Hem form durumu, hem de getirmiş oldukları yüksek ateş gücüne sahip takımla birlikte pogacar, bu sene bir adım önde gibi gözüküyor. Özellikle geçen sene, bir gün bile sarı mayoyu giyememiş olması ve psikolojik üstünlüğü hemen ele alma dürtüsü ile birlikte yine tüm bonus saniyelere ve tırmanış kapılarına saldıracaktır diye düşünüyorum. Özellikle ilk hafta pogacar'dan 1-1,5 dakikalık bir fark görmemiz olası.
Visma ise en iyi dağ domestiği Kuss'u kaybetmenin de etkisiyle son yıllara nazaran daha mütevazı bir kadro ile geliyor. Ek olarak jonasın da da sezon içindeki kazası sebepli bir süre antrenman yapamadığı gerçeği var. Bence şu anda turun en kapalı kutusu jonas vingegaard. Tam olarak nasıl bir form durumu ile geliyor, kuss'un yokluğu nasıl bir psikolojik etki bırakacak kimse bilmiyor. Ayrıca bu sene en büyük rakibine karşı neredeyse tüm yarışları kaybetmiş van aert'dan ne kadar yardım alacak o da büyük soru işareti. Zira en büyük rakibine karşı kaybetmiş olduğu yol yarışı ve cross dünya şampiyonaları, paris-roubaix, ronde gibi yarışların acısını, turdan çıkartma potansiyeline sahip bir sporcu. Sezonunu kurtarabilmek adına, kendine uyan her etaba saldıracağını düşünüyorum.
Bu sene jonas için en zorlu tur olacak bu kesin. En büyük özellikleri soğukkanlı kalabilmesi ve büyük turların 3. haftasını mükemmele yakın koşması olan jonasın ilk haftalarda pogacarın jantını takip edeceğini, geride kalsa bile zararı minimize edeceğini düşünmek yanlış olmayacaktır. Eğer kendisini gc tablosunda küçük bir fark ile 3. haftaya ulaştırabilirse, son hafta koşulacak olan 3 dağ etabı ve final zamana karşı etabı ile üst üste üçüncü tur zaferini yaşayabilir.
Ek olarak bu sene roglic ve remco gibi iki büyük değişken daha mevcut. Dağlık etaplarda gelecek bora ve quick step ataklarını karşılamak, büyük oranda uae takımının üstüne kalacaktır. Zira bu sene visma'nın kadro zaafiyeti sebebi ile jonas vingegaard için en mantıklı seneryo, pogacarın jantında kalarak, bekle ve gör stratejisi uygulamak olacaktır.
Kazaların fazla yaşanmadığı, favorilerin arasında büyük farklar açılmadığı ve son güne kadar atak üstüne atak izleyeceğimiz bol denklemli bir tur olsun.