Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tour Of Turkey 2011 / 47.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

@Murat Eren

Tura mücadele açısından puan vermem gerekirse 10 üzerinden 4,5 veririm . Organizasyon kalitesi kısmı bir seyirci olarak çok da beni ilgilendirmiyor . Fransa Turunda bile bu kadar kaliteli otellerde kalınmıyor anladığım kadarıyla . Nicolas Roche'un günlükleriyle karşılaştırdığımda bu sonuca varıyorum.

Ne umdum , ne buldum
Ne Umdum
Her bisiklet meraklısı gibi son 4 senedir turu takip ediyorum . Özellikle geçen sene tur gerçekten güzel geçmişti. Andre Greipel , Tejay Van Garderen , Visconti , TAARAMAE , RABON Frantisek , KERN Christophe, MONCOUTIÉ David, PAURIOL Remi, RENSHAW Mark, MOINARD Amael, WALKER Johnny gibi isimlerin katılması harika bir olaydı . Hatta HTC Columbia'nın tura teşrif etmesi kelimelerle ifade edilemezdi . Mücadele gerçekten üst düzeyde idi.

Geçen sene tur ilk beşi böyle idi . Zaman farklarına dikkat edin
1º 111 VISCONTI Giovanni ISD - Neri [Italia] 32:42:28
2º 38 VAN GARDEREN Tejay Team HTC - Columbia + 29
3º 75 MONCOUTIE David Cofidis, Le Credit En Ligne + 33
4º 4 CHEULA Giampaolo Footon - Servetto + 54
5º 107 SALERNO Cristiano De Rosa - Stac Plastic + 1:48

Bu sene zaten başlamadan turun tırış geçeceği belliydi . Bunu daha önceden yazmıştım. Geçen sene tur 11-18 Nisan tarihleri arasındaydı . İtalya Turuna 2 hafta kala yapılmıştı . O tura hazırlanan ekipler daha iddialı bir şekilde gelmişti . Dinlenmek için zamanları da vardı.

Ne Buldum
Bu sene ise Genel Klasman
1 Alexander Efimkin (Rus) Team Type 130:22:49
2 Andrey Zeits (Kaz) Pro Team Astana 0:01:13
3 Thibaut Pinot (Fra) FDJ 0:01:33
4 Thomas Peterson (USA) Team Garmin-Cervelo 0:01:50
5 Cameron Wurf (Aus) Liquigas-Cannondale 0:02:17
6 Bartosz Huzarski (Pol) Team Netapp 0:11:12
7 Egoitz Garcia Echeguibel (Spa) Caja Rural 0:11:17
8 Wesley Sulzberger (Aus) FDJ 0:11:19
9 Riccardo Chiarini (Ita) Androni Giocattoli 0:11:23

İlk beşi çıkardığınızda tur çokdan bitmiş .İlk beştekilerde geçen senekilerin yanında esamesi okunmaz.

Bence federasyonun gelecek sene için en büyük hedefi turu , İtalya Turundan en az 10-12 gün önceye yerleştirmek olmalı . Bunun için lobi yapmalı .

Turun pro tur olup olmaması ise çok önemli değil bence . Bisiklet kültürünün olmadığı bir ülkede bu çok önemli değil . Zaten turun izlenme seviyesi Katar , Umman Turundan bile daha düşük . Bu gidişle bu seviyede yaşamasıda imkansız zaten . Devlet önce bu sporun Türkiye içinde yayılması ve güçlenmesi için çalışmalı . Bisiklet sporu , manzara ve tarihi eser tanıtımı amacıyla kullanılmamalı

Scudo
ben ztn sabahın köründe ilk etap yapıldığında sinirden bu turu hiç izlemedim.abicim dünyanın neresınde trafiğe göre organızasyon düzenlenir.istanbul gbi bi metropelde sabahın 09:30 unda organızasyon yapmışlar.aman istanbul uyanmadan hmn halledelımde trafıği açalım hmn diye.bağdat caddesınde bıle yol kenarında tek tük insan vardı.ulan lanet olsun ya.federasyonamı kızayım devlete mi isyan edeyım.yada bu mıllet bu kültüre yabancı deyip sineyemi çekeyim bilemedim.şu yazıyı bıle yazmak için kaç gun düşündüm.ilgisizlikten motogp gitmiş,f1 sallantıda wrc de öle.bisiklet nedırki abicim ya.kim duyarki bizi.

@reha genç

sus sus aklıma geldikçe gülüyorum :D :D :D son 3 kilometrede köprüden geçerken ... birazdan son 3km linkini koyucam ama finishten çok bu gaf konuşulacak ..

• Beğen
Tepkiler: LEVENT AYDOĞAR
Saxobank'ta bayağı büyük firma . Türkiye'de temsilciliği falan olsaydı olaya müdahele ederlerdi.

Istanbul etabini caddeden izlemistim, son etabi da su anda TRT'den (ilk kez TV'den) izliyorum. Adamlar bisiklet disinda herseyden bahsediyorlar. Yorumcu her kimse, arada internetteki forum kullanicilarina da bir laf dokundurdu :) Yazik diyorum ve televizyonun sesini kısarak izlemeye devam ediyorum.

neyse arkadaşlar yarış öyle;böyle bitti...siz bırakın türkiye turunu haftaya italya turu başlıyor...3 hafta sürüyor be !!!buna bacakmı dayanır...gerçi belli periyotlarda 1 gün dinleniyorlar:):)

ayrıca Levent özçelik Konya teker dedi 1 hafta boyunca:D 2side burayı okuyomuş söylüyorum,Beceremiyorsunuz işte abicim aktif yarışan camiadan,antrenörlerden birini bulsunlar:in:

Manavgat etabını kazanan sporcu bitimden sonra aktif trafiğin içinden geçti, turun sonunda aklımda kalan bu.
Turun başından aklımda kalansa ; beşiktaş stadının yanından geçerken bütün sporcuların karşıdan gelen ve hiçbir şekilde ayrılmamış trafikle burun buruna gelmesi.

Yinede emeği geçen herkese teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Geri