Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Torrent.

Emirhan Kaya

Daimi Üye
Tepki
148
Arkadaşlar internet hızım 1mb torrenten şimdi 24gb lık bi dizi indiriyorum 35-40 down speed ile iniyor. normalde 90 - 85 arası downspeed olurdu neden bu kadar yavaş oluyor bilen varmı ?
Gerçekten canımı sıkıyor yahu dün gece açık bıraktım 1gb indirmiş sadece
Upspeedi 1 yaptım.

Scudo
Abi eğer internet paketin "e kadar" kelimesini içeriyosa istersen 8 mb olsun yine o hıza yakın çeker yoğunluktan dolayı. Bu konuda ttnet ve benzerlerine söveni çok duydum iyilik sende kalsın abi =)

• Beğen
Tepkiler: Emirhan Kaya
Bazı torrent dosyasından kaynaklı olabiliyor. Baska bir torrent ara acelen varsa. Acelen yoksa PC acık bırakmana gerek yok torrent kapatınca duruyor acınca devam ediyor. PC acıkken indirir. Kapalıyken durur.

• Beğen
@Fatih Çaçoron

biliyorumda sinir bozucu ya 24gb 1haftada anca inicek :S TTnet ' ten kurtulalım dedik Uydu net e geçtik buda aynısı hiç anlamıyorum sınırsız internete şu kadardan sonra yavaşlama muhabbetini çok saçma

TTNet'te düşmüyor.

İndirdiğin sitenin sunucularından kaynaklanır. Örneğin rapidshare in ücretsiz kullanıcıları ile premium üyelerinin indirme hızı farklıdır, ona benzer bi siteden indirirsen büyük etki yapar. Tabi buna yoğunlukta eklenirse iyice yavaşlar. Bende 1mbps hız var ama o hızın 4 te birini zor gördüm. Malesef fiberoptiğe geçmedikçe daha çok sıkıntı çekicez.

• Beğen
Her torrentte maksimum hıza ulaşamazsın. Sonuçta kaç kişinin ne kadar paylaştığı önemli.
İndirdiğin dizinin bütün sezonlarını tek bir torrent halinde indiriyosun heralde. Bütün sezonları ayrı ayrı indirmeyi denersen daha çabuk indirebilirsin. Hatta üşenmeyip bölüm bölüm bulabilirsen genelde en hızlı o şekilde iner :)

• Beğen
@Ekrem Erten

Şimdi iptal etsem tek tek indirsem gerçekten daha hızlı olur mu ?

Uydunet'te daha hızlı ve istikrarlı inmesi lazım.TTNet eşittir istikrasızlık. :D Kafasına göre indiriyor onda ,bazen hızlı bazen yavaş.Ben Uydunet'ten çok memnundum.Birkaç torrent hariç (onlar da düşük seed sayısına sahipti) ben hiç sıkıntı yaşamamıştım.Şimdi yeniden TTNet tosbağasına sarıldık mecburen ,denize düşen yılana sarılır hesabı...

@Gokhan Arikan

bende çok memnunum :) ama arada böyle sorunlar çıkarıyor deli ediyor insanı hem pahalı internet hem yavaş internet ooof off :D

Şu an indirdiğin torrenti iptal etme ama duraklat. Sadece ilk sezonu bir dene, eğer hızlı olursa ilk sezondan devam edersin.

• Beğen
Geçen sene TTNet'in 8 mb'e kadar sınırsız paketleri çıkmıştı onlara geçin.

• Beğen
@Harun Salcı

Anladım harun ' da bizim kablo tv ve internet aynı pakette daha ucuza geliyor :) 8 mb muhabbetide bayağı tuzlu babamın o kadarına izin vereceğini sanmıyorum :eek:

Bu dediğim her zaman için geçerli. Tek bir torrentle mesela 5 sezonu indireceğine, 5 ayrı torrentte indirmek daha hızlı olur. Öncelik olarak da ilk bölümleri yüksek öncelikli yapınca onlar hemen biter ve izlemeye başlarsın ötekiler inerken.
Torrent kullanmayı özledim, eskiden sınırsız bağlantım vardı 700 kb/s'nin altına düşmezdi kolay kolay :S

Bu olay TTNET veyahut uydunetle alakalı değil. Tamamiyle torrentin seed ve peer kaynaklarıyla alakalı. Her dosya aynı hızda inmez. Karşı kullanıcı istediği gibi kısabilir. Fakat karşı tarafta birden fazla kaynak olduğu için upload değeri yüksek olan bir kaynaktan çekerseniz yüksek hızda download edebilirsiniz. Yani seed ve peer sayısının önemi olduğu gibi bu seed ve peerlerin upload değerleri de önemlidir. Sizde 1 mbit internet kullandığınız için en iyi download değerlerini 6 kb/s upload değerlerinde elde edebilirsiniz. Uploadı 1 kb/s ye indirirseniz download hızında azalma olur.

• Beğen
Tepkiler: ilyasss
Evet torrentde indirdiğin kişi sayısı ve onların hızları önemli. Mesela torrent mantığını anlamamış kimi bencil odunlar upload hızını 1kb/s ile sıfırlayınca sana da yavaş geliyor.

Bütün mesajları okuyamadım ama ufak bir tavsiye vereyim.Eğer yüksek hızda torrent indirimi istiyorsan arada sırada kayıtlarını açan yada davetiye ile girebilecegin bazı sitelere üye olmaya çalış.Orada paylaşma,upload hızı konusunda kurallar oldugu icin cok az seeder bile olsa hattında ne varsa kullanacaktır indirirken.

torrenz yeterli bir site genelde ama hızdan muzdaripsen üyelik açan veya davatiye ile kabul edilen site bulmaya çalış arkadaşın dediği gibi :)

Geri