Scudo Sports

Toplama almakla hata mı ediyorum? kazık mı yedim?

zeynep eki

Üye
Tepki
10
Merhaba.Dahon katlanır bisiklet alacaktım.450 euro civarı. bisikletçim gerek yok ben sana daha kaliteli parçalardan katlanır bisiklet toplarım aynı paraya dedi. 800 euro ayarında bir bisikletin olur.özel tasarım..adam işi biliyor.teknik olarak yapacagını dusunuyorum.Ama aklıma takılan şu kazık yiyor olabilirmiyim? Tek tek toplamanın daha masraflı olduğu yazılmış forumlarda. O zaman bu adam nasıl 800 euro ayarındaki bisikleti bana 500 euro ya ayarlayacak.

Scudo
Parçaları kendin tek tek satın alırsan her bir parçayı farklı sitelerde birbirinden uygun fiyata bulabilirsin. Ancak bisikletçin senin yerine parçaları uygun fiyata ayarlayacak kadar iyiyse tebrik ederim ne diyeyim.
Genelde bisikletçiler üstüne kâr koyup öyle yapar bu işi, o yüzden parçaları kendin bulman daha ucuza getirecektir diye düşünüyorum....

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk
Kıllanmamak elde değil bizim esnaf bildğin tatlı su kurnazı hep inşaallah dediğin gibi olur.

• Beğen
Tepkiler: Primattan Geldim
Çok ilginç bir şey olur toplama katlanır bisiklet? kadroyu nereden alacakmış acaba? yapsın da görelim bizde...

Daha işin başından 50€ kazık yiyorsun zaten. Gerisini sen düşün...

• Beğen
Tepkiler: Tavariş
@zeynep eki Zeynep hanım sanırım bir parça listesi yazmadan size net bir cevap verilemeyecektir, o yüzden herkes bir tahminde bulunmuş mümkünse parçaları öğrenip belirtirseniz daha fazla yardımcı olacaklardır size.

Bisikletçinizin bu işi babasının hayrına yapma ihtimali ne kadar zayıfsa, toplayacağı bisikletin bahsettiği değerde bileşenlerden oluşma şansı da o kadar düşük.

Çözüm ise belli. Bu bisikleti hangi parçaları kullanarak toplayacağı konusunda ayrıntılı bir liste isteyin. Mırın kırın ederse arkanızı dönüp uzaklaşın. Olur da listeyi vermeye yanaşırsa (pek sanmam ama) bileşenlerin ederi hakkında nette araştırma yapın ve bu konunun altında paylaşın.

Kendiniz toplama ve bakım becerisine sahip değilseniz garanti sorunu nedeniyle toplama bisiklete biraz daha mesafeli durun derim.

Hiç toplama işine girmeyin derim. Neden mi?

Yarın birgün sorun yaşadığınızda tek gidebileceğiniz adres bu kişi olacaktır. Alternatifiniz yok. Başka hiçbir yer size yardımcı olmaz, parçaları satan firmalar bile. Hatta bu forumda bile zor destek alırsınız. Çünkü forumdaki çoğunluk komponentleri belli marka ve modeller konusunda deneyimli.

@Sadettin Z. 'nin yazdığı gibi bisikletçinizden hangi parçaları kullanacağının tam listesini isteyin, sonra da o listeyi buraya yazın, bir bakalım, yorumlayalım :)
Benim tahminim çok büyük ihtimalle o listeyi vermeyecektir size ;)

Öyle bir şey olamaz.
Toplamak zaten her zaman daha pahalıya gelir. Özel bir ekipman ihtiyacınız yoksa toplamak mantıklı olmaz. Kaldı ki toplayınca yarı fiyatı olsun. Kaçarak uzaklaşın.

Yazdım yazdım sonra baktım 2009 yılının konusuymuş. Niye hortlatıyorsunuz ki bunu da anlamıyorum...

Adınıza düzenlenmiş bir faturası ve 2 yıl resmi garantisi olan bir bisiklet satın alın. Satış sonrası hizmet ve garanti konusunda bisikletçinizin insafına kalmamış olursunuz böylece; yasal anlamda kendinizi güvenceye almış olursunuz.

Not: Çağrı bey, konu dün açılmış; siz arkadaşın üyelik tarihiyle karıştırdınız galiba.

Toplamaya degmez bence. Zamaninda toplama yapacaktim ama astari yuzunu geciyor.

Birde bisikletcim konusu acayipime gidiyor. Kisinin berberi terzisi olurda bisikletcisi olmasi enteresan.

Elinde çok önceden aldığı Parçalar vardır o parçaları paraya çevirir ama bugünün fiyatları ile mümkün değil. Ayrıca katlanır bisiklet özel bir yapı bazı modellerde sadece katlanıra özel vitesler var. Macera yapmayın alın bir tane sonra up grade etmek isterseniz arkadaş teknik olarak yardımcı olur ayrıca yeni aldığım için net söylüyorum 8 vitesli ve slick lastikli model alın en rahatı oluyor. Standart giriş modelleri genelde kısa mesafe için tasarlanmış ancak bakkal çakkal binerim 10-20 km giderim biraz zor.

Geri