Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tour De France 2010

@gurol

Sevgili Gürol duygu ve düşüncelerine katılıyorum.
Andy asla bırakmayacak bu mayoyu
 
  • Beğen
Tepkiler: ayla abdan
Scudo
TDF 2010''un sonucu ne olursa olsun;Bugünkü etap sonrası , çoğu insanın gönlündeki galip :ANDY'dir...Contador'a da söyleyecek söz bulamıyorum....
 
Podyuma çıkıp sarı mayoyu giymek, topluluklara zaferini, SİLAH simgesiyle anlatmak eğer sporcu olmaksa, ben böyle birini izlemek istemiyorum. helede LANCE den sonra hiç çekilmiyor.
bence contador daha spor un içinde insanlığında olduğunun farkında bile değil. sadece bencil,kendini beğenmiş, biri. bence TOUR DE FRANCE İÇİNDE OLMAYI HAKETMİYOR. YAKIŞMIYOR.
 
  • Beğen
Tepkiler: Can Özbek
Schleck iyi gününde tam farkı açma şansı yakalamışken gerçekten büyük şanssızlık yaşadı. Ama tekrar iyi döndü yarışa 8 saniyeyle kurtardı. Yol kenarındaki vatandaşlar ittirdi arkadan felan yardımcı oldular. Yarın ve Perşembe düğüm çözülecek bakalım nolur. Schleck çok hırslı ve sinirli bakalım bu ona yarar mı getirir zarar mı? Tahminim Schleck tekrar 1 dakikaya kadar farkı açabilir bu 2 etap sonunda. Contadorun fırsattan istifade atak yapmasını ben normal karşılıyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Contador, yarışmadan önce Schleck için karakterli birisi demiş.Bir kişinin kendinde bulunmayan bir özelliği başkasında görmesi çok ilginç gerçekten.Bundan sonra Schleck, Menchov, Van Den Broeck ve Gesink' in temsilciyim.Yeter ki Contador almasın.Hatta ve hatta herhangi bir ispanyol almasın.Futbolda Barcelona elenir, İnter sevinmesin diye sulamayı açarlar, basketbolda harika bir oyunculukları vardır ama yetenekten çok tiyatro gibi birşey.Kendilerini yere atarlar vs...Hepsi aynı değil tabi, belki hak ediyorlar başarıyı bilemicem ama sporda ispanyollar çok antipatik geliyor bana.Bugün daha da arttı antipatik oluşları.
 
(link)
linkin en altında her iki sporcunun yarış sonrası demeçleri var, özet olarak;

Contador:'' Andy'nin sorun yaşadığını farketmedim! Farkettiğimde zaten 30 saniye öndeydim.'' (Hiç inandırıcı gelmedi)
Andy: ''Tourmalet'te ölümüne basacağım! Olan oldu, Contador'un daha önce beni beklemişliği var.Centilmendir Alberto. Tur daha bitmedi!''(Yürü be)
 
  • Beğen
Tepkiler: levent sünger
Andy heyecandan takamadı zinciri bir türlü, azıcık sakin olsa hemen takıp yakalardı bence.
Contador ikinci etapta Andy kaza geçiridğinde beklemişti ama şimdi beklemedi. Gerçi ikinci etapta peletonun yarısı dağılmışken basıp gitseydi kimse affetmezdi onu ama bugün sadece Andy problem yaşayınca durmadı. Bu arada unutmayalım, sadece contador degil menchov filan da bastı gitti sonuçta.

Çok net olarak Andy daha iyi durumda bence, ayrıca demeçlerini çok takdir ettim...
 
Hahaha Contadora sormazlar mı telsizin yine mi bozuldu diye? (Vino'yu ektiğinde de aynı şeyi söylemişti.)

Contador eğer bekleseydi gerçekten efsaneler arasına girecekti. Ama karakterini göstermiş oldu böylece. yuh diyorum conto sana yuuh.. Go Andy!!
 
bence olayı fazla abartıyorsunuz arkadaşlar. ben ortada centilmenliğe aykırı bir durum görmüyorum. andy schleck'in büyük şansızlığı olarak yorumluyorum. hadi contador bekledi diyelim, diğer genel klasman iddalıları olan sanchez ve menchov bekleyecek miydi? andy bisikletteki sorun nedeniyle 30 saniye değil de 1,5 dakika kaybetseydi ve iyi bir inişçi olan sanchez finish e kadar farkı 2 dakikaya çıkarsaydı ve sarı mayoyu giyseydi aynı şeyleri mi söyleyecektiniz? contador da o zaman dünyanın en centilmen bisikletçisi olacaktı? yok öyle birşey.

ayrıca şunu göz ardı etmemek gerekiyor, andy schleck zirvede contadorla farkı yaklaşık 15 saniyeye kadar indirmeyi başarmıştı. gerçekten muazzam bir performans sergiledi oraya kadar. ama finish e kadar bu fark ne olduysa 39 saniyeye çıktı. kısacası andy'nin sarı mayoyu kaybetmesinde yaşadığı şanssızlık kadar, kötü bir inişçi olmasının da etkisi büyük. kendisini zamana karşı ya da inişlerde geliştirmediği sürece bu ve benzeri durumları çok görürüz.
 
@Ozan Bilgin MERTER

Contador resmen yalan söylüyor...Kendini çok akıllı,milleti de saf sanıyor!...
Biraz önce etap özetini tekrar izledim:
1.Andy atak yapmış ve oldukça iyi durumda iken, arka tekerleği yoldaki bir tümsek veya taşa denk gelip,oldukça zıpladı ve zinciri attı...Bunu fark eder etmez de Contador atak yaptı.
2.Aralarında 16-17 saniye fark varken yokuşun altında Andy vardı ve Contador onu görünce tekrar atak yaptı...Gözünü öyle bir hırs bürümüş ki,utanmadan 30 saniye sonra gördüm diyor...(Aralarında 31 saniye vardı...İyice utanmasa "32 saniye sonra gördüm,yani zaten onu gördüğümde sarı mayo benimdi"diyecek!...)

Andy'nin "adam gibi adam" olduğu ise bütün bu olanlara rağmen hala:"Alberto centilmendir" demesinden belli...
 
  • Beğen
Tepkiler: ayla abdan
Contador, yarışmadan önce Schleck için karakterli birisi demiş.Bir kişinin kendinde bulunmayan bir özelliği başkasında görmesi çok ilginç gerçekten.Bundan sonra Schleck, Menchov, Van Den Broeck ve Gesink' in temsilciyim.Yeter ki Contador almasın.Hatta ve hatta herhangi bir ispanyol almasın.Futbolda Barcelona elenir, İnter sevinmesin diye sulamayı açarlar, basketbolda harika bir oyunculukları vardır ama yetenekten çok tiyatro gibi birşey.Kendilerini yere atarlar vs...Hepsi aynı değil tabi, belki hak ediyorlar başarıyı bilemicem ama sporda ispanyollar çok antipatik geliyor bana.Bugün daha da arttı antipatik oluşları.

gröüşlerinizi ben yazmayı düşünüyordum siz yazmışsınız çok teşekkürler kesinlikle size katılıyorum.
dünya kupasındada alman futbolcu mağlubiyetteen sonra basına demeç verirken arkasından iki kere geçerek sevinç gösterilerinde bulunmaları (dalga geçer gibiydi) ispanyol ahlakını gösteriyor. gerçekten ispanyolların spor ahlakından nefret ediyorum...
 
@Ozan Bilgin MERTER
@Mustafa ÇAKAR
@Soner Sarihan

@orkun tulu

@Sedat TOSUNOĞLU

@ayla abdan

@ömerr

Ben anlamıyorum bunu, nasıl yani Andy'nin zinciri attı, Contador onu beklesin..!
Niye beklesin? Bisiklet yarışı bu golf turnuvası değil. Yok birde inip zincirini takmasına yardım etsin, daha neler. Lastiği patladığındada, centilmenlik olsun diye bisikletini versin isterseniz.

Yarışma bu, ortalıkta kan gövdeyi götürüyor, tabiiki beklemeden basıp gidecek.
Ayrıca Andy böyle bir saygıyı haketmediki, yarışın başından beri yapıştı Contadorun kıçına, ne atak yaptı ne yarıştı, yattı arkada kazandığı saniyelerle
el bebek gül bebek takıldı.
Örneğin, Armstrong ve Pantani yarışırken bu adamlarda gerçekten bir yarışma heyecanı vardı, atak üstüne atak, birbirlerine gerçek yarışçı olduklarını kanıtladılar ve hatta Lance bir keresinde Pantani'yi bekledi, gerçi aynı centilmenliği Pantani ona göstermemişti ama olsun, Armstrong daha sonra bunun kendisi için çok önemli bir tecrübe olduğunu ve bu tarz hataları bir daha yapmayacağını söylemişti.
Şunu demek istiyorum Andy'de yarışma heyecanı yok, bugünkü olay ona bunun bir yarışma olduğunu hatırlattı, şöyle titreyip bir kendine geldi, yarışın doğasında centilmenlik olmaz, adamı paralarlar.
Bakın göreceksiniz yarın Andy'de Contador da çok daha hırslı yarışacaklar, daha heyacanlı, acımasız bir yarış olur umarım.

Neden İspanyollar antipatik? Adamlar muazzam sporcular çıkarıyorlar, Miguel Indurain geldi beş kere turu üst üste kazandı, ardından her yıl müthiş bisikletçiler çıktı. Onlar biraz İtalyanlara benzerler, daha sıcak kanlı bir ırk, kanlarında yarış var.

Neyse daha önce dediğim gibi Andy bitiremez bu turu, gelemez o strese, bugün panikten abandıda abandı arayı kapatmak için, yok yapamadı, elde bacakta ne varsa harcadı.
Eğer yarın Contador 1-2 dakika fark koyarsa hiç şaşırmayın.:)
 
Neredeyse her etapda,her yarışta takıpta!yarışın en önemli haftasında,dağ etabında bisiklet 3-5 gram hafif olsun diye ööle "chain catcher" takmamak büyük hata!.Burası Fransa Tur'u;rakibine avantaj sağlayacak hiçbir zayıflık göstermeyeceksin.Hazırlıksızsan ve rakibine şans veriyorsan seneye tekrar deneyeceksin,dersini almış olarak.Artık turun ilk haftasında değiller,kimse kimseyi durup beklemez.Böyle bi durumda bana göre fair play filan hikaye,daha Andy çok genç önünde yıllar ve hatta bu turda bile bir sürü etap,zorlu çıkışlar var,daha bişii kaybetmiş değil.

Bu arada umarım gerçekten "chain catcher" takılı değildir hehe!.Eğer takılıysa bu mesajı dikkate almayınız :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa İçdağ
barcelona olimpiyatlarından sonra çoğu spor dalında ispanyoların şaha kalktığı doğru, nadal, gasol, xavi, ve bunların arkasından gelenler de var...contadorun devam etmesi de savunulabilir, ama bekleseydi daha iyi olurdu diyenleri de en azından anlayabilmek lazım. bu kültürü yaşamak için oraya giden seyircilerin protestosunu yemek bence kazanılmış sarı mayoyu gölgede bırakabilir.
 
@Ender İplikci

Katılıyorum.. Contadoru bu durumda egoisttir bencildir diye eleştirmek yanlış. Yarışmanın duhunda zatan egoistlik vardır. Onları o yokuşlarda insanüstü bir gayretle ayakta tutan tek şey yüksek bir egodur, başka birşey bunu onlara yaptıramaz.

Zirvede fark 15 saniyeden fazla gibi hatırlıyorum bilmiyorum. Contadorun şansı Samuel Sanchez'le aynı grupta iniş yapması oldu. Schleck hiç fena inmedi bence hatta normalden daha hızlı indi.
 
Contador'un yuhalanmasıyla ilgili tamamen kişisel görüşüm şudur!. :)

30-40 yıl öncesinin tarım toplumu olan İspanyollar'ın geriden gelipte kendilerini kendi yarışlarında geçmesini içine sindiremeyen,ırkçı,kendilerini medeniyetin zirvesi gören birkaç kendini bilmez Fransız'ın eylemi olarak görüyorum ve bu kişiler içlerindeki öfkeyi gariban Contador'dan çıkarmaya çalışmışlardır!.
 
Contadoru yerden yere vuran arkadaşların arasında lisanslı yarışmacılar vardır muhakkak. Daha önce kaçınız yarış esnasında, rakibiniz bile demiyorum, düşen bir arkaşınızı beklediniz? Daha dün Bursa mtb Türkiye şampiyonasından geldim, ambulansın sesi hiç susmadı ben dahil düşen düşene :) ama bir Allah'ın kulu beklemedi hatta yardıma ihtiyacın var diye seslenen bir iki kişinin haricinde başka sporcu yoktu. 2 kuruşluk teneke parçası ve taş çatlasa anca 200 kişinin bildiği bir mücadele veriyoruz beklemek aklımızın ucundan geçmiyor.. Öteyandan dünyanın en prestijli ve ödüllü bisiklet yarışında rakip beklemiyor diye küplere biniyoruz hayret. Mustafa abi ye katılıyorum. Ha Andy'e sempatim var mı evet var Contador'dan daha fazla ama yeterince mücadeleci birisi olarak göremiyorum ve bu kafayla giderse Contador'u hiç bir zaman geçemez.
 
Bence Contador fırsat tepti , eğer Sanches ve Menchov u yavaşlatıp Schleck i bekleseydi bugün efsaneler arasına girebilirdi , yazık yalnızca iyi bir bisikletci olarak kalıcak .
 
Geri