Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Torku'ya yazık ettik

@İki Teker Bir Adam

Bu açıklamanın hiçbir inandırıcı tarafı yok. 1955 yılında kurulmuş bir takımın 60 yıl sonra 'maliyetleri kurtarmıyordu, reklam alamadık' gibi bir zırvayla kapatma gerekçesi göstermesi komiktir. Yapmayın etmeyin; bu takım 60 yıldır kazanıyordu da şimdi mi zarara geçti?

Çalıştığım şirketin bağlı olduğu grupta Efes spor kulübü de var. 1968'den beri kendi çabasıyla mücadele veriyor. 80'lere kadar, o da Beyaz Gölge sayesinde, basketbol ülkemizde bilinmiyordu dahi. Efes spor kulübü hiçbir zaman kar etmedi. Reklamı da yine grubun diğer şirketlerinden aldı. Yani patronun gözünden bakarsanız gelirler sağ cebinden sol cebine geçiyordu. Yıllarca Efes'in taraftarı olmadı. Biz çalışanlar servislerle maçlarını izlemeye ücretsiz olarak gönderilirdik. Farklı şeyler arayan yeni İstanbul kuşağı artık maçları izlemeye gidiyor. Yok öyle değildir diyenlere halka açık gelir-gider tablolarını da paylaşırım. Torku'da sorun maliyette veya reklamda değil, sorun yönetimde neler değiştiğinde yatıyor (bu arada Konya Şeker yıllarca müşterimiz oldu; ne kadar kazandıklarını iyi biliyoruz, termik santrallere dahi el attılar).

Benzer örneği voleyboldan vereceğim; kızım bir voleybol takımında ligde mücadele verdiğinden Türkiye'deki büyük takımları çok yakın takip ederim. Vakıfbank'ın spor kulübünden gelir elde ettiğini mi düşünüyorsunuz? Kendi çalışanları maçlara izleyici olarak geliyor. Kazayla Vakıfbank seyircileri arasında oturursanız t-shirt'ler, bayraklar, şapkalar ve daha bilumum şey elde edersiniz. Vakıfbank'ta da tek amaç Efes'te olduğu gibi ülke sporuna destek olmak, sosyal sorumluluk faaliyetleri yürütmek.

Torku'nun da diğer büyük kuruluşlar gibi sosyal sorumluluk faliyetlerinde bulunması gerekirken, kar elde edemiyorum diye kapatmaya gitmenin ardında çok art niyetli gerekçeler görüyorum.

Scudo
Çok mu şey istedik bilemedim.

@İki Teker Bir Adam İmza kampanyası güzel sonuçlara ulaştırır inşaallah. Sosyal medya üzerinden paylaşıldıkça kalan son 250 imza da toplanacaktır kısa zaman içinde.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Gözlerini 'mali hırs' bürümüş patron kesimi bu spora ''kar elde edemiyorum'' mantığıyla bakıyorsa zaten kapasın bu kulübü.Bir şeye de kar gözüyle bakmayın,değerlendirmeyin.Bir kere olsun bizi yanıltın.Hayatınızda kar elde etmek kasalara giren birkaç kağıt parçası ise,şirketinize ve hatta şahsınıza dair güzel düşünen insanlar geride bırakmak size önemsiz ise,yarış çizgisini geçmiş sporcular size maliyet ise içinizde ufak bir mutluluk oluşturup 'buna değer' demek zor ise daha sıkı kapatın o kulübün kapılarını açmamak üzere.Bir kulübü kapatıp ''iş bitti'' diyebilirsiniz ama,binlerce insanın gönül kapısını kapadığınızda bir gün ''KEŞKE'' diyeceksiniz.Tabi sizi duyan olursa...

• Beğen
Tepkiler: cecer41
Konu ile alakali acilmis birkac topicde attigim mesaji yaziyorum:

2016 yili icin UCI'ye lisans kaydi icin (ulkemizden) ucret/harc yatiran tek kulup Salcano, Torku'nun herhangi bir basvurusu (lisans yenileme icin) yok. Ayrica Salcano da Konya Torku'dan farkli bir kulup olarak basvuruda bulunmus durumda. Bu sebeple Torku tekrar donus karari alirsa tek caresi Salcano ile birlikte katilim, Salcano'ya dahil olma ile mumkun..

Ayrica tahmini gorusum Tur 2016'da Salcano oyle boyle her turlu yarisir ancak 2017'de World Tour kapsamina alindiginda Kita Takimi olma sarti gelecektir. Insallah Torku'nun lisans haklari Salcano'nun olur da 2017'de sikinti yasamayiz.

Torku'nun ürünleri malesef fiyasko. Beğendiğim tek bir ürünü var. Batması çok normal..

Demekki diğer ürünlerin beğenilmesi natürel olmaması.Ee sonuçta bçöyle alıştırılmış millet.Daya gitsin glikozu..Ohh pekte tatlıymış.:)Tadı damağımda kaldı şey pardon damağımda dondu diyecektim:)

@anıl şentürkk Çok haklısın üstadım. Torku Konyaspor !!! Ne kadar önemli ne kadar değerli tartışılır. Ama bu futbol. Bunları lisanslı bir futbolcu olarak söylüyorum. Türkiye'de futbola , basketbola yapılan yatırım ve destek , yüzmeye , voleybola , bisiklet sporuna ve daha nice spora yapılsa çok daha büyük başarılar sağlanır uluslararası arenada. Ama ne yazık ki büyüklerimizin gözünde bunlar değersiz şeyler. Çünkü bunlarda daha az rant var. Yapacak birşey yok.

@gokhantig bu yazdığınız umarım doğrudur.Belki de bu işte ortaklığa girip bunu yapacaklardır o yüzden kapatma kararı alıp Salcano ile birleşmeye gideceklerdir.Lampre Merida vb.takımlar gibi olur inşallah.

• Beğen
Torku basbayağı "bisiklete başlıyacağım/ başladım, işte bisikletim" diye başlık açıp 2 3 ay sonra bisikleti satıp ortalıktan sıvışan ergenlere benzedi.

Market bisikletçisi Torku..

Arkadaşlar çok güzel tepkilerini belirtmiş. Eyvallah süper. Ama bizim sevinçlerimizin de, üzüntülerimizinde veya vaatlerimizinde saman alevi gidi olduğunu unutmayalım. Çok değil 1 hafta sonra konu okunmaz veya yazılmaz olacak. Ayrıca kendi gözlerimizle görmediğimiz durumlar için suçlamalar yapmak insanı zor durumlara sokabilir. Devleti yönetenlerin vaadlerinin geçerliliğini geçmiş günümüze zaten biliyoruz. Umudunuzu kaybetmeyin demiyorum. UMUT ETMEYİN DİYORUM.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Asıl sıkıntı profesyonel yönetimi olan bir takımın olmaması. Yurtdışındaki takımlar da sponsor sıkıntısı yaşıyor, isim değiştiriyor, ekibin bir kısmı yenileniyor vs ama süreklilik esas. Bizde durum Tek sponsora bağlı, o da çekilince kulüp kapanıyor. Sıkıntı organizasyonun kalitesizliği, beceriksiz kulüp yöneticileridir. (Emin değilim ama kulp yapısı konusunda, sanırım kulüp yönetimi de Torku'da?) Sporculara yazık oluyor. Bu alanda birileir elini taşın altına koymalı, sponsorluk dosyaları oluşturup sürdürülebilir bir yapı için uğraş vermeli. Tek sponsorlu, bir iki kişinin dudağının arasında olmamalı bu işler. Bir tane mi düzgün kulüp olmaz yahu :(

• Beğen
Tepkiler: Onur Y.
@İki Teker Bir Adam "takima yapilan her harcamanin vergiden dusuldugu..." demek ki spora katki yapmadan vergi vermemenin yolunu bulmuşlar....

• Beğen
Sürmek, düşünmeden sürmek...
Galiba tek yol bu!

@andjustice4all Bravo böyle bir konuda bile kraldan çok kralcı olmayı başarmışsınız. Bahadır Gürel'in mesajını okumanızı tavsiye ederim.

@Oğuzhan Y.

Size cevap verip konuyu polemiğe dönüştürmek istemiyorum. Tanımadan etmeden beni kralcılıkla itham etmeniz sizin terbiyeniz ile ilgili bir şey. Torku'nun bu işten elini eteğini çekmesinin ardında Ülker'in satış stratejisi yatmıyor. Sadece bunu anlatmak istiyorum. Ülker'den binlerce insan ekmek yiyor. Ahmet Abi'nin paylaştığı görselin ne kadar provokatif ve yanlış olduğunu vurgulamak istedim sadece. Bilmem görseli gördünüz mü?

Bahadır Gürel'in mesajını zaten okumuştum. Kendisinin de iddiaları mevcut yani kendi fikrini belirtmiş. Ortada yine kaynak yok. Torku aksini belirtmediği sürece burada yazdığınız her şey sadece iddia, bunu unutmayın. Başlıkta o kadar çok bilgi kirliliği var ki aslında bu konuya hiç mesaj yazmamayı dahi düşündüm. Ama konunun içine binlerce insanın ekmek yediği Ülker'in haksız rekabet ettiğini iddia eden görsel girince dayanamadım. Zaten Ahmet Abi'nin de bunu kötü niyetle paylaştığını da düşünmüyorum.

Yukarıda Glukoz'un katkı maddesi olduğunu düşünen insan bile var. Halbuki yaşamın temel moleküllerinden birinden bahsettiğinden haberi bile yok. Böylesi bilgi kirliğinin içinde bulunmak çok da hoşuma giden bir şey değil.

Kaynaksız ve boş iddialarla sadece kendinizi yorarsınız.

facebook ta çok paylaşımı dönüyor buradan da görmeyenler için umarım güzel katılım olur

(link)

12507499_462620320607277_8246762208599301243_n.jpg

Öyle ya da böyle.
Çok haklılardı.
Müthiş haklılardı (?)
Kime göre neye göre?
Ama Türkiye'nin tek continental takımını kapattı adamlar. Söylenenler, yazılanlar bu gerçeği değiştirmiyor.

Şuan İstanbul için 106.6 'Da dinleyebilir, (link) Buradan da dinleyebilirsiniz, Ahmet Örken bey canlı yayına katıldı, toplantı hakkında bahsetti, gerçekten üzücü bir durum. Şuan Nusret Ergül var.

Duyamayanlar için, Ahmet Örken sezon başında ciddi teklifler almış fakat, hepsini takımına güvendiği için red etmiş. Şimdi durumu görünce gerçekten çok ama çok şaşırmış. Şuan sezon başladığı için diğer takımlara gitme ihtimali zayıf çünkü kadroların dolduğunu belirtti.

Bütün kardeşlerimize abilerimize kendi adıma teşekkür ederim. Keşke devam etseydi, benim göğsüm kabarıyordu, Torku Şeker'e girerim belki ilerde ülkemi temsil ederim diye içimden geçirdim, gerçekten üzücü bir durum. "Afedersiniz, çok afedersiniz ota b*ka harcamaya yapılıyor ama gerçekten böyle güzel bir spora devamlılık verilmiyor kafam da almıyor."

Geri