Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Toplama Bisiklet Kullanıcıları Kulübü ve Tutunamayanlar

@mariokaldato
Teşekkürler,daha iyisi sizin olsun.Üstünde çok emeğim olduğu için istemesem de bisiklet fazlalığından dolayı satmam gerekiyor.Standart olarak aldığım bir bisiklet olsaydı bu kadar üzülmezdim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@burhan çetin
Makina agir mi peki gülle gibi degildir degil mi?

@mariokaldato
Şu anda 15 kg civarı.Fakat bazı ayarlamalarla ağırlığını düşürmek mümkün.Çelik olduğu için sadece tur gidonu 1 kg.Zamanında fazla para bağlamadan tur gidonu deneyimini yaşamak için almıştım.150 gr.lık Flat bar gidon takıldığında ve daha hafif bir sele takıldığında çamurluksuz ve bagajsız 13 kg.seviyelerine düşüyor.

• Beğen
IMG-20160229-WA0018.jpg Buda siradaki canavarim. 99 yapimi bir mersedes benz kadrosu. Aniden karsima cikti sayibindende , Seker komasina giren sehmuz dayi gibi elim ayagim bosaldi,titredim umarsizca , maddiyatimi örseledim sinsice. Gozumu bi actim banka atm sindeyim hahaha :D ufak ufak topluyacam acelem yok :D received_518726451642948.jpeg IMG-20160229-WA0018.jpg
Ustteki pc deki modelleme alttakide simdiki hali

1. Geleneksel mario kaldato biskelet toplama denemesi

bisiklete yeni başlayan birisi olarak ilerisi için merak ettiğim bir konu var. Bir çok arkadaşımız sıfır marka bisiklet alıyor fakat jant seti, lastik, sele ve buna benzer bazı parçalarını değiştiriyor. Acaba iyi bir markanın kadrosunu alıp her şeyi isteğimiz gibi alıp takmak mı daha uygun fiyata mal olur, yoksa bisikletin üzerinde gelen kullanmak istemediğimiz parçaları satıp istediğimiz parçaları alıp takmak mı daha uygun fiyata mal olur?

@gokberk88
Insanlar hazir aldiklari bisikletin ustundeki donanimlari bazen konforsuzlugundan bazende ihtiyaci tam karsilamadigindan bazende forumda yada ortamlarda yeterince hava atamadigindan oturu degistiriiyor. Sordugunuz soru cok uçlu bilinmeyenlerle dolu oldgundan yanitlamasi zor. Misal aldigin bisikletin jantini begenmemisindir 300 tl ye de var jant seti 3 bine de...

• Beğen
Tepkiler: cihan14
@mariokaldato haklısınız sorum çok uçlu oldu o zaman şöyle sorayım kendi istediği bir sistemi toplayıp, bunu sıfır bisiklet alıp istemediği parçaları satıp istediklerini takarak daha uygun fiyata mal eden arkadaşlar var mı aramızda ?

@gokberk88
Satma isi en buyuk problem :D oyle pek yurumuyo malesef. Ben cok kazik yedim oyle ardi arkasi kesilmedi alinacaklarin :D

• Beğen
Tepkiler: AliG.
@gokberk88 bisikletin uzerinden sokup satmak istediginde kullanmamis bile olsan 2. El satiyorsun. Farkli bir konu da yurt disinda 1000 tl olan malzeme burda sana oluyor 2000 tl

• Beğen
@mariokaldato :D :D işin birde o kısmı var. Bisikleti alırken mesela 300 tl para verdiğimiz bir parçasını belki 100 tl ye satabileceğiz burdan bir zarar söz konusu. mesela şöyle bir örnek vereyim sorumun daha iyi anlaşılması açısından a markanin 1 nolu modelini aldınız ama beğenmediğiniz şeyleri vardı. siz o beğenmediğiniz şeylerini değiştirip 2 nolu modelden hadi iyi ama daha ucuza mal ettim diyen arkadaşlar varmı acaba? :D

@gokberk88
:D mumkun degil

@gokberk88 Geçen yaza girerken ufak ufak parça almaya başladım totalde 2000 TL tuttu aldığım ekipmanlar. Bi ara çok sıkıldım gözü kararttım dedim iade edeyim her şeyi kendi bisikletimi de satayım alayım yeni bi bisiklet ama bakındığın zaman aldığım ekipmanların ya da dengi ekipmanların üzerinde olduğu bisikletler 3000 civarındaydı ki kendi bisikletimi satabileceğimden bile emin değildim. Hiç yoktan 750-1000 TL arası daha masrafım olacaktı yani ben de oturup bitirdim bisikletimi. Tabi şu da var ben sıfır parçalarla yaptım hep ve bisiklet mi alsam derken de sıfır bisiklet baktım.

Bu da bisikletimin hikayesi;
Salcano Impetus Komple Yenilendi

Abi niyetim konumu hortlatıp forumda kalabalık yapmak değil o bakımdan burdan yazıyorum. Forumda daha önce de belirtmiştim kadromu seviyorum çok. Duruşu, geometrisi falan çok hoşuma gidiyor. Çok da rahat ettiğim bi kadro. Diğer parçaları bana sıkıntı çıkardığı için değiştirdim. Rublemde büyük aşınmalar, ön-arka artırıcılarda yamulmalar vardı. Bisiklet bir kış bahçede yapmurda kalmış vites, fren kollarında ciddi sıkıntılar vardı. Maşamdan hiç memnun değildim, İzmirde öğrenciyken hep şehir içi kullanıyordum çok sorunlu gelmiyorda ama okul bitip memlekete dönünce köy yollarında, patikalarda sürmeye başladım ki maşamın ne kadar problemli olduğunu anladım. Ama tüm bu olumsuz parçalar içinde bana sıkıntısı olmayan tek şey kadroydu ve o bakımdan değişikliğe gitme gibi bi düşüncem önümüzdeki bi kaç yıl için yok. @mariokaldato

• Beğen
@altughansinan anladim abisi sende haklisin. Ama eline guzel bi nakit gecince degistir derim

En onemli sey maleser kadrodur yoksa gerisi alt yada ust asiri fark etmiyor

@katran
Aynen dostum. Donanim bi yere kadar ehehe .

Bisiklet de bir yere kadar. Market bisikletine yetisemedigimi bilirim

• Beğen
@gokberk88

Salcano'nun XRS030 bisikletini çok uygun bir fiyata satın aldıktan sonra ilk kurulumu evimde yaparken bisikleti didik didik inceledim nesi kötü diye çok ufak değişikliklerle çok güzel bir hale geldi

Furç takımı çok basit ve adiydi onu rulmanlı bir furç takımı ile değiştim (100TL)
Gidon bandını kendi zevkime uygun siyah-beyaz kamuflaj desenli bir model ile değiştim aliexpress'ten satın aldım (3TL)
Vites ve fren tellerini teflonlu daha kaygan bir ürünle değiştim (12TL)

Bunun dışında bisiklette yapılabilecek her değişiklik lükse girerdi yani ihtiyaç dışı.Yaklaşık 750 Km lik bir kullanımdan sonra elime para geçtiği için ve alabilecek durumum olduğu için Shimano R500 Jant setini daha iyi bir jant seti ile değiştirdim ha ama olmasada olurdu 4 - 4'lük bir bisikletti.

Jantları saymazsak elzem olan malzemelere 115 TL harcayarak güzel bir fiyat / performans ürününü kusursuz hale getirebiliyorsunuz.

Ama MTB olarak kullandığım modelde tamamen keyfi olarak zevkime uygun toplamak istedim ve hazır halde olan istediğime göre bir bisiklet olmadığı için toplamak daha mantıklı geldi.Daha önce kullandığım farklı bir bisikletten az çok kafamda ihtiyaçlarım isteklerim belliydi.

İşin özü daha önce bir bisiklet kullanıp yeni bir bisiklete geçecekseniz az çok ihtiyaçlarınızı gözünüzün önüne getirin.İstediğiniz markada varsa eğer kafanızda istediğiniz donanıma en yakın modelin fiyatına extra olarak zamanla ek yapacağınız değişikliklerin fiyatını ekleyip toplamak mı daha avantajlı yoksa hazır bisikleti kullanıp ufak geliştirmeler yapmak mı ? Karar sizin size iki farklı kullandığım bisiklette iki farklı yaklaşımımıda örnek olarak sundum =D

Geri