Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tour De France 2010

Bugün Bastille Günü .Fransa'nın bayramı . Bir Fransızdan zafer beklemek abes olmaz.

Bastille Gününde son 10 senede hiç sprint olmamış . 1943'ten bu yana 17 Fransız yarış kazanmış .Son 10 senede ise 3 Fransız Bastille gününde bayram yapmış(Jalabert 2001, Virenque 2004, Moncoutié 2005)

http://i32.tinypic.com/347vfas.jpg

Mario Aerts (Omega Pharma-Lotto), Dries Devenyns (QuickStep), Sergio Paolinho (RadioShack),Vasili Kiryienka (Caisse d'Epargne), Maxime Bouet (Ag2r) ve Pierre Rolland (Bbox) ;bu grup 8'46" farkla önde

Cadel Evans'ın dünyanın en iyisi olup olmadığına gelirsek ; adam geçen senenin dünya şampiyonu . Neye göre en iyiyi belirleyeceksiniz? UCI Puanına göre mi ;Giro'yu kazanana göre mi; TdF'yi kazanana göre mi; Vuelta'yı kazanana göre mi . Bunlar hep tartışılacak konular . İtalyan'ın kabul ettiğini, Fransız beğenmez; İspanyol ikisini de kabul etmez. Alın size Dünya Şampiyonası . Başka çözüm var mı?

UCI Sıralaması
1. [AUS] EVANS Cadel 2469
2. [ESP] CONTADOR VELASCO Alberto 2288
3. [BEL] GILBERT Philippe 2015
4. [SUI] CANCELLARA Fabian 1890
5. [USA] FARRAR Tyler 1787
6. [GER] GREIPEL Andre 1784
7. [ESP] RODRIGUEZ OLIVER Joaquin 1615
8. [ESP] SANCHEZ GONZALEZ Samuel 1518
9. [ITA] NIBALI Vincenzo 1382
10. [ITA] VISCONTI Giovanni 1357

http://i27.tinypic.com/2nuup1s.jpg
 
Scudo
@gurol

dün caner eler'e mail ile sordum. türkiyeden ulusal bi RADYO kanalı ile yayın yapabilir misiniz ileride diye.

radyo da çok iyi olurdu aslında...ingilizce yorumcular kat kat daha iyi farklılarmış.
ingilazcam o kadar iyi değil ki hay bin kunduz...
 
@Ali Gelir

öhö,
yarış kovalayan, ekibini toparlayan, dengesini dengelerini bulmuş, özlü sözlerle gönüllerde taht kuran, mütevaziliğinin yanında hakkını da bilen ve alan ve yılda 35binkm yol kat eden bunu da 20 yıl yapan bu adamlar bence dünyanın zaten en iyileri...

ille de bi "iyi" olacaksa da kimi konular altında yapılan yarışlar seçici olabilir. inat eden tutkulu olanlara da sıra geliyor zaten.

tutku biraz tehlikeli. aklın sınırlarında geziniyor bu adamlar zaten.

akıl mental diyince :
eurosport'ta Levi LEIPHEIMER 'in "odaklanma sorunu"yla ilgili konu iyiydi. aklı kullanmak mental gücü kullanmak en önemlisi diyen antrenörünün CD'sini 2006da dinlemiş ve sonra da 53-13'te 120 cadans ortalama vermeye başlamış

profesyonel amatörleriz bu iyi bi şey :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Cem Unden
CADEL AVANS ın sporculuğu için hiç söyleyecek bir şeyim yok , mükemmel bir bisikletçi. o benim hayranlığımı tek bir davranışıyla kazandı.
yarışların başlangıcında, seyirciyle beraber oldukları, imza dağıttıkları anlardan birinde. çok çok güzel ve seks si bir genç kız, CADEL in formasından giyip, onun üstüne imza atmasını istedi. bütün haşmetiyle göğüslerini ileri uzatıp, kalemi eline verdi, ama CANDEL tşört ün eteğini tutup çekerek ucuna imzasını attı, kızın yüzüne bile bakmadan, başını cevirip gitti. bu benim erkeğin sadakatını gösteren hareketti. çok hoşuma gitti, ona olan sempatim dahada arttı.:in:
 
mesaim tam 18.00 da bitiyor yani etapların en heyecanlı kısımlarında böyle iş olur mu ya :D
ben eve gidene kadar da etap bitmiş oluyor anca özetlerinde görüyorum ne olmuş ne bitmiş..
 
@Teoremos

Bu CD veya bu tarz cdler var mı? Bizde 3-5 birşey öğreniriz.
 
Taze taze sonuçlar

Etap 10
1.Sergio Paulinho (Team Radioshack)
2.Vasili Kiryienka (Caisse d'Epargne)
3.Dries Devenyns (Quick Step)
 
@Ali GelirLance'in durumu belli olunca sponsorlara karşı sorumlulukları yerine getirmek gerek. Bravo Sergio.

Radioshack takımından daha çok etap kazanan görürüz gibi geliyor bana, Lance ve hatta Klöden de dahil.
 
  • Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@Ali Gelir

Dünya şampiyonası birincisine dünya birincisi demek yerine dünya şampiyonası birincisi demek daha mantıklı aslında.İki si de kulağa aynı gelebilir ama bisikleti takip edenler anlar farkı.Futbol veya basketbolun dünya şampiyonası 1.lerine en iyi diyebiliriz.Çünkü onlara zaten en iyi ülkeler elemeler sonunda katılıyor.Ama bisiklet için aynısı geçerli değil bence.Çünkü bisiklet dünya şampiyonasına her bisikletçi katılmıyor.Bu listeye göre Tyler Farrar dünyanın en iyi 5. bisikleti.Yani Contador' dan, Lance' den, Basso' dan,Levi' dan daha iyi sizin mantığınıza göre.Bende dünyanın en iyi bisikletçisi ünvanını büyük turlarda ( TDF,Giro,Vuelta) daki başarılarına, geçmişlerine göre söylüyorum.Yarış tek günlük bir yarış.Büyük turlarda uzun süre sonra kimin daha iyi olduğunu daha net anlayabiliyoruz.Özellikle dayanaklılığını görebiliyoruz.Dünya şampiyonasındaki 1.likle yerine bir TDF de gelen 1. cilik benim için çok daha çekici.
İyi akşamlar...
 
@ömerrÖmer, elbette Dünya Şampiyonası objektif bir seçim yöntemi değil. Ama elimizde bu var.

Ama ölçme yöntemleri hep tartışılmaz mı?

Sence büyük tur kazananlar olabilir. Bir başkası UCI listesini baz alır.

Bana sorarsan Dünyanın en iyi bisikletçisi rahmetli Sheldon Brown'dır. Başkaları farklı görüş bildirebilir, kızmaya gerek yok.
 
  • Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Bisiklet sporunda dünyanın en iyisi şu kişi demek gerçekten çok zor.

100 metre koşuda dünyanın en iyisi kim belli.
teniste kim belli.
golf de kim belli.

Hatta vuruş sayıları ile, attıkları servis sayıları ile , tam bir istatistiki bilgi deposu var bazı sporlarda.

bisiklette gerçekten bunu söylemek çok zor.

Çünkü spor farklı.
Biraz dağcılıkta olduğu gibi.

Dünyanın en iyi dağcısı kim ?

tam olarak aynı olmasa da bisiklette olduğu gibi insanların düşünce birbirini beklediği, suyunu paylaştığı bir spor olan ve yarışma mantığına ters bir yapısı bulunan dağcılıkta da dünyanın en iyisinin kim olduğu sonsuza kadar tartışılabilir.

Dünya'nın en iyi bisikletçisi Lance, :)
En iyi dağcısı Kukuczka :)

Bence tabi. :)
 
@ömerrBurada en iyi 5.yi tartışmıyoruz,sanırım . Şu anda hem UCI'da ,hem de dünya şampiyonasının tepesinde Cadel Evans var . Kimi seçeceğiz ,neye göre seçeceğiz aslında çok da önemli değil. Gönüllerin birincisi kim ?

Ama eğer başarı çeşitliliği açısından bakarsak ; hem grand turlarda,hem klasiklerde,hem dünya şampiyonasında aldığı başarılara göre Cadel Evans bu tacı hakediyor. Contador ,Lance,Cancellara'da bu kadar farklı çeşit yarışlarda başarı istikrarı yok .Oysa Cadel her katıldığı yarışta favori .

Çeşitlilik ve istikrar konusunda Cadel Evans'ı tek geçerim . Fleche Wallone dersin orda çıkar, İspanya Turu dersin orda da var,TdF dersin evet orda da var,Liege Bastogne Liege dersin yine orda,Giro,Amstel Gold Race, Paris Nice,Tour de Romandie , MTB'deki başarıları saymakla bitmez.

2001'den bu yana 25 birincilik almıştır ki bu büyük başarıdır
 
  • Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
@Fırat Dizman

yahu "meselaa"...

sonrasındaki saydığı başarıları : 2 defa california almış. 2008'de TdF'de 3.olmuş.
vb...her geçen gün bi şey öğreniyoruz ya, kalpte bacakta cadansta ciğerlerde beslenmede yokuştaki inişteki düzdeki yöntemlerde öğrendiklerimize bu da ek olur işte...

ama bi internette dolaşayım ben de CD'yi ya da kitabı bulduğumda paylaşayım.
sevgiler...
 
@TeoremosAman yahu Teo, beni de hoplattın vallahi. Verdiğin değer 60km/saati aşıyor. Tüm rekorları alt üst ettin. :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@gurol

inanılmaz bi kütüphane var web sitesinde...
ama başka da hakkında bi şey bilmiyorum sheldon amca hakkında...

biraz daha bilgi alabilir miyiz sizden?
 
  • Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@Teoremos

İnternette yığınla yazı var onunla ilgili ama özet olarak şöyle, kendisi aslında tamirci (bike mechanic, tamirci diye çevirince bi değişik oluyomuş) aslında ama o kadar bilgili ki bisiklet konusunda otoriteler arasındaydı. Eğer bisiklet ekipmanı ile ilgili bir sorun varsa kafanızda büyük ihtimalle sitesinde açıklanmıştır o. Adamın 30 40 50 tane bisikleti vardı, söylediğine göre en çok bindiği bir fixed vardı yani o da fixed çi.

Ölmeden önce bir hastalıktan dolayı bisiklete binememeye başlıyor, bacakları tutmuyor sanırım öyle bir durum, birkaç sene önce de ölüyor. İngiliz orijinli ama Amerika da yaşıyormuş. Haa bir de her zaman kaskının üstünde bir figürle dolaşıyormuş. Resim aratınca Google dan görülebilir.
 
@Yollug

vay be ! karı koca virtüozler yani...

sheldon ile ilgili mutlaka yazılar vardır ama ingilizce işte...okuyamıyoruz rahat rahat
 
@Yollug

Konusu geçmişken Filippo Pozzatonun Giro açılış seramonisinde mankenler üzerine nasıl imza attığını hatırladım :) cyclingnews'de albüm olması lazım..

Sheldon Browndan şu dünya üzerinde bir şey öğrenmemiş bisikletçi sayısı azdır sanırım. Allah rahmet etsin :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Geri