Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tour De France 2010

@Ali Gelir

Pervaneli yapmışlar, manyetik olsa ses daha az olurdu sanırım, tasarım güzel ancak trainerda takılı kalacak olan ruble ile sürekli kullandığımız zincir arasındaki uyum sorunu nasıl olacak?

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden ve mcanb
Scudo
Ya aslında benim kafamda hep şu aletten almak var trainer yerine, süper alet ama çok para :/
(link)

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@Özgün ÇETİN

mümkün, google da resimlere bakarken hollandadan bi blogda çıktı bu ama doğru olmayabilir tabi :) ama mantık aynı işte, döne döne çıkıyo :)

Contador la Schleck kanka olmuş muabbet ede ede gidiyolar

Etap 11
1 Mark Cavendish (GBr) Team HTC - Columbia 4:42:29
2 Alessandro Petacchi (Ita) Lampre-Farnese Vini
3 Tyler Farrar (USA) Garmin - Transitions
4 Jose Joaquin Rojas Gil (Spa) Caisse d'Epargne
5 Robbie McEwen (Aus) Team Katusha
6 Yukiya Arashiro (Jpn) Bbox Bouygues Telecom
7 Thor Hushovd (Nor) Cervelo Test Team
8 Lloyd Mondory (Fra) AG2R La Mondiale
9 Jurgen Roelandts (Bel) Omega Pharma-Lotto
10 Gerald Ciolek (Ger) Team Milram

The sprint was overshadowed when Mark Renshaw head-butted Garmin's Julian Dean. Renshaw was thrown out of the race after the finish.

Mark Renshaw'a nazar değdirdik. Julien Dean'a kafa koyduğu için diskalifiye oldu yada kafa attığı için .Artık nasıl çevirirsiniz bilemem

Genel Klasman aynı kaldı

177 Matthew Lloyd (Aus) Omega Pharma-Lotto
178 Samuel Dumoulin (Fra) Cofidis, Le Credit en Ligne
DSQ Mark Renshaw (Aus) Team HTC - Columbia
DNS Charles Wegelius (GBr) Omega Pharma-Lotto
DNS Robert Hunter (RSA) Garmin - Transitions

@mcanb

Norveç Trollstigen değil mi burası?Çok benziyor ama değil herhalde

(link)

(link)

Trollstigen
http://i27.tinypic.com/1zcognd.jpg

@Ali Gelir

o günkü kavga mı? hani birisinin elinde jant vardı ya...

ben de ankara'da avrupa şampiyonunu seyrettim.

genç erkeklerde 39 kişinin katıldığı 25,9km'lik zamana karşı yarışında
1. rusya'dan yatseviç kirill oldu. oldu. 48km ortalama vermiş genç.
2. fransa'dan. kirill ile arasında 4'' var.
3. ukrayna'dan.

yarın da u23 erkekler zamana karşı var. 15:00'da anıttepe parkında start verilecek...
o kadar farklı bisiklet markaları vardı ki...
kuota , bmc TT'ler campy recordlar...sülün gibi velespitler ve iyi bacaklar vardı...

adam avrupa şampiyonu oldu, podyum'a çıktığında da çocukları en fazla 50 kişi alkışladık ya !

yarın yarışlar
12:00 TT genç bayanlar (kadınlar demeyi tercih ediyorum)
15:00 u23 erkekler koşacaklar...

bi look carbon şaseye doğru yaklaştım. üzerinde de record dizili...gözlerim açıldı, yaklaşırken kendimi kaybetmişim, frankenstein gibi mi usulca yaklaştım nedir. bi opacık kaldırayım bakayım dedim. rusyadan bi antrenörmüş. adam şöyle sertce baktı kaptı bisikleti , koala gibi kaldım :)

yaırn duyan gelsin arkadaşlar. u23 bakalım ne ortalama verecek...

sevgiler

• Beğen
@Ali Gelir

Ne yüzsüz terbiyesiz adam bu yahu. Diğer önü kesilen arkadaş sabırlı sakin biriymiş, ben olsam yarış marış dinlemem yapıştırırdım yumruğu. Atmışlar yarıştan iyi olmuş.

• Beğen
Tyler'a dikkat ettiniz mi? Renshaw sıkıştırırken elini Renshaw'ın sırtına uzattı ;

Devam edersen seni bırakmam ikimizde yere yapışırız manasından :)

iş işten geçmişti ama bu el uzatmanın ardından Renshaw sıkıştırmayı bıraktı...

• Beğen
Cavendish in sprinti bence normal bi sprint ten daha uzundu, kendisi de söyledi aslında, seyrederken sanki bitmicekmiş gibi geldi.

Bu arada o Norveçteki dağda öteki yamaçta da yol var, benim resimde orada birşey yok, iki yer aynı değil ama çok benziyor ;)

• Beğen
@YollugRenshaw bu hatayı nasıl yapar ,anlamak mümkün değil . Bunun faul olduğunu herkes biliyor. Kasıtlı yapıldığı belli .Giro 2010'da böyle ceza alanlar olmuştu.Tyler Farrar'la aralarında geçmişten birşey var herhalde

(link)

Tekrar tekrar izledim Renshaw resmen Cavendish'e etabı aldırmak için herşeyi yapmış.. Ancak sanıyorum ki bunun için diskalifiye olmayı nasıl göze alabildi anlamak güç. Daha 2 tane sprint finişine uygun düz etap var. Cavendish'in çok ihtiyacı olacak Renshaw'a..

• Beğen
Bence Renshawın yaptığı çok da kötü bir hareket değil, Garminli Julien direk yavaşlatmak için önüne geçmeye çalıştı, onun yaptığıda etik bir hareket değil sonuçta. O adrenalin ve kazanma hırsı ile o hareketi bende olsam yapardım.

Sprint sırasında rakibinizi yavaşlatacaksanız önce ondan daha hızlı bir şekilde önüne geçmeniz ve tempo düşürmeniz gerekir bu şekilde höt diye önüne geçilmez.

Bence karar ağır. Cavendish için büyük bir kayıp.

Oh olsun, iyi olmuş diskalifiye olduğu. Daha geçen gün de Thor Hushovd'a omuz ata ata beter etmişti adamı. O günden beri iyice uyuz olmuştum Renshaw'a.

@hornetTaktiksel bir hareket olduğu belli .Muhakkak ,bu tip durumlar için bir takım emri vardır ve bu uygulanmıştır. Sonuçta HTC danışmanı Erik Zabel ,eski bir sprinter ve MArk Renshaw'da aptal değil.

Dünkü 1ncilik mücadelesi baya erkenden başladı yanılmıyorsam finişe bir 10km kala ve bir iki takım HTC nin üstüne baya oynadılar. Normalde son 1-2km kala verilen tempo çok erkenden başladı. Muhtemelen bazı splinterları erkenden biraz yormak amaçlandı. Ardından sonlara doğru da HTC Renshaw'ın önüne geçen ve tempoyu düşürmeye çalışan bir Garmin li vardı. Bunca rekabetin arasında Renshaw aslında yapması gerekeni yaptı ama kullandığı methotlar hoş değildi. İlkinde kafa etmek yerine omuz omuza gidebilirdi. Ardından soldan gelen Tylor Farrar'ın yolunu kapatmasına da gerek yoktu zaten Cavendish almış başını gidiyordu, bu noktadan sona kim onu yakalayabilir ki?

Sonuç olarak Renshaw'ın tarzı dün hoş değildi ama eleman canavar. Bir takım kuracak olsam ilk alacağım adam bu olurdu :)

Renshawın ın yaptığı pek doğru bir hareket değil di omzuyla ittirse tamma da kafa atmak nedemek :) ya kaskı adamın gözüne gelseydi veya ne biliyim denge kaybetdirip finishde kazaya sebep olsaydı.

• Beğen
adamın görevi cavendish e yol açmak ve adamda bunun için canını dişine takıyor ne pahasına olursa olsun görevini yapıyor. birine omuz birine kafa birini sıkıştırarak yavaşlatıyor. keşke o kafa olmasaydı da diskalifiye edilmeseydi. bir yandan şaşırıyorum ama nedense o adama kızamıyorum. o kadar kalabalık arasından liderine yol açmak için bütün riskleri alıyor. kafa atmasını desteklemiyorum tabi ama bir yandan da kızamıyorum.

Geri