benim için sürpriz oldu. Merak eden varsa çantanın altta enlemesine iki tane cırt cırtı var. Ön ucunda da bagajın sele tarafına sabitleme cırt cırtları var. Gözüme ilk başta küçük gelse de küçük turlar için oldukça yeterli olduğunu düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: İslam Gölge
Hayırlı olsun Çanta hakkında daha ayrıntılı fotoğraf ve yorumlarınızı paylaşırsanız daha yararlı olacaktır.Belki almayı düşünen ve tereddüt içinde olanlar vardır.

ozndrn bey merhaba.ben de uzun zamandır chainreaction'ı takip eden birisiyim. size bir sorum olacak.70$ veya 70€ sınırını geçince %20 gümrük vergisi alıyorlardı. sizden de acaba çanta için ekstra gümrük vergisi alındı mı yoksa direkt olarak çanta ve kargo ücreti mi ödediniz.ben de sipariş geçeceğim çünkü. teşekkürler

Çantanız hayırlı olsun, Güle güle kullanın.

On ve arkada cırtlar var, peki bunlar çantayı yeterince sabit tutuyor mu?

Fotoğrafları bekliyoruz:)

Konuyu hortlatmak istiyorum.

Tam da MTX bagaj ve çantadan sipariş etmek üzereyken başlığı gördüm.

Çadırlı, uyku tulumlu-15 günden başlayıp 60 güne kadar sürecek farklı turlar yapacağım. Bu çanta uzun turlar benim için uygun mu acaba?

Ve bu çantayı hangi bagaj ile kullanıyorsunuz?

Bu çanta hacim olarak küçüktür daha çok günübirlik veya maksimum 3-4 günlük turlarda yetecektir.Daha uzun süreli turlarda hacim azlığından dolayı sıkıntı yaşarsınız.Daha büyük hacimli çantalara mümkünse heybe 2 parçalı bagaja asılabilir model-markalara bakmanızı tavsiye ederim.Ayrıca çadır,mat,uyku tulumu gibi ekipmanlar bu çanta ile birlikte bagaja yerleştirmeye müsait değil.

• Beğen
Tepkiler: tahirkaya
Kusura bakmayın bazı cevapları daha yeni gördüm. Öncelikle çanta CRC'de hala düşük fiyattan satılıyor. Bu fiyattan almak isteyenlere her türlü tavsiye ederim. 75 Euro'yu geçmediği için gümrüğe takılmaz. Üç günde evime geldi. Bu konuda endişeniz olmasın. @Aydın Bez Teşekkür ederim. Önde ve alttaki ikişer cırt cırt yeterince sağlam tutuyor.

@tahirkaya İslam Gölge'nin de dediği gibi bu çanta uzun turlarda yetersiz kalabilir. Günlük turlar için ideal. Uzun tur için daha büyük hacimli heybelere bakın. Bu arada çantayı aldığımdan beri çok fazla kullanmasam da iki kere uzunca kullanma fırsatı buldum. İçi çok geniş değil. Ama fotoğraflarda üstte görünen fermuarları açarak çanta üste doğru genişleyebiliyor. Tak çıkar özelliğini aradığım oldu. Özellikle turda çantayı birden fazla sayıda çıkarma ihtiyacı duyduğunuzda bu özellik çok faydalı olur. Ama sorun değil. Çantayı bağlaması 30 saniyenizi alır. Kullandığım bagaj Super Tourist DX.

Almanya'daki dayım sağolsun yanında hediye getirdi :)
- topeak Rx rack benm With dual mid Side
- topeak Mtx Trunk Bag EX

7 kg iç hacmi var.
3-5 günlük tur için İdeal

• Beğen
Tepkiler: tahirkaya
İslam Bey, çok teşekkür ederim. Yazdıklarınızda fikrim yeniden şekillendi. Evans cycle şu anda 50 euro üstü çantalardan kargo ücreti almıyor. Oradan bana uygun modellere tekrar göz atacağım :)

@ozndrn, yorumlar ve fotoğraflar için çok teşekkür ederim :)

• Beğen
Çantayı aldığım günden bu yana günübirlik kullanımda gerçekten çok kullanışlı oldu. Ancak İslam Bey'in dediği gibi çadır, mat ve tulum devreye girince çanta tamamıyla kullanışsız. Ay sonra tek gece konaklamalı bir tura çıkacağım ve bugün arkadaşımdan çadırıyla matını ödünç aldım. Bu ikisini bile nereye sokacağımı kara kara düşünüyorum ki daha tulum da alacağım. Heybelerini açar üste de çadırı atarım diyordum ama o zaman bisiklet çok dengesiz olacak. Sanırım mecburen bir heybe alacağım. Almayı düşünenlere duyurulur. :)

• Beğen
Merhaba arkadaşlar biraz araştırdım forumda ancak sanırım üzerinde çok da konuşulmamış. Bisikleti tur ve günlük ulaşım amaçlı kullanıyorum. Bagajımı değiştirmeyi düşünüyordum. Araştırmaların esnasında Topeak'in MTX sistem bagajlarını ve çantalarını gördüm. Günlük ev-iş ve ulaşım amaçlı sürüşlerimde pratikliği ile bana oldukça zaman kazandıracak gibi durdu. Şu anda ulaşım amaçlı sürüşlerimde Çin'den aldığım Roswheel çantayı kullanıyordum. İlk zamanlar cırtlarının iyi tutmasına rağmen 4 sene sonunda artık zayıfladılar. Çok da iyi tutmuyorlar. Taktıktan sonra bagaja, üstüne bir de bagaj lastiği ile sabitliyorum. Bu da sabahları işe giderken ve akşam işten dönerken bana büyük bir zaman kaybı yaratıyor. Ayrıca eşyalarımı sığdırmakta da güçlük çekiyorum. Pratiklik ve güvenlik açısından faydalı olacağını düşündüğümden Topeak'in aşağıdaki ürünlerini düşünüyorum. Bu ürünlerle ilgili deneyimi olan var mı? Tavsiye eder misiniz?

Bagaj;
(link)

Çanta;
(Aşağıdaki çantalardan birini düşünüyorum. Ancak iki 16.6 LT'lik ürün arasındaki farkı anlamadım. Ayrıca 16.6 LT'liklerden biri neden 22.6 LT'den pahalı onu da anlamadım. Bilgisi olan var mı?)

(link)

Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

@murat Ü. İnanılmaz ilgili ve alakalı bisikletforum.com yöneticilerine (ya da kim ilgileniyorsa) teşekkürler(!). Geçen pazar Soru-Cevap bölümüne açtığım konuyu yayınlatabilmek için (neden yayınlanmıyor onu da bilmiyorum) iletişime geçmeye çalışmadığım kanal kalmadı. En son Facebook hesabına mesaj attım. Neden denetimde onaylanmadığını, neyi yanlış yaptığımı bir de oradan sordum. Kendileri de tek bir kelime ya da açıklama yapmadan konuyu kapatıp, buraya koymuşlar mesajı. Çok sağolsunlar, teşekkürler tekrardan ilgilerine (!)
Uzun zamandır forumu takip ediyorum. İlk kez bu kadar saçma sapan bir durumla karşılaştım. Bari bir açıklama yap, ne yanlıştı onu söyle...

1 numaralı çanta alttan çırtlı bağlantılı
2 ve 3 numaralı çantalar ise topeakın sürgülü kilitli mekanizmalı bagajlarıyla uyumlu olanıdır bu sistemde uyumlu bagaj almazsanız kullanamazsınız
1 numaralı ise herhangi bir bagaja bile alttan çırt ile bağlantı yapabilirsiniz benim önerim sürgülü olanını almanız

Geri