Scudo Sports

Tour de France 2008

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@STORMER

Televizyon yönetmeni bile uyudu. Sastre basıp gitti ama yayın hala sarı mayo grubunda fiks kaldı. Sastrenin arkasına kameralı motor bile takmadılar. Sastre farkı 40 saniyeye kadar açtığında anca jetonlar düşmeye başladı.

Gerçi Sastre'nin kaçışının ciddi olduğunu erkenden hissetse, hatta telsizle kulağına söylense bile ne Evans'ın ne de diyer sarı mayo adaylarının yapacağı bir şey yoktu diye düşünüyorum. Tüm etap boyunca CSC'nin mutlak dominasyonu altında tek başına mücadele etmek zorunda kalan hiçbir bisikletçinin bu atağa karşılık verebileceğini de sanmıyorum. CSC gerçekten çok güzel takım oyunu yaptı. Sonucu da hakettiler. CSC bu işi biliyor. Bjarne Riis ekolü işe yarıyor.
Söz CSC'li bisikletçilerden açılmışken... Özellikle şu Jens Voigt'e bayılıyorum. İlerlemiş yaşına rağmen hiçbir komplekse kapılmadan, her zaman iyimser bir bakış açısıyla, samimiyetle, özveriyle takımda üzerine düşeni yapan bir adam. Her daim gülümseyen, espriler yapan, pelotonda sadece kendi takım arkadaşlarına değil, tüm bisikletçilere abilik yapan, başarı saplantılı bir ruh haliyle değil, bisiklet sevgisi için yarışan bir adam. Turun insani yanını temsil eden bir simge gibi. Umarım hiçbir pisliğe bulaşmadan tertemiz ve şerefli bir şekilde kariyerini tamamlar.

Scudo
Etap sonunda bızlere o zevklı dakıkaları yasattıgı ıcın 1. ve 2. ye tesekkurler
Uzun zamandır boyle guzel kıkırdayarak ve de zevkle bır fınıs ızlememıstım:D
Taktıkler super
Sapanlar kontralar super
Koparmacalar super
Oyuncular super
Daha baska bısı yazasım gelmıyor

• Beğen
Tepkiler: Gunesak
Tesekkurler
Malesef bu gun tatıle gıdıyorum ve yorumlarınıza katılamıcam.
Yorum yapan bılgı veren etapları acıklayan hıc usenmeden fotografları koyan emegı gecen katılan herkese cok tesekkurler.Cok zevklı anlar yasadık TDF heyecanını canlıymıs hıssıne kapıldık.
Tekrar herkese tesekkurler

@STORMER

Tatil söz konusu olunca tabii ki siniz için sevindim ama turun bitmesine şurda birkaç gün kalmışken siz değerli üstatdan bir tur sonu değerlendirmesi, 2008 TDF üzerine bir toparlama yorumu almak güzel olurdu. Kısmet. Size iyi tatiller.

• Beğen
Tepkiler: STORMER
@GunesakHocam ustat deme daha oraya cok var ama hepımız ustadız
Kazasıyla acısıyla tatlısıyla komıklıklerıyle bır tur daha bıtıyor.Hernekadar temız bır tur olarak baslasakda bazı sporcuların gereksız hırslarından dolayı lekelenmeler malesef oldu.Ama bu kesınlıkle turu kırletmeye yetmez.Tur bu sene sprınterlere uvey evlat muamelesı yapsada aerobık yapısı guclu olanlarla degısık bır tat kattı.Ingılızlerın yatırımları meyvelerını verıp Cavendısh gıbı yetenekler gelecegın sprınterlerıne ısık tutmaya basladı.<turu tamamlasaydı daha ıyı olacaktı:D >UCI ASO atısması Astana yı tura almasada dıger takım favorılerı arasında rekabetı kuvvetlendırerek daha guzel daha heyecanlı bır tur yasadık.En azından bu rekabetten sarı mayonun asıl sahıbını bır turlu kestıremez olduk.Lance ımparatorlugunun kurulmasının nekadar zor oldugunu daha net gorebıldık. <Lance bır haber muhabırı sormustu bu basarıyı nasıl elde ettınız dıye lance ın cevabı ıse sen noelde naaptın?muhabır aılemleydım der.Pekı paskalyada naaptın?muhabır genelde yatıp uyuyordum der.Lance devamını getırır.Iste aramızdakı fark budur cunku sen aılenleyken vede yatıp uyurken ben antremandaydım der:D >Adı uzerınde TDF bu kazanılması cok zor.
Sonucta Cadel olsun Valverde olsun Menchov olsun Sastre olsun hepsıne sarı yakısır.Sonucta turun hakımı en guclu olan olmalıdır.Bunlar arasında encok sevdıgım Sastredır ama son TT de ne yapar bılemıyorum.Cunku son TT 53km ve kesınlıkle mukavemet uzerıne kurulu bır guc gosterısı olucaktır.Cadel ın kafası rahat ama bır okadarda kendını harcamak zorunda aradakı fark hıc kucumsenecek gıbı degıl tek artısı sarıyı kaybetme korkusu yok kazanırsa suprız olucak.Frank ıcın bısııı dıyemıcem eger Rasmussen gıbı TT calısması yapmadıysa 2.lık bıle gıdebılır.Menchov gerıde kalmasına ragmen bence TT den sonra hala podyum gorebılır<TT kosuları hep ıyı gormusumdur>ama Bjarne Rııs ısını bılır ve sastreye gereklı motıvasyonu yaparak Parıs e sarı mayoyla gırmek ıstıcektır.En ıyı takımda CSC olur dıyorum.Tabıkı TDF bu aksılıkler her daım olabılır.

Son soz soylemek gerekırse orda 200 e yakın olagan ustu ınsan dunyanın enzorlu yarısını bıtırebılmek ıcın kendılerını harcıyorlar yokus fedaılerı duzluk fedaılerı hızmetcıler sprınterler yanı sarı mayo ıcın savasan takım lıderlerı ıcın kendını tehlıkeye atan butun sporculara bıze bu heyecanı yasattıkları ıcın kendı payıma tesekkurlerımı borc bılırım

Favorım olsada farketmez turu en guclu olan kazanacaktır
Herkese Selamlar
Aley Aley Aley

Yolu ıstanbula bısıkletıyle dusen olursa Her ctesı pazar 9.00da turuna beklerım<Acızane turumuzu onurlandırırsınız>

Bende nacizane fikirlerimi söylemek istiyorum. Sastre bu turu kazanırsa bu kesinlikle CSC nin takım üstünlüğü ile başarılmış olacak. Bu kadar güçlü adamı bir takıma toplamak gerçekten ayakta alkışlanması gereken bir durum. Neredeyse hepsi kendi ulusunun şampiyonu. Ama olaki Evans bu turu alırsa CSC ye çok kötü bir tokat patlatmış olacak Silence-Lotto. Bu kadar kuvvetli bir kadro ile turu kazanamazlarsa atsınlar kendilerini Alp lerden aşağı:) Kürsü ise artık %90 ihtimal Sastre, Evans ve Menchov arasında paylaşılacak. Kimin hangi basamakta olacağını ise yarın göreceğiz artık.

Favoriler arasında en yanlız kalanı bence Menchov du. Menchov u tüm tur boyunca takım arkadaşları ile değil sürekli diğer takımlar çalışırken onların arasına kaynamaya çalışırken gördük.(Özellikle CSC) Rabobank gibi devasa bütçeye sahip bir takım şuankinden çok daha kuvvetli bir takım ile gelmeli ve daha iyi domestikleri olmalıydı turda. Yinede yeşil mayoyu alacaklar gibi duruyor. Bir teselli en azından.

Menchov'a gerçekten yazık oldu.Bencede bu kadar başarılı bir sporcunun ve güçlü takımın daha fazka domestiği olmalıydı.Evans'ın ve Sastre'nin kapışmasını sabırsızlıkla bekliyorum.Evans liderliğe daha yakın gibi görünüyor.Ama yinede sürprize açık bir mücadele olacak.

Bugün 20. etap ve zamana karşı, resmen bugun dananın kuyruğu kopacak !

Koptu bile:)

Evans resmen döküntüydü...Berbattı. Bernhard Kohl zirvedekiler arasında bence en etkileyici olandı. Kendi uzmanlık alanı olmamasına rağmen, bu disiplinde yeteneği düşünülürse en iyi o yarıştı. Stefan Schumacher ise zamana karşıların yeni kıralı benim der gibi artık...

Biraz zirvedekileri bırakıp arkalara baktığımda, genel olarak ben Siutsou ve özellikle Kreuziger i çok beğendim. Schleck kardeşlerde çok iyiler ama zamana karşılarda tam bir felaketler. TT lerde bu kadar büyük zaman kaybederek gözde turları kazanmak çok zor bence.

Her neyse, yarın bir mucize olmadığı taktirde Sastre turu kazandı artık. Ama esas büyük alkış Kohl e diyorum ben. Menchov uda kürsüden attı ve kaşla göz arasında neredeyse turu kazanacaktı...

• Beğen
Tepkiler: tayfur
Evet bir tur daha böylece bitti, Eurosport' da yayını türkçe yapan spiker arkadaşlarımızın sıkça tabiriyle " keyifli bir tur!! " daha yaşadık.

Carlos Sastre 2008 Fransa Turunu kazandı ve sarı mayoyu aldı.
http://img68.imageshack.us/img68/2561/sas20gc2.jpg

Genel sıralama:
1. Carlos Sastre in 87:52:52
2. Cadel Evans at 00:58
3. Bernhard Kohl at 01:13

21. Etap sonuçları:
1. Gert Steegmans in 3:51:38
2. Gerald Ciolek
3. Oscar Freire
4. Robbie Mc Ewen
5. Thor Hushovd

Gert Steegmans 21. ve son etabı süper bir sprint'le aldı.
http://img153.imageshack.us/img153/5213/steegmans0ct2.jpg

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri