Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Toprak yolda ve orman da kullanılabilir şehir bisikleti önerisi

İ.Deniz

Daimi Üye
Tepki
47
Bisiklet
Sedona
Merhaba herkese 1200-1400 tl gibi butcem var daha yukari cikamayacagim kullanim alani genelde atasehir - kadikoy ve orman gezileri hafif tasli toprakli yollar onerilerinizi bekliyorum simdiden teşekkürler

Scudo
Deniz sana dağ bisikletleri tam olur. Bunun yanında süspansiyonlu şehir-tur bisikletlerine de bakabilirsin. ihtiyacını karşılar.
Bak şurada seninkine benzer bir bisiklet tavsiyesi isteyen var:
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=131162
http://i.imgur.com/Mhm1zSm.jpg
dikkat et de bu kadar kas yapma olur mu:)

Cok tesekkur ederim ama hidrolik fren düşünüyorum cunku orman turlari olacak ve yagmurda kisin hafif karli havalarda da kullanacagim

carraro sportive 225 ihtiyacını fazlasıyla karşılar.

Ormandan dağlara doğru ilerleme amacın var ise Rockrider 6.3 güzel olabilir. Niyetin yok ise arka süspansiyon yavaşlatabilir seni.

http://www.decathlon.com.tr/modules/catalog/products/pr_01_13689_max.jpg?rev=1383156969

Rockrider 6.3

(link)

@Turan Babacan
Turan tam beni tarif ettin hafta da en az 2 gun boyle dag turlari yapiyoum/yapacagim ona gore onerebileceginiz model var mi

Gerekli düşünceler sonrasi mtb nin daha uygun oldugunu dusunup fikrimi degistirdim konu kapatilabilir

Merida Crossway serisi, Giant Roam serisi, Specialized Crosstail serisi olabilir.

• Beğen
Tepkiler: saydalan
@Deniz İLİKÇİ

Hafif topraklı taşı yollar için MTB gereksiz tekrar düşün derim asfaltta pişman olabilirsin MTB aldığına.

Lapierre cross 100 kullanıyorum 1600 verirseniz cross 400 2013 önerebilirim

Merida Crossway serisi tavsiye edebilirim.

@Berke Kazankaya

Ben ama arkadasin videosunda ki gibi dag turlarida yapacagim eger ona teker uygunsa vaz gecmeyeyim

@Deniz İLİKÇİ

Dağ bisikleti almanız daha mantıklı olur.29 jant modellere yönelin derim.

Göndermiş olduğun video turlar yapacaksan acıklamasız mtb bisikleti şehir bisikleti ile bu yolda en ufak tümsek yada bozuk taşlı arazide seni yavaşlatır yolda istediğin verimi alamazsın. Şehir bisikleti ne şekilde tavsiye ediliyor onu çözebilmiş değilimya şehir bisikleti bu yollara uygun değil. Sahilde akşamları gezmek için kullanabilceğin bisiklet.

@sessiz_dj

Peki mesela benim boyle bir ormana gidip gelmem icin 50 km yol gitmem gerekecek o yolda dağ Bisikleti cok yorarmis ne kadar doğru bu?

Ve kardeşim dağ Bisikleti dedin ben 29" düşünüyorum hem yolda daha rahat olur diye sen de sedona kullanicisisin sedona 920 i onerir misin boyle turlarda beni yolda birakir mi

@Deniz İLİKÇİ

Arkadaşım MTB alacaksın.

Karar vereceğin iki şey var.

1- Kaç Jant olacak?
2- Tek süspansiyon mu? Çift süspansiyon mu; olacak?

Denge kurma zorlukları olan çok yer var ise 26" Jant senin için daha iyi olacaktır. 29" janta daha hızlı gidebilirken biraz dengeden faragat edeceksin.

Çift süspansiyonda fazla bir bilgim yok ama edindiğim bilgilere göre çift süspansiyon downhillerde daha çok kullanılıyormuş galiba. Bunu araştır. Eğer doğru ise tek süspansiyonlu bir MTB al. Downhill seni daha hazla yoracağı gibi daha çokta yoracaktır.

Bunları daha çok orama göre sen karar vermek zorundasın. Herkesin gittiği güzergah olsun kullanma zevki vücut yapası herşeyi farklı. Haliyle herkes kendi zevki ve tecrübesini harmanlayarak bir şeyler söylüyor. Her ortama göre ihtiyaç farklıdır. Videodan gördüğüme göre sen tepeleri filan aşacaksın yol olmayan yerlere gireceksin. O yüzden kesinlikle bir MTB almalısın.

@Deniz İLİKÇİ

Başlayacağın yere 25km gidecek isen zaten ciddi bir mesafe ama kamp kuracaksan sorun değil. Ayrıca orada MTB ye ihtiyacın var. O tepeler olmasa asfalt ve arazi için Cyclocross tavsiye ederdim ama o tepelerde cyclocross sorun yaşatır gibi süspansiyonda yok onlarda. Cyclocross kullanan arkadaşlar var onlara genede bir sor.

sadece bu yollarda yada çoğunlukla bu tür yollarda kullanacaksan mtb al diğer özellikleri bütçene göre alternatiflere bakılabilir ama bu videolardaki gibi kullanıma şehir bisikleti uygun değil.

• Beğen
Tepkiler: Turan Babacan
Geri