Scudo Sports

Toplama Bisiklet Kullanıcıları Kulübü ve Tutunamayanlar

On numara konu. Kadrom Salcanonun artık üretimi olmayan impetus modeli. Geri kalan her şeyi değişti, yaklaşık 2,5 ayda topladım geçen yıldan beri canavar gibi dağ tepe geziyorum. Bu da bugün çektiğim bir fotosu arkadaşın.
image.jpeg

Scudo
Modifiye düşünenler de sorabilir mi ? :) Yoksa sıfırdan toplamak şart mı ? @katran

• Beğen
Tepkiler: Volg
Elimde bir tane sedona 340 var. Onun üzerinde ufak tefek oynayıp tecrübe kazanıp, sonra yazlıkta çürümekte olan 98-99 model peugeot bisikleti dağıtasım var ama hayırlısı. Görsellerine ulaşabilirsem değip değmeyeceği hakkında falan sizi bol bol rahatsız edebilirim. Takipteyim.

Sedona 340 için ne yapmayı planlıyorsun. Mesela pejo bisikleti dağıtıp toplayarak başlasan sanki daha iyi olur gibi. Komple boya söküp tekrar boyayarak paslı yerlerini parlatarak çok sevdiğin bir bisikletin olabilir. Tabi buna değer mi düşünmen lazım.

Bisiklet toplarken parçaların uyumlu olup olmadığını nasıl anlıcaz?

bisiklet toplamanın tutunamamakla ne alakası var anlayamadım, bisiklet toplayanlar genelde bu camianın en elit kesimi oluyor

• Beğen
Tepkiler: engin444 ve berktx
@CemBilgin hocam her parçanın ölçüleri özellikleri var. Araştırmak lazım. Eğer sıfır parça alıyorsanız satıcıya sorabilirsiniz mesela.

@Fırat Y. Bir Cannondale kullanıcıları kulübü veya salcano severler derneğine giremiyoruz mesela. Burdan alaka kurabilirsiniz.
Bizi elit görüyorsanız teşekkür ederiz yine de ama genelde daha ekonomik ve kaliteli olduğu için toplama işine girişiliyor.

Ben Focus Topladım mesela, Baştan aşağı... Piyasada satılan haliyle kadrosu dişinda hiç bir alakası yok. :) Yalnız bisiklet toplamak bilgisayar toplamaya benzemez. Bİlgi birikiminiz ve öyle yada böyle nakit'e ihtiyaç duyar. Ve kesinlikle Komple satılan bisikletlerden ekonomik olmaz, olamaz.

Ben kadro markasından Dolayı; Toplama kendimce Focus kulübüne aitim. ama orada mesaj yazmışlığım yok. :)

Ben hala daha uygun olduğunu düşünmekteyim. Herşeyin sıfır olması şart değil benim için.

@Sezai tunacay üzerindeki kilitler hariç güzel görünüyor :)

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
eyvallah abi @katran kilitler olmasa sabaha lastik izlerini bile bulamam mecbur kullanıyoz abi
bir kaç gündür orta göbekden ses geliyordu bilyalıymış ömrü dolmuş rulmana cevirdik ama daha binip test etmek kısmet olmadı.

• Beğen
Tepkiler: Harun ÇEVİK
Sıfırdan Focus,Cannondale vs. toplamak tabiki maliyetli olur fakat noname kadro ve jant seti ile daha ekonomik ve sağlamlıkta sorun çıkartmayacak üzerinde dev puntolarla marka yazmayan güzel bir bisiklet toplanabilir.
Bisiklet toplama ekonomikte olabilir arkadaşlar..

Bende topluyorum hazır olunca fotosunu paylaşacağım. Ama ne zamana hazır olunur bilinmez. :D

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Geçen sene 2014 üretimi bir kron mtb almıştım sorunlu orta aktarıcıyla değişimeye başladık, arka bagaj, sırt çantalarından uydurduğum ön arka heybeler, çamurluk, lastikler,gidon kelebek gidonla değişti. Gidon uzatma, ayarlanabilir gidon boğazı ve seleyide değiştirdim mi çakma bir tur bisikletim olacak, yarı yarıya toplama bir bisiklet oldu gibi :)

Geri