Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tour de France 2024

Sepp Kuss bir kez daha Covid tanısıyla takım kadrosundan çıkarılmış...
Visma'ya nazarın en büyüğü mü deydi nedir?

Scudo
İlk üçü UAE'ye verelim bitsin

• Beğen
Tepkiler: Ümit Kocabaş
Sepp Kuss bir kez daha Covid tanısıyla takım kadrosundan çıkarılmış...
Visma'ya nazarın en büyüğü mü deydi nedir?
Vingegard su haldeki bir kadroylada alirsa turu top 1 gc rider derim kendisine ama çok zor. Uaenin takimi bu sene tam yikim ekibi gibi hepsi saf yokuscu ve kaza vsde yasamadi gecen seneki gibi.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Giro'da etapları pacman gibi teker teker alıp 10 dakika farkla genel klasman kazanan bölüm sonu canavarının karşısında kim duracak gerçekten merak konusu.

En son Pantani'nin 1998'de yaptığı Giro - TdF dublesine güncelleme gelecek gibi.

Normalde kutlama ve sprint finişi ile biten Paris etabının yerine zamana karşı koymaları da ayrıca enteresan.

Groupama - FDJ takım direktörü, TDF kadrosuna bu sene formada olan genç yetenek Lenny Martinez'i eklemiş.. Sebebi ise ilk 4 etapta Pogacar bütün rakipleri patlatacak diyor, bu kaosta genç yeteneğin etap olursa genel klasmanda iyi bir yer almasını bekliyormuş.. Bakalım dediği çıkacak mı.. :)

• İnanılmaz
Tepkiler: sccetin
Pogacar'ın tazelik durumunu merak ediyorum 3. haftada. Ne olursa olsun Giro'dan kalan bir şeyler vardır onu aşağı çekecek, ama rakipleri o kadar iyi değilse yürür gider.

Daha önce Froome, Nibali ve Contador duble denemiş ama olmamıştı. Pantani'yi saymıyorum, rakip yokluğu ve yüksek hematokritten dolayı

Favoriler harici diğer takımların rekabeti arttırmalarını bekliyorum.

Hem form durumu, hem de getirmiş oldukları yüksek ateş gücüne sahip takımla birlikte pogacar, bu sene bir adım önde gibi gözüküyor. Özellikle geçen sene, bir gün bile sarı mayoyu giyememiş olması ve psikolojik üstünlüğü hemen ele alma dürtüsü ile birlikte yine tüm bonus saniyelere ve tırmanış kapılarına saldıracaktır diye düşünüyorum. Özellikle ilk hafta pogacar'dan 1-1,5 dakikalık bir fark görmemiz olası.

Visma ise en iyi dağ domestiği Kuss'u kaybetmenin de etkisiyle son yıllara nazaran daha mütevazı bir kadro ile geliyor. Ek olarak jonasın da da sezon içindeki kazası sebepli bir süre antrenman yapamadığı gerçeği var. Bence şu anda turun en kapalı kutusu jonas vingegaard. Tam olarak nasıl bir form durumu ile geliyor, kuss'un yokluğu nasıl bir psikolojik etki bırakacak kimse bilmiyor. Ayrıca bu sene en büyük rakibine karşı neredeyse tüm yarışları kaybetmiş van aert'dan ne kadar yardım alacak o da büyük soru işareti. Zira en büyük rakibine karşı kaybetmiş olduğu yol yarışı ve cross dünya şampiyonaları, paris-roubaix, ronde gibi yarışların acısını, turdan çıkartma potansiyeline sahip bir sporcu. Sezonunu kurtarabilmek adına, kendine uyan her etaba saldıracağını düşünüyorum.

Bu sene jonas için en zorlu tur olacak bu kesin. En büyük özellikleri soğukkanlı kalabilmesi ve büyük turların 3. haftasını mükemmele yakın koşması olan jonasın ilk haftalarda pogacarın jantını takip edeceğini, geride kalsa bile zararı minimize edeceğini düşünmek yanlış olmayacaktır. Eğer kendisini gc tablosunda küçük bir fark ile 3. haftaya ulaştırabilirse, son hafta koşulacak olan 3 dağ etabı ve final zamana karşı etabı ile üst üste üçüncü tur zaferini yaşayabilir.

Ek olarak bu sene roglic ve remco gibi iki büyük değişken daha mevcut. Dağlık etaplarda gelecek bora ve quick step ataklarını karşılamak, büyük oranda uae takımının üstüne kalacaktır. Zira bu sene visma'nın kadro zaafiyeti sebebi ile jonas vingegaard için en mantıklı seneryo, pogacarın jantında kalarak, bekle ve gör stratejisi uygulamak olacaktır.

Kazaların fazla yaşanmadığı, favorilerin arasında büyük farklar açılmadığı ve son güne kadar atak üstüne atak izleyeceğimiz bol denklemli bir tur olsun.

@anspoki

Bilgi için teşekkürler, ancak benim esas ilgimi çeken kısım son günde GC sıralamasına etki edecek bir etabın olması.

Malum bundan önceki turların genelinde sarı mayonun sahibi 20. etap sonu kesinleşir, son etapta kazanan takım kutlama yapardı.

Son güne ITT etabı koyarak geleneğin dışına çıkmış oldular. Bu yarışın seyir zevki için kötü mü, elbette değil.

GCN Racing bu seneki turun detaylı röntgenini çekmiş. Etap profilleri, favorilerin durumları ve tabiki Sir Mark Cavendish'in uğurlu sayısı 35 bu videoda 👇

Yıllar önce Paris-Roubaix'de bayrak açtım diye ne olay olmuştu, o geldi aklıma. 😅
Kıyamam ben sana :snzdglsn: Benim de seni "Roubaixe git Cemal sen değilse kim şimdi değilse ne zaman" diye diye gaza getirmek için ne kadar uğraştığım aklıma geldi.:booo:
O gazı sen bana verseydin Aya bisikletle çıkar bayrağı orada açardım.:cool:

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
35 olmadan emekli olma niyetinde değil sanırım.
Yok ya, bu sene son. Aslında geçen sene bırakacağını söylemişti ve kararlıydı ama bütün herkes ve medya illaki rekor diye yazınca devam kararı aldı. Ama rekoru kırsada , kırmasada bırakacağını söyledi.

Geri