Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tour De France 2010

@ayla abdan


Çok haklısınız.Bende o kadar hayal kırıklığına uğrayıp üzüldüm ki anlatamam :(
Ben yinede bir dirilme bekliyorum Lance'den.Geçmiş zamanlarda bunun örneklerini gördük.Biliyorum,o zamanlarda genç ve çok formdaydı fakat benim içimde hala bir ümit var.
Haydi LANCE !!!
 
Scudo
@Fırat Dizman

yahu yokuşu siz görmediniz ki?
daha 1 yokuş göründü sizler yelkenleri indiriyorsunuz...

onca adam koşuyor boynunuzu büküp gidiyorsunuz. bi durun bi dakka nereye gidiyorsunuz? ankaralılar TRT yokuşunu çıksın istanbullular aydan çelik söyledi geçen gün : kartepeye gitsin yarın. yarın TdF tatil biz bi yokuş yapalım. bakalım bi yokuş görünce hemen fıss mı?

hele bi durun. etabı bitirdi mi lance? bitirdi ! demek ki devam...
 
  • Beğen
Tepkiler: Can Özbek
Lance kolay pes etmez, tamam..hırslanınca enteresan işler yapabilir tamam..çok iyi strateji belirler, ona da tamam.. ama artık eski gücü kalmadı bunu da kabul etmek lazım. Azmine maalesef ki vücudu ve kasları cevap veremiyor. Bu saatten sonra domestik olması, takımından en kuvvetli genel klasman adayını desteklemesi en doğrusu olacaktır. Görüldüğü kadarıyla takımı da çok formda değil. Twitter daki açıklamalarını merakla bekliyorum.
 
:eek: HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIM. ama sizler biraz yüreğime su serptiniz, fazla umutlanmayacağım. ama kendisi için değilde takımdan birisi için çok güzel bir jest yapacak gibi. bu gün yanında Branjkoviç vardı ben onu LANCE nin velihatı gibi görüyorum.
işallah........
bir yere gitmiyorum, bisikleti asla bırakamam, ama KAHRANIMA biraz göz yaşı dökmemi çok görmeyin
 
@ayla abdan

Ayla abla, Lance bu işin kahramanı olmaya devam edecek merak etmeyin. Ama çok yetenekli ve genç isimler de var. Onları seyretmek de oldukça keyifli. Mesela bugünkü son km'ler. Bence süperdi.
 
@Teoremos


@Goflet

Bu yazıyı yazmak için 3-4 yıl çekindim, ama artık dayanamadım.

Aydan Çelik' i kesinlikle konu dışı bırakıyorum, çünkü anlatımı son derece düzeyli.

Tour de France'ı Türkiye'de 2005 yılından beri seyrediyorum ve herhalde 1993 lerden, yurtdışında bulunduğum zamanlardan beride takip ederim.
Ne zaman "acaba bizim spikerler nasıl anlatıyor?" diye Türkçe'ye geçsem beş dakika sonra yorumculuklarından sıkılıp İngilizce yayına geri dönüyorum.

Bugün yarışın son 20 km. sinde Türkçe yayına döndüm ve baktımki Caner ve Sarper yarışı bırakıp sarmışlar Lance Armstrong'a:
- " Zaten bugün iki kere düştü, hatta üç"
-"Tabii yarışa dört yıl ara verdi, artık farklı bir yaşamda, tekrar geri dönmesi bilmem doğrumu" - Sanki Lance basketboldan geriye döndü, yaşam olarakda Mars'ı seçti.
- " gözlerindeki ifade artık eskisi gibi değil, çok bi süzülerek bakıyo sanki, eh yaşıda 39 a geldi artık"..!
Yahu adam iki kere düştü, bir üçüncüsünün ucundan geçti, gruptan koptu ve yokuş tırmanıyor.
- " Biz ( spikerler) Lance'in Turu böyle bitirmesini, yıkılmasını istemezdik."
Size ne? Kendi kararı, ister rezil ister vezir olur. Adam belkide bu hallerinden ileride film yapıp biraz daha para yapacak.:)

Bende dayanamadım aşağıdaki e-mail i gönderdim, sağolsunlar nazikçe cevap verdiler ve aslında onlarında Lance'i ne kadar sevdiklerinden be empati duyduklarından bahsettiler.
"Yorumlarınıza bakılırsa Lance armstrong hakkında muazzam bir dedikodu kapasitemiz var, şunu size hatırlatmak isterim; Eddy Mercx'de spor kariyerini Tur'u kazanıpda bırakmadı, geriyede döndü ve kaybedene kadar devam etti.
Bahsettiğiniz kişi Turu 7 kez üstüste kazanan biri ve bu turu bir köşede oturmaktansa savaşarak kaybetmeyi tercih eden bir sporcu. Bir düşünün derim.
Mustafa İçdağ "
Gerçi işin Eddy Mercx tarafını duymazlıktan geldiler, ve seyircilerde bu örneklemeyi karşılaştıramadılar ama bugün bisiklet tarihinin en önemli ismi Mercx
in spor kariyeri çok da iyi bitmedi. Ama kendisi ve duruşuyla Mercx bisiklet tarihinde hala anılan ve kadroları yarış koşan bir kişilik.
Eğer Lence'e bu kadar hayransanız yarış esnasında azımıza çam sakızı yapacağımıza onun Greg Lemond'dan sonra Amerikan Bisikletçiliğine ve endüstrisine yaptığı katkıları, kurduğu müzeyi, California Turuna getirdiği katkılardan bahsedersiniz. Ne bileyim en azından muhabbet biraz renklenir.

Yanlış anlamayın ben pekde Lance Armstrong hayranı bir adam değilim, spikerlerimizin bu muhabbeti her fırsatını bulduğu sporcu için yapmalarından sıkıldım artık. Yabancı spikerlerin bu tarz muhabbetlere girdiklerine, en azından bu denli kişisel yorumlara girdiklerine tanık olmadım.

Gelelim spikerlerimiz Caner ve Sarper'e ( hadi Caner de bir derece) ama özellikle Sarper..
Bu arkadaş daha önce ne sunuyordu, nerden geliyor bilmiyorum ama yaptığı spikerlik değil, birahane muhabbeti, dedikodu ve spekülasyon yorum. Bu arkadaşın bisiklete bindiğinden bile emin değilim, bırakın Fransa Turu sunmayı..
Neyse oraya girmiyeyim.

Caner sunumunu bence çok daha ilerletebilir, akıcı bir Türkçe si ve güzel bir ses tonu var, yarışın heyecanınıda iletebiliyor fakat şu "spekülatif yorumcu" modundan bir çıksa ve biraz daha az dedikodu yapıpta turun ve sporun teknik taraflarına girebilse bu sporu yeni yeni Türkçe'de seyretme fırsatını bulanlar bu işin kahvehane muhabbeti dışındaki yönlerinide anlama şansına sahip olacaklar.
Haa birde şu var "lezzet ve keyif - keyifli " sözcükleri. Güzel kardeşim yemek muhabbeti programı yada Atilla Dorsay film kritiği yapmıyorsunuz. Keyif sözcüğünüde yanlış kullanıyorsunuz.
"keyifli bir etap oldu..!"- hayır " seyretmesi keyifli bir etaptı".
" inişleri çok keyifli bir parkur" - nasıl yani?, adamlar sanki pikniğe çıkmışlar gibi.
" Contador'da ( mesela) bundan keyif alacaktır.... Adamlar sırat köprüsünden geçiyorlar, sanki dağ etaplarının sonunda nargile kafe var, bizim spikerler işin keyfinde.

Lütfen beni yanlış anlamayın, Tour de France'i televizyonda seyretmek ve hele hele Türkçe yayını olması çok büyük bir fırsat hepimiz için. Ülkemizde tanınamamış ve geri kalmış bu spor için yeni nesillere bunu tanıtabilecek, sevdirecek bir medya bu. Futbolda olduğu gibi değilde biraz daha düzeyli yapabiliriz bu işi.

Neyse, eğer bu yazımı spiker arkadaşlarda okursa hemen alınmasınlar, amacım sadece yermek değil, ama ellerindeki fırsatı biraz daha iyi değerlendirmeyi düşünüp kendilerini ilerletebilirler.

Sevgilerimle,
Mustafa İçdağ

Eh bundan sonra yorum@eurosport.gen.tr ye yazı gönderirsem artık kesin banlarlar beni.:)
 
Bisikletin bir hobi değil, spor olduğunu öğrenmemi sağlayan Lance'e çok teşekkür ediyorum. Onun hikayesi beni de çok etkilemişti. Keşke geri dönmeseydi demekten de alamıyorum kendimi. Bu kadar erken havlu atması yazık oldu, takımı neredeyse dağıldı. Kahramanlar hiç ölmez ya, öyle olsun istiyor insan. Neyse, çok üzüldüm gerçekten...

Andy en baştan beri favorim, geçen sene alamadığını bu sene alır inşallah diyorum. Contador geçen sene Lance'i yolda satıp gitmişti, bu yüzden sevemedim o adamı bir türlü.
 
  • Beğen
Tepkiler: ayla abdan
yine lance vs. contador olmuş muhabbet.

evans bu sefer formda, andy frank'in desteğinden mahrum kalsa da güçlü, bir de sessiz ve derinden gelen sastre var.

salı günü columbiere ve madeleine'de kimin pili var kimin yok belli olur.

benim merakim vino domestik olacak mi yoksa asilik yapip şansını mı deneyecek...göreceğiz
 
Yazın ve tespitlerin çok güzel ve doğru abi,hatta bazen muhabbet yaparken adamları kaçırıyorlar,pozisyonları kaçırıyorlar.horst kategori bir tımanışı izlerken geriliyorum,ama öyle bir yorum geliyorki bazen, bilmeyen için sanki adamlar dediğiniz gibi gezinti yapıyorlar.en enteresanıda bu tür yorumların programa çağırılan uzman görüşü niteliğindeki kişilerden gelmesi.
 
Lance Armstrong ,ismini anlı şanlı bir şekilde bisiklet tarihine yazdırarak tur defterini kapattı.

Teşekkürler LANCE ,yaşattığın bütün zevkler için senin sayende bütün dünya bisiklet sporunu sevdi.

Artık Lance için çok umut kalmadı .Kendini yaşıtı ,takım arkadaşı Christopher Horner (USA) Team Radioshack 0:06:33 ile 23.sırada .Lance ise 39. sırada ve fark 13'26". Bundan sonra bir mucize lazım .Hoş Lance mucizelerin adamı . Ama çok zor .İnşallah ben yanılırım.

Contador, artık yavaş yavaş yuları eline alıyor . İşler önümüzdeki günlerde daha da zevklenecek.
 
başka bir yazı başlığı altındada yazdım,tabiki düdük çalmadan maç bitmez,kazanılmaz ve kaybedilmez,iş çok zor sadece,izleyenler lance ı böyle şansız görmedi,ancak unutulmaması gereken şu :yarışılan yere fransa turu,caddebostan gezisi değil,şaka değil.neleri yarış dışı kalıyor orada,sıkıntımız,lance ın kendine bağlı olmaksızın durumu.ama tabiki tur uzun ,bunu kazaları,hastalıkları ,sakatlıkları olabilir,belki doping skandalları ,tabiki bekliyeceğiz.Burada şüphe duyulmayan ve kimsenin yazamıyacağı lance ın kariyeri,başarısı,tura katkısı,bisiklete katkısı,büyüklüğü : şu an kafaya birileri gidiyor onları konuşmuyoruz,konu lance ne olacak ne yapacak!!!
 
Ben bu Contador nefretini anlamıyorum. Adamın suçu ne? Bisikletini daha hızlı sürmek mi? O da her insan gibi kazanmak istiyor ve bu yeteneğe ve güce sahip. Amstrong geçen sene podyumda kaş göz hareketi yapmak yerine takım arkadaşını kutlayıp sarılsaydı kendisine daha çok yakışırdı.
 
  • Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@Fırat Dizman
Yerden göğe kadar haklısın ,Fırat Hocam. Lance'in başarısızlığını isteyen yok ama öndeki 35 bisikletçi de kabiliyetsiz ,yeteneksiz adamlar değil. Bir mucize olur mu ? Zaten mucizenin anlamı bu. Bunu da yaparsa anca Lance yapar.Tarih yeniden yazılır .Bizde 2010 TdF'yi ölene dek unutmayız.

Lance'in yanındaki ekibi de bezgin ve umutsuz gördüm . Lance'e tempo veremediler bir türlü. Bazen ne yaparsanız yapın ,pedallarınız dönmez.Bugünde öyle bir gündü Lance için.

Contador, Schleck'in atağına karşı gelmedi; çabada göstermedi. Bu etapta Samuel Sanchez, Denis Menchov,Vanderbroeck,Cadel Evans,Roman Kreuziger de kalitelerini ortaya koydular .Levi Leipheimer, 8.oldu.

Demek ki RadioShack'te tura hazırlık eksiği yok. Lance ise bir etapta 3 kez düşerek bir laneti yaşadı.

“My Tour is finished but I’m going to hang in there and enjoy my last Tour de France. The Tour is over for me but I’ll stay in the race and try and win stages, help the team and appreciate my time here. No tears from me.”Lance bile turun kendi için bittiğini kabul ediyor.Hedef yanıltma da olabilir.Lance bu kadar kolay pes etmez
 
Tur' da herhangi bir takım tutmuyorum, fakat bazı bisikletçileri gerçekten çok seviyorum. Araların da en sevidiğim de efsane isim Lance ARMSTRONG. Dünkü etapta şanssızlık üstüne şanssızlık yaşadı, televizyonun karşısında aklımı kaçırıyordum bu kadar da olmaz dedim. Bu sene gerçekten onun kazanmasını çok istiyorum. Benim hala içimde bir yerde bu adamın farkı kapatabileceğine dair bir umudum var.
Diğer favoriler buna kolay kolay izin vermeyeceklerdir ama umarım Lance son kez bütün gücüyle saldırır.
Belki alakasız sporlar ama aklıma Michael Schumacher' in Formula 1' i bıraktığı sezon daki yarışları geliyor, o da şampiyonayı kazanamamıştı ama kendisinin unutulmaz ve ne derece sıkı bir pilot olduğunu kanıtlamıştı. Umarım Lance Armstrong' da turu kazanamasa bile elinden gelen herşeyi yapar.

Buda kavşaktaki düşüş videosu, amatör kamera tarafından çekilmiş... Çok büyük şansızlık malesef :(
(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: Alp Aslan
Anlamadığınız konu hakkında detayları bilmek, konuya bakış şeklini değiştirebilir.
Alt bölümdeki yazı geçen senenin makalesidir ve medyadan alıntıdır.

http://img268.imageshack.us/img268/9239/caneri.jpg
Eurosport spikeri Caner Eler hakkında:
"Caner Eler bu yıl Fransa bisiklet yarışında hastalıkla savaşan Lance Armstrong ve Alberto Contador'un kıyasıya rekabetini anlattı. En iyi o anlattı, çünkü o da yarışçılar gibi kanser savaşçısı. Basket oynarken 20 yaşında kemik kanseri oldu, 8 yıl ameliyatlarla bacağını kurtardı, koltuk değnekleri ile Türkiye'nin en iyi spor spikerlerinden oldu. Bu yıl Fransa'da vücuduna yayılan kanseri yendikten sonra yarışlara dönen Lance Armstrong'la Alberto Contador adlı bir İspanyol bisikletçi kıyasıya rekabet etti. Contador da beyninde damar tıkandığı nedeniyle uzun süre komada kalmış, hastane odasında Armstrong'un kitabını okuyarak hayata bağlanmıştı. Garip bir tesadüftür ki finali takım arkadaşı Armstrong'u geride bırakarak kazandı. Bu rekabeti Caner Eler'den başka kimse bu kadar iyi anlatamazdı. Çünkü o da bir kanser savaşçısı."

Caner Eler, 20 yaşından beri koltuk değnekleri ile yürüyor. İTÜ'de başarılı bir basketbolcuyken bacağına saplanan ağrı ile kemik kanseri olduğunu öğrenmiş. "Bacağı kesilsin mi, yoksa kesilmeden tedavi edilebilir mi" tartışmaları sürerken o hasta yatağında Lance Armstrong'un kanserle savaş kitabını okumaya başlamış. Sonraki yıllar bacağından en uzunu 12, en kısası 5 saat süren sekiz ameliyat geçirmiş. Bacağının bir bölümüne protez takılmış, kemoterapiler, radyoterapiler, büyük ağrılar derken sekiz yıl geçmiş. Kemik kanseri en ağrılı ve en zorlu kanserlerden biri olarak biliniyor. Yatağında ansiklopediler bitirmiş. Hastalığıyla ilgili her iyi haberden sonra kendisine ödül olarak verdiği tatillerde Fransa, Almanya, Belçika derken Avrupa'yı koltuk değneklerine aldırmadan dolaşmış. Saint Benoit mezunu Eler, hastalığı nedeniyle üniversite eğitimine ara vermiş, bu arada İngilizce ve Fransızcasına İtalyanca ve İspanyolcayı eklemiş.

Kemoterapi seanslarının bitimine doğru üç yıl önce Eurosport'a başvurmuş. CV'si nedeniyle çağrıldığında koltuk değnekleriyle onu karşılarında görünce şaşırmışlar. Ancak sporun her dalına meraklı olduğu için çalışmaya başlamış. Atletizm, bisiklet, yüzme, çim hokeyi, tenis gibi pek çok spor dalı ile ilgileniyor. "Futbol da var tabii" diyor. Kanserle uzun süre savaşan spor spikerlerinin duayeni Kenan Onuk'un örnek aldığı isimlerden biri olduğunu söylüyor.

Ses eğitimi almamış ancak müthiş dedikleri hafızasına güvenerek spikerliğe başladığını söylüyor. Fransa bisiklet turunu anlattıktan sonra pek çok mail aldığını insanların ona "Hangi bisikleti alayım" diye sorduğunu söylüyor. O bisiklete binemiyor...


 
Lance turu bırakmış.

Kaynak AA rss.
 
Anadolu Ajansının son dakika haberleri (RSS feed) içinden kaldırılmış.

Sanırım bir yanlış çeviri yaptılar.

Armstrong "Hayal kırıklığına uğradım ama yarışa devam edeceğim." demiş.

Yanlılık için özür dilerim.


five
 
Geri