Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tour De France 2014 - Fransa Bisiklet Turu 2014

@Serkan.ÇABAŞ

Benim bildiğim sözleşme gibi birşey imzalatıyorlar geçmişe yönelik olarakta yapıp yapmadığı konusunda ama bu sefer niye böyle oldu bende anlamadım. Sky da bişey çıkar mı bilmem ama geçmişe göre bu iş daha temiz gidiyor gibime geliyor.Zaten bu kadar fiziksel güç isteyen bir sporda dopingin tamamen ortadan kalkacağını beklemek biraz hayal gibi.

Scudo
Son 10 KM Valverde en önde atak yapmaya çalışıyor Nibali ise hemen arkasında ,kaçış grubu 20 kişilik ( valverde,nibali dahil ) porte 15 sn geride nieve onu yetiştirmeye çalışıyor valverde bugün daha agresif ve atakları daha sert yapabilir son 5 km de

Düzeltme ve Ekleme : Porte yaklaşık 2 dakika gerideymiş ve yarışın önünde şu an 2 kişi var genel klasman iddası olmayan birisi Rafael Majka diğerini bilmyiorum.

oooo Vincenzo Nibali gitti ön grubu yakaladı Valverde gidemedi gerçekten Nibali çok güçlü etabı alabilir 5 km kala.:alkis:

Son 3 km kala Nibali etap için atak yaptı ve şu an en önde.

Porte'a noldu öyle yaa 5:37 fark oluştu ve sürekli artıyor.

ST21i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ve 13.etap bitti. Kazanan Vincenzo Nibali gerçekten çok çok güçlü bu turda.

Valverde'ye 50 saniye Porte'a 7 dakika fark attı. Genel klasman liderliğini perçinleyerek sürdürmeye devam edecek gibi gözüküyor.

Ama bir yandan şu dağ etaplarında Contador ve Froome'da görmek istiyorduk. Çok keyifli olurdu gerçekten.

normalde hayatta yazmam böyle yok doping falan yazanlara kızarım ama
bunu aklıma caner eler soktu valla gidişi bir üst tık umarım temizdir falan diyerek bir şeyler dediğinde

uzun zamandır sarı mayoyu bu şekil kazanan birini görmemiştim ya biz iki yıldır skya çok alıştık bu yüzden bir garip geliyor ama bakalım ne olacak yarın öbür gün

roche 8 dk yedi.. büyük geçmiş olsun podyum derken team sky bu sene büyük hayal kırıklığı ile devam ediyor

Nibali sınıf olarak zaten şu anda pelotondaki en güçlü adam. Valverde dahil Pinot,Tejay,Bardet onun ayarında değiller dolayısıyla çok anormal bir farkta atmadı 20 km lik bir tırmanışta artı son 100 de bir ara yüzünden acı ifadesi de çok net okunuyordu. Ben Nibali'nin temiz olduğuna inanıyorum.Umarım bizi hayal kırıklığına uğratmaz.

Resimler birazdan geliyor.

Bugün fazla bir yorum ekleyemedim. İdare edin arkadaşlar :)

Fransa Bisiklet Turunun 13.Etap Galibi Astana Takımından Vincenzo Nibali. Tebrikler Vincenzo.

Tour de France 13. Etap Saint-Étienne - Chamrousse bölgeleri bölgesi arasındaki rota üzerinde yapıldı. Manzaraları şahane bir rotaydı. Toplam 200 km mesafe yapıldı ve 13. Etap galibi Nibali oldu. Hava güzeldi.

1- Finish
2- Finish sevinci
3- 13. Etap Sonrası İlk 10.
4- 13. Etap sonunda Genel Klasman
5- 12. Etap sonu Reportaj
6- Kaza Anı.

http://s1.directupload.net/images/140718/5sqyckn4.jpg

http://s7.directupload.net/images/140718/54mwxc6a.jpg

http://s1.directupload.net/images/140718/qw9cos36.jpg

http://s14.directupload.net/images/140718/dy4bdho8.jpg

http://s1.directupload.net/images/140718/lhazzpu3.jpg

http://s1.directupload.net/images/140718/ivdcpt53.jpg

Yarın bizi 14. etap bekliyor. 14. Etap - 19 Temmuz : Grenoble - Risoul bölgeleri arasında olacak. Toplamda 177 km - Dağ Kategorisi

Sayılarımla.

Kisa bir yorum:
Ritchie Porte hastaligin sonucu maalesef durumunu koruyamadi. Dolayisiyla Nibali, Froome ve Contador' dan sonra bir rakibinden daha olagan disi bir etken ile kurtuldu. Tabii ki Nibali' nin olasilikli zaferine, bir kac gün önce de tartisildigi gibi düsen gölge büyümeye devam ediyor. Özellikle Ritchie Porte farki actirmasa idi son saate karsi oldukca uzun olan yarsita bir seyler yapabilecek kapasitede bir bisikletci idi, ama maalesef....
Son bir haftadaki sürekli daglik etaplar, yer yer cok zor daglar olmasa dahi, hava sartlari, yagmur, sicak,... bisikletcilerin performanslarini oldukca etkilemis görünüyor. Bir gün cok önlerde olan, ikinci gün biraz dinlenmek zorunda kaliyor.
Bugünkü etapta daha acik görüldügü gibi, Nibali oldukca kuvvetli olan takimin ikiye bölerek vardiya calistiriyor. Dün cok calisan Scarponi gurubu bugün kendisini cok yormadi, ...dinlendi diyemiyorum tabii ki. Demek ki yarin onlar Ön tarafta Nibali' yi koruyacaklar tahminime göre. Tabii ki takimi böyle ikiye bölmek icin cok kuvvetli bir kadroya ihtiyac var.
En sevindir noktalardan birisi de, ilk onda hala 3 tane fransiz bisikletci olmasi ki böyle bir sey görmeyeli, Virenque' leden bu yana 20 seneyi gecti.

Bastan pek cok kisi icin favori sayilanlarin elenmesine ragmen cok olaganüstü bir "Tour" yasiyoruz..

Tejay bugun son 3-4 km boyunca kendi normal temposunda giderek podyum icin en buyuk rakiplerinden olan Bardet'yi sirtinda tasidi resmen. Atak cekti de ben mi goremedim bilmiyorum ama Bardet'nin yuzune bakilirsa Tejay onu dusurup genel klasmanda farki azaltabilirdi.

Contador ve Froome olsaydı tabii ki de süper heyecanlı geçerdi dağ etapları ama ben asıl Kolombiyalıları arıyorum :(

Pinot, Nibali'nin atağından sonra Valverde ile birlikte çalışamamaları için utanç verici demiş. Valverde'nin çalışmayıp kendi tekerine yapıştığını ve kendisine tam gaz gittiğini söylediğini ve sonra da kendisine karşı atak yaptığından bahsetmiş.Bu onun taktiğiydi benden zaman çalmaya çalıştı diyerek sitem etmiş.

Tejay Van Garderen bugünkü performansından memnun olduğunu,etap profilinin kendisine uygun olduğunu ve tırmanışta kendi ritmini tutturmaya çalıştığını söylemiş.

Porte havanın çok sıcak olmasının kendisini olumsuz etkilediğini, büyük hayal kırıklığı yaşadığını ama savaşmaya devam edeceğini söylemiş.

Nibali sıcak havanın kendisini olumsuz etkilediğini ama son tırmanışa geldiklerinde kendini daha iyi hissettiğinden bahsetmiş.Son tırmanışta aslında pozisyonunu korumayı amaçladığı ama Porte'nin düşmeye başladığını görünce Valverde ile arasındaki zaman farkını açmayı hedeflediğini söylemiş.Atak yaptığında önde kaçan ikili ile arasında mesafe olduğunu ayrıca yarın ki etabı da bir yandan düşündüğünü,Pinot ve Valverde'nin kendisine cevap verememeleri için temposunu iyice arttırdığından bahsetmiş.Önlerinde hala zorlu etaplar olduğunu Porte ile arasındaki zaman farkından memnun olduğunu çünkü zamana karşı etabında en çok ondan çekindiğini ama bugünkü etaptan sonra Porte'nin sıcak dolayısıyla zaman kaybetmesinin kendisini rahatlattığını ve sarı mayo ile de etap kazanmanın daha da gurur verici olduğunu söylemiş.

Not: Valverde'de bişeyler demiş ama kendisine hergün daha da gıcık olduğum için okumadım :) Sen hem git Quintana'nın yerini gasp et, Nibali'ye de gücün yetmeyince çömez gördüğün Pinot'a çakallık yap :)

@Özgür R
Aynen Valverde'nin yaptigi hic etik degildi. Neyse ki yaptigi ataga Pinot tokat gibi cevap verebildi. Umarim genc Fransizlar veya Tejay onu podyumdan asagi alir.

@Ekrem Erten

Valverde'nin yaptığı aslında pelotonda çokça rastlanan bir durum fakat ben gıcık oldum bi kere kendilerine bu da üstüne tuz biber oldu ağzıyla kuş tutması lazım artık :) Böyle dedik ya yarın sallar falan ortalığı şimdi ben gene temkinli olayım tur bitene kadar :)

@Özgür R

Evet cok yasaniyor tabi de yapan kisi her ne kadar saibeli de olsa saglam bir kariyeri olan Valverde, yapilan da genc korpe Pinot olunca daha bir ayar oluyor insan. Nacizane gozlemim; biraz da ulke kulturunden kaynaklaniyor olsa gerek, akdeniz ulkelerinden olan bisikletcilerde daha cok var bu arkaya yatma huyu. Belcika ve Hollandalilar beraber calismaya daha yatkin oluyorlar genelde. Bilmiyorum belki de Benelux hayranligimdan kendimi kandiriyorumdur. :)

Öyle bir yanıyorum ki Contador yok diye. Froom'a da üzüldüm.

Cahilce sorumu mazur görün...
Türkiye'den neden kimse yarışamıyor?

@ilker özmüş

UCİ'nin bisiklet takımları sınıflaması var ve sadece Pro kategorisindeki takımlar yarışabiliyor. Pro'un altında ise bölgesel takım - kıta takımı kategorisi (umarım yanlış tercüme etmiyorumdur) var ve Türkiye'den Konya Torku Şeker Spor bu kategoride. Bu takımlar ise UCİ'nin özel davetiyesi ile yarışabiliyorlar. O davetiyeyi de ancak Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Tur'unda veriyor UCİ ve orda yarışabiliyorlar. Pro takım olmak için başta maddi kriterler olmak üzere birtakım kriterler var ve Türkiye'deki mevcut durumdan dolayı o kriterleri karşılayak bir takımın oluşması kısa vadede zor gibi.

@AykutÇ.
çok teşekkür ederim. çok sağol...

Geri