Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tour De France 2010

Bisiklet sporun da futbol gibi sürekli aksiyon olmadıgından o heyecanla sunmak imkansız.Caner Eler bence gayet güzel sunuyor araya tarihi coğrafi teknik detaylar, hikayeler eklemese zaten ne anlatacak ama bazen kendini fazla kaptırıyor .Tek basına sundugunda cok daha güzel sunuyor yanına birisi geldimi eyvah diyorum yorumcuya laf yetiştireyim derken takılıp kalıyor atakları filan kacırdıgı oluyor.
Ama adamın işine saygısı var çalışıp geliyor .Futbol macı anlatmaktan cok daha zor kendini tekarar etmeden 4 saat canlı yayında anlatım yapmak bölge bölge tarih tarih .Hıncal bey cıksın 30 dakika anlatsın görelim.

Scudo
Eurosport' un reklamında 12.15 yazıyordu yani TR saati ile 13.15 .
Yarın ki etap yarışın artık en kritik etabı.Andy,Sanchez,Levi ve Menchov için son şans büyük ihtimalle.Andy' den atak bekliyorum ben ama ne kadar dayanabilir Contador' a orası mechul.Bu iki isimden farklı olarak Sanchez ve Levi' a göre daha iyi domestikleri olan Menchov' da öne çıkabilir.Ama bu tarz tırmanışlarda Contador ve Andy, Menchov' dan daha iyi gibiler.Herşey olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@Ali Gelir

Son derece güçlü tabi ki :) Chris Anker Sorensen ve Jens Voigt birer asker "dream domestic" diyebiliriz. Cancellara da egosunu rahatça kenara koyup lider için çalışan birisi. Frank te kardeşi ve en iyi dostu için herşeyi yapar. O'Grady yıllar içinde takım adamına dönüşen büyük bir sprinter. Diğerlerini çok tanımıyorum fakat iyi çalıştıkları kesin.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@Teoremos

Turun finali sayabilecek etaplardan birine geldik.İlk 15 şöyle

1 Alberto Contador Velasco (Spa) Astana 78:29:10
2 Andy Schleck (Lux) Team Saxo Bank 0:00:08
3 Samuel Sánchez Gonzalez (Spa) Euskaltel - Euskadi 0:02:00
4 Denis Menchov (Rus) Rabobank 0:02:13
5 Jurgen Van Den Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto 0:03:39
6 Robert Gesink (Ned) Rabobank 0:05:01
7 Levi Leipheimer (USA) Team Radioshack 0:05:25
8 Joaquin Rodriguez (Spa) Team Katusha 0:05:45
9 Alexander Vinokourov (Kaz) Astana 0:07:12
10 Ryder Hesjedal (Can) Garmin - Transitions 0:07:51
11 Roman Kreuziger (Cze) Liquigas-Doimo 0:07:58
12 Ruben Plaza Molina (Spa) Caisse d'Epargne 0:08:02
13 Luis León Sánchez Gil (Spa) Caisse d'Epargne 0:08:19
14 Christopher Horner (USA) Team Radioshack 0:08:52
15 Carlos Sastre (Spa) Cervelo Test Team 0:09:02

Tabii ki domestiklere büyük iş düşüyor. Tiralongo ,Navarro hayatlarının tırmanışlarını yapacak bugün .Jens Voigt olaya kendini katabilirse ; Fugslang ,Sorensen daha rahatlayacaktır . Schleck'in işi de kolaylaşacaktır.

İlk 4'tekiler son 7-8 kilometreye kadar birbirlerini kollar gibime geliyor.Burada atak kaldıracak olanlar son 15-20 kilometrede tahminim 6-15. sıralama arasındaki sporcular. Vinokourov, Hesjedal , Kreuziger , Gesink , J.Rodriguez , Ruben Plaza ortalığı karıştırmak isteyeceklerdir. Hele Gesink ; Denis Menchov için kendini feda eder mi çok merak ediyorum. Vinokourov suyu fena çamurlandıracak yarın göreceksiniz.

Birde Lance Baba ve Çaylak Janez , Anker Sorensen, Riblon, Gadret , Nicolas Roche , Kloden ,Leipheimer gibi çılgınları unutmamak lazım . Tahmin çok güç ama akıllı olan kazanır. Etapı kim kazanır bilemem ama bu etaptan en avantajlı çıkacak olan Astana gözüküyor kanımca ; yanına kardeş klüp Caisse d'Epargne'ı da alırsa işi bitirirler.

eurosport un yarınki yayın akışına baktım, saat 12 - 13 arası gösteriyor. belki yanlış olabilir. bazen olabiliyor. ben her ihtimale karşı RAİ SPORT 1 ve RAİ SPORT 2 dönüşümlü olarak yayınlıyor. italyanca, anlamasamda seyredecem.
pazar günkü yarışmada, son dakikalardaki heyecanı asla unutmayacağım. LANCE , sprint atarken ben, ağlayabilirim diye bağırıyordum. ama olmadı. lance kazanamadı. ama ben komşulara rezil oldum. meraklanıp geldiler ve gülümseyip gittiler.
yarın LANCE de ön sıralarda yarışırsa doyumsuz bir gün olur. belkide gider ayak bize manzarayla bütünleşen nefis bir resital verir.
bir kardeşimiz benim boğalarla, ispanya hakkında yazdıklarımı. kurban bayramlarında bizlerinde tenkit ettiği olumsuz görünüşün mukayesesini yapmış. unutmayın milyarlarca müslümanın dini vecibeleriyle, sadece bir milletin zevklerini bir tutmayalım. biri DİNİ VECİBELERİ YERİNE GETİRMEK. değeri ZEVK ALIP EĞLENMEK İÇİN. Yoksa bende kan - silah- çirkin sayılabilecek davranışlardan hoşlanmıyorum. helede sporun içinde.ASLA.

Hep keşke bir mucize olsada lance şu turu alsa diye içimden geçiyor :)
Biliyorum inkansız gibi ama gönül kazanmasını istiyor ne yapıyım :)
Şöle ana gurup bir sebepden 35 dakika geride kalsa lance kaçan gurupda olsa ne hoş olurdu :)

• Beğen
Tepkiler: serkkan
lance bacaklarım iyi durumda değil demiş , blöf de olabilir tabi :)
levi için bir plan yapıyor olabilirler , contador un milleti silkeliycek kadar kaçabileceğini sanmıyorum ayrıca vino danda heran kazık yiyebilir , andy de limitlerde geziyor işi zor , samuel-menchov kapalı kutu , taktik savaşlar bizi bekliyor.
tourmale nin fotosunu görünce bune ya diyor insan:D hava kötü olacakmış diyorlar işler dahada zorlaşacak yani....:rolleyes:
İş yerinden izin alıp evde seyredim diyorum :)

@Ali Gelir
Yorum güzel.
Lkasmanla ilgili 4 hikaye var.

Alttakiler ilk 10'a girmeye çalışacak. (Sastre, Horner, Leon Sanchez, Ruben, Kreuziger, Ryder ve Vino)
Ortadakiler acaba podyum yapar mıyım diyecek. (Rodriguez, Levi, Gesing, VDB)
Samuel ve Menchov 3.lük için saldıracak (hatta sarı mayo)
Andy ve Contador birbirine fark atmaya çalışacak...

Yani herkesin atak yapmak için bir sebebi var.
http://www.letour.fr/PHOTOS/TDF/2010/1700/PROFIL.gif

Büyük ihtimalle tüm pelotonu Col Du Soulor'da silkelemiş olacaklar. Eğer Andy'nin bir takım arkadaşı kaçarsa şaşırmayın, onu Tourmalet de bekleyecektir.

Col du Soulor' da Schleck' in kaçış yapacağını değil de Contador' u kollayacağını düşünüyorum.Schleck iyi bir inişçi değil, kaçsa bile yakalanabilir.Orası tam Vino' luk yer.İnişlerde çok cesaretli ve çok iyi inici.Vino' dan orda bir atak bekliyorum.Asıl savaş zirvede bitecek son tırmanışta olacak gibi.İşte orada Schleck ve diğer adaylar atak yapabilirler.

ben sürpriz olarak FERRIERES çıkışında atak yapılabilir diye düşünüyorum...

@Hüseyin GÜNEŞ
Aslında en iyi senaryo şu olurdu;

Cancellara start ile birlikte kaçar. Takım Andy'yi Ferrires den col du Soulor'a doğru yüksek tempo çeker. Zirveye doğru Andy solo kaçar. Soulor tepesinde Cancellara ile bir araya gelir, tüm inişi Cancellaranın peşinde iner, sonra da solo olarak Tourmalet'e tırmanır.

Masal gibi bir etap olurdu...

@gurol

İnişte Cancellara'yla aynı tempoyu tutturayım diye çabalarken düşer.. :(

@gurol

Senaryo ya ek olsun ;
Andy İnişte Cancellara'yla aynı tempoyu tutturayım diye çabalarken düşer.. :(

@reha gençHehehe neden olmasın. Belki de tersi olur, Contador yakalamak için riske girer...

Bu arada erken kaçan bir grup oluşacaktır. Hiç iddiası olmayanlar. Buna benekli mayo için kaçacakları da eklersek;

Bunlar erkenden kaçar;
Chavanel (etap için)
Cancellara veya Voigt (Andy için)
Popovich (etap için)
Euskaltel'den 1 kişi (Sanchez için)
Basklı bir kişi (etap için)
Pineau, Casar, Moreau (kırmızı benekli-tırmanıcı mayosu için)
Charteau (mayosunu korumak için)

Yorgun da olsalar bunlar kaçsa keyifli olur
Basso (etap için)
Lance (eğlence için)
Vino (Contadoru delirtmek için)
Cunego (etap için)

İnternet üzerinden yarışı izleyebileceğimiz çalışan bir link verebilecek olan var mı acaba ?

Geri