Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tour de france 2012

@Yavuz Çetin

teşekkür ederim yavuz abi ama ben gittim gideli cavendish puan alamamaya başladı dün döndüm inşallah buradan yarışı da izleyecem bakalım ne yapacak.tabi forumdaki diğer arkadaşlar ve sen de rahat bi nefes alın artık soru yok :)

Scudo
Wiggins tam anlamıyla "Compact" bir hale geldi.TT de pabuç bırakmaz;en azından elindeki avantajı vermez.Elbette bu Ewans'ın performansına da bağlı.Bilindiği üzere Ewans, geçen yıl finalde Tony Martin gibi bir TT devini geçiyordu neredeyse.

Bir zamanlar "Yavuzhan" isimli bir arap atı vardı.Tam bir efsaneydi.Girdiği yarışların banko favorisi olur,ne yapar yapar alırdı.Bir zaman sonra rakipleri onun bir açığını buldular:Yavuzhan,yanında bir at olmadan koşamıyordu.Yani,yarışmacı ruhu öylesine yüksekti ki,illa yanında bir at görmek istiyordu.İşte rakipleri bunu bir koz olarak kullanıp,bazen yanına bir at yanaştırır;o at onu oyalarken,onun dışından da koparak gelen plaseyi birinci getirmeye çalışırlardı.Yavuzhanı geçmenin başka yolu yoktu.

Neden anlattım bu hikayeyi,şunun için.Cem yazmış,watt değerlerini.SKY takımı terminatör gibi hazırlandı.Bu adam pistten geldi ve bilimsel antrenman yapmayı neredeyse içselleştirmiş.Hedefe kilitlenmiş bir füze gibi.Artık onu bu hedeften uzaklaştıracak tek şey,hesapta olmayan küçük bir şaşırtmaca,kurnazca bir manevra.O ne,bilemem.

Wiggins'in tek zayıf tarafı inişleri görünüyor. Onu geçmek için Nibali ve Cadel'in şirket kurup, mümkünse Cancellara'dan da bu ortaklığa katkıda bulunmasını rica etmeleri gerekir. :) Şirketin inişte atak yapıp, Wiggins'i risk alarak kaza yapmaya zorlamaları lazım :) Dün biraz denediler ama yokuş kısaydı, düze gelince önden esen rüzgar kaçmalarına engel oldu.

Chris Horner'a yazık oldu, Schleck ve Kloden'e yardım etmek için genel klasmanda geri kaldı. İlk10 yapma şansı vardı kariyerinin muhtemelen son turunda.

Bugün Garmindeki adaşlar Zabriskie ve Millar'ı desteklicem. Son Vuelta'daki Dan Martin'den eser yok, dağlarda kaçması zor. Garmin'e tek podyum şansı olarak zor da olsa zamana karşılarda alacakları üçüncülükler kaldı.

• Beğen
Tepkiler: Raven_35
Bu onun Nibali kadar olmasa da iyi bir inişçi olduğunu değiştirmez. İnişin belki en dik ve teknik kısmında Nibali'nin tekerinde gitmeye çalışıyordu. Wiggins'i aynısını yapmaya çalışırken görmek isterdim. :)

• Beğen
Yavuz bey nerden takiptesiniz? yayını takip ediyorum Eurosport live da fakat şu an röportajlar vs.yapılıyor?

Tony Martin TT nin en büyüğü.Westra değil,Cancellara,Wiggins,Ewans ve diğerleri bile vız gelir.Talihsiz çocuk;sakatlık yaşamasaydı daha farklı işler yapabilirdi.Yine de bugünkü performansı onun gerçek performansı olmayacak elbette.

• Beğen
tony in kolu iğleşti diye biliyorum 3 4 güne o kırık iğleşiyor diyorlardı

Bize benziyorlar demek ki...İlkinde "Tesadüf",ikincisinde "Şanssızlık" üçüncüsünde "Kader" sonra da direk metafiziğe bağlıyorlardır belki:) Tony tura zaten hiç giremedi bu yıl.İlk zaman ölçümünde Cancellara'dan 35 sn gibi bir fark yedi;vücudunda ezikler,elinde kırık,kalbinde hüsran ve tekerleğinde sürekli patlakla dolaşan bir bisikletçi için normal sonuç.

Froome ve Wiggins Skyda uçuyorlar. Cadel çok kötü, daha ilk bölümde Wiggins'e 1dk kaybetti. Bu hızda giderlerse finişe yakın Wiggins Cadel'i önünde görür, geçerse de Cadel yarışı bırakır heralde :) Sky değişik bir kask kullanıyor, sürelere bakılırsa etkisi olmuşa benziyor. Wiggins'in GK birinciliği garanti, Froome'u ikinci yapmak için uğraşacak Sky bundan sonra :)

sky team show yapıyor şuan itibari helal olsun froome helal

• Beğen
@Derya Keçeci

Muhakkak bir eksiği, hatası vardır , bunu da bilen kurtlar vardır pelotonda . Özellikle geçen sene Vuelta'da sona doğru çok dağılmıştı Wiggins . Sanki yokuşlarda çok insiyatif alamıyor gibi geliyor bana , eminim domestikleri olmadan bir yokuş finaline kalsa , Cadel ile baş edemez . Ve Cadel bu 1 dk farkı kapatır .

Bence BMC domestikleri Evans'ı nasıl çekeriz diye düşeneceklerine SKY domestiklerini kollasalar daha iyi olacak sanki Bire birde Cadel , Wiggins'e basar gibi geliyor bana ama bire bir kalmıyorlar hiç...

Fransa Turunda , her zaman bir sarı mayo baskısı vardır . Bundan sonra Wiggins öyle bir baskı yaşar mı acaba ? Hep söylerim satrançta bir söz vardır :" Kazanılmış oyunu kazanmak zordur "

Wiggins'ın büyük dişli 56'ymış

go wingoo goooo
go wingoo goooo
go wingoo goooo

Wiggins aldı etabı,beklenen bir şeydi.Froome kapağı açılmış gazoz gibi.

Motor(Fabu) tekliyor gibi arada.

İlerki günlerde bakalım ne olacak?

@Cem Unden

Şu bizim meşhur "King" vardır ya hani...Elalmaz oynandı ve Cadel'in önü yarı yarıya doldu.Son iki oynandı,ikisi de mecburen Cadel'e ...Şimdi Wiggins koz oyununun ilkinde "Tulum çıkarttı",ikincisini bekleyeceğiz.Koz oyununda sıra Cadel'de.Ya kozlarını daha iyi oynayıp durumu eşitleyecek,ya da "Papaz" ın şans eseri wiggins'in elinde patlamasını bekleyecek.Oyunu kazanmasının başka bir yolu yok.

Ancaaak;bir de benim örneğini verdiğim "Yavuzhan" vakası vardır ki,en dıştan ve hesapta olmadan gelen;benim için Menchov dur;işte o zaman tadından yenmez.Umut dünyası.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
@Cem Unden
Bu kadar karamsar olmaya gerek yok. İster inanın, ister inanmayın, o gün etapın bu son yokuşunda pelotonun yarısından fazlasından hızlı çıkan Türk bisikletçi gördüm.

Çok yakından bakınca öyle gözükmesi normal."Bizden bisikletçi olmaz" cılardan değilim ancak Türk bisikletinin bu seviyelere gelmesi için çok uzun yıllar gerek.Kaç tane takımımız var? Bir tane kıta takımı.Yani pro turlara katılma şansımız 0.YAkın bir gelecekte ışık var mı? O da yok.Bu konu başka bir tartışmaya kapı aralar,uzatmayayım:Ben malesef o tip bisikletçiler görmedim.

Geri