Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tour de Pologne'de inanılmaz kaza

Çok ürpertici.Kanaatimce dirsekten ziyade bariz bir şekilde sıkıştırıyor.Bence bu tarz finish'i yüksek adrenalin,tempo ve kalabalık tamamlanan bir sporda finishe son 200-300 metre kala alanın en az 25-30 metre genişlikte olması gerekli.
 
Scudo
Kaza'da yaralananlar için üzücü bir durum umarın en kısa sürede iyileşirler ama ben ceza konusunda yazan arkadaşlar gibi düşünmüyorum maalesef.
Yarışları izleyen bir çok kişi bu tarz itiş kakış durumlarına oldukça aşina olmuştur diye düşünüyorum. Burada Groenewegen önünü kapatmak istemiş ve sağa yanaşmış geçilmesini istemediği için. Jakobsen sol taraftan da çıkabilirdi ama sağ tarafı tercih etmiş. Groenewegen başta sağ şerit'in ortasındayken daha Jakobsen arkasındayken sağa doğru kapatıyor zaten, sağ tarafı zorlayan jakobsen oluyor bana göre. Burada Groenewegen'i savunmuyorum sadece gidişata göre yorum yapıyorum, sonuçta bu iş sizin mesleğiniz ve bu işte iyi olmak zorundasınız bu yüzden de hırs yapmanın doğal olduğunu düşünüyorum.
Umarım ilerleyen dönemde bu tarz bitiş kazaları yaşanmaz.
 
Yarışın o bölümünde beyne kan gitmediğinden artık sonuçlarını öngörememiş olabilir. bence bilerek böyle bir hareket yapıyor. ancak sonucunun böyle olacağını öngöremeden. adam yanına çıkmış artık dirseği niye sokuyorsun?
 
Üzücü...
Çok üzücü...
Finiş hatlarının hatalı planlanması, yarışcilarin hırs, ego ve vicdansizlgi ayrı bir konu.
Peki arac ve motosiklet yarislarindaki gibi, riskli bölgelere konulan darbe emici bariyer sistemleri, özellikle finish sprintinin yapildigi bölge icin hazirlanamaz mı?
Mutlaka hasar alirsiniz yine ama ölümcül riski azaltabilir belki bu şekilde.
 
Hami Bulut
Hocam haklısınız ama keşke o dirsek olmasaydı 🙁 .........birde ekleme yapayım bence finişlerde tek parçadan oluşan plastik bariyer veya balon duvar gibi bir şeyler olmalı,bu süratlerde en ufak temaslar kazayla sonuçlanıyor,sonuçta iki teker üstünde dengede kalmaya çalışıyorlar.
 
Dirseğini uzatmış iş işten geçince de bir şey yapmamış gibi çekmiş. Bu tarz anlar insanın karakterini öne çıkartıyor. O uzatılan dirsekte şuan bizde olmayan farklı bir psikoloji farklı bir hırs var. Yarış öncesinde verdiği o kadar emek aklına gelir, kendini farklı bir dünyaya taşır belki etrafı duymaz sadece yarışa konsantre olur. Hata yapılmaması gereken bu tarz ufacık anlarda ise içindeki bastırılmış karakter ortaya çıkar, kimisi her şeye rağmen düz gitmeye çalışır kimisi de bir iki saniyeliğine içindeki duygulara yenik düşer sıkıştırma yapar yetmez dirsek uzatır.

Aslında olması gereken bu kaza olmasa ve sıkıştırma yaptıktan sonra bu arkadaş yarışı kazanmış olsa kazanmasına rağmen ayıplanması gerekir. Eğer kötü sonuçlar daha olmadan kötü sonuçlar doğurabilecek hareketlere ceza verilmeyip prim verilirse olacağı bu oluyor.
 
Resmen cinayete tam teşebbüs. Sadece dirseği ile değil tüm vücudu ile itiyor. Yalnız yarışın son kısmına baktığınızda birçok bisikletçi birbirini iterek finişe giriyor zaten. Alanın düzenlenmesi gerektiğine katılıyorum
 
Dylan Groenewegen UCI tarafından yarıştan men edilmiş. Deceuninck-Quick Step takımının menejeri Patrick Lefevere, Groenewegen'in bu hareketini "kriminal" olarak nitelendirmiş. Kesinlikle katılıyorum. İnsan hayatına kasteden bu tür hareketleri yapan her bisikletçi ağır yaptırımlara maruz bırakılmalı.
 
Groenewegen cinayete teşebbüsten yargılanmalı.. Geçmiş olsun :(
(link)

Bu videoda seyircinin kamerasından gelen görüntüyü yavaşlattığımda bisikletten fırlar fırlamaz kask kafasından uçuyor. Allah korumuş. Beyin ve sinir hasarı olmaması mucize gibi. Belkide binlerce dolarlık kask ama en lazım olduğu anda kopup gidiyor. Olacağı varsa oluyor işte
 
Son düzenleme:
Groenewegen cinayete teşebbüsten yargılanmalı.. Geçmiş olsun :(
(link)

Bu videoda seyircinin kamerasından gelen görüntüyü yavaşlattığımda bisikletten fırlar fırlamaz kask kafasından uçuyor. Allah korumuş. Beyin ve sinir hasarı olmaması mucize gibi. Belkide binlerce dolarlık kask ama en lazım olduğu anda kopup gidiyor. Olacağı varsa oluyor işte
Kask da specialized 🤔
 
  • Beğen
Tepkiler: Rhodiumm
O anda sonucunu düşünemeyerek yaptığı, az da olsa o anki hırsı sebebiyle refleks sayılabilecek bir dirsek. Başa sardım tekrar izledim, yavaşlattım yine izledim her seferinde çok üzüldüm. Kaskın kopması da çok üzücü bir olay ve Fabio'nun zarar görmemesi çok büyük mucize. Ayrıca finish bölgesinin genişletilmesi ve yokuş yukarı bir finish çizgisi fikirlerine sonuna kadar katılıyorum :harika:
 
cok uzuldum dostlar , inanin soyleyecegim bu kadar , kelimeler dugumlenir ya bogazinizda iste oyle . bir de , Valverde'nin dususunde boyle olmustum.
bisikletciler dusmesin yahu , inanin cok masumca bir istek bu. bisikletciler dusmesin , cunku onlar dusunce ; zevk duruyor , hayat duruyor , kalp duruyor.
 
Fabio Jacobsen'i yapay komadan uyandırmışlar. Herhangi bir hayati tehlikesi bulunmuyormuş ancak kaza sırasında yüzünden ciddi şekilde yaralandığından bütün dişlerini kaybetmiş ayrıca yüzüne yapılan ameliyattan sonra yanağındaki sinirlerin ne durumda olduğunu henüz tam olarak bilmiyorlarmış.. Hayati tehlikesinin olmaması sevindirici.
 
Bu yarış ve Peter sagan yarışını izledim. Peter in sağ dirseği ile teması daha barizdi bundan. Bu kaza o kadar( saganınki gibi) bariz bir kaza değil. Ceza olmalı mı, tabiki evet
 
Kesinlikle men dışında bir yaptırım uygulanmalı. O anın heyecanıyla emekleri gözünün önüne gelip belki yaptığının sonucunu göremedi, belki yavaşlayacağını düşündü ama burda bir insanın hayatı söz konusu.
 
  • Beğen
Tepkiler: Erhan Ertan
Geri