@gokberk88
Salcano'nun XRS030 bisikletini çok uygun bir fiyata satın aldıktan sonra ilk kurulumu evimde yaparken bisikleti didik didik inceledim nesi kötü diye çok ufak değişikliklerle çok güzel bir hale geldi
Furç takımı çok basit ve adiydi onu rulmanlı bir furç takımı ile değiştim (100TL)
Gidon bandını kendi zevkime uygun siyah-beyaz kamuflaj desenli bir model ile değiştim aliexpress'ten satın aldım (3TL)
Vites ve fren tellerini teflonlu daha kaygan bir ürünle değiştim (12TL)
Bunun dışında bisiklette yapılabilecek her değişiklik lükse girerdi yani ihtiyaç dışı.Yaklaşık 750 Km lik bir kullanımdan sonra elime para geçtiği için ve alabilecek durumum olduğu için Shimano R500 Jant setini daha iyi bir jant seti ile değiştirdim ha ama olmasada olurdu 4 - 4'lük bir bisikletti.
Jantları saymazsak elzem olan malzemelere 115 TL harcayarak güzel bir fiyat / performans ürününü kusursuz hale getirebiliyorsunuz.
Ama MTB olarak kullandığım modelde tamamen keyfi olarak zevkime uygun toplamak istedim ve hazır halde olan istediğime göre bir bisiklet olmadığı için toplamak daha mantıklı geldi.Daha önce kullandığım farklı bir bisikletten az çok kafamda ihtiyaçlarım isteklerim belliydi.
İşin özü daha önce bir bisiklet kullanıp yeni bir bisiklete geçecekseniz az çok ihtiyaçlarınızı gözünüzün önüne getirin.İstediğiniz markada varsa eğer kafanızda istediğiniz donanıma en yakın modelin fiyatına extra olarak zamanla ek yapacağınız değişikliklerin fiyatını ekleyip toplamak mı daha avantajlı yoksa hazır bisikleti kullanıp ufak geliştirmeler yapmak mı ? Karar sizin size iki farklı kullandığım bisiklette iki farklı yaklaşımımıda örnek olarak sundum =D