Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tourney'i neden beğenmiyorsunuz?

Doğru biliyorsun. Zincir yüklüyken vites değiştirmek gereksiz bi olay. Rublede bi büyük dişliyi geçmek gerekiyorsa, ayağa kalkıp biraz hız kazandıktan sonra oturup "pedal çeviriyor ama zincir yüksüzken" vites değiştirmek gerekiyor attırıcı ve zinciri gereksiz yüklere sokmamak için. Otomobilde de durum böyle, "usta şöför vites değişimini hissettirmeyendir" derler :D
Motosiklette debriyaj kullanmadan vites değiştirirdim. İyi motorcular bunun ne demek olduğunu bilirler. Doğru devri bulduktan sonra asla ses çıkmaz. Ses çıkması ürünün zarar gördüğünün işaretidir.

Son düzenleme:
Scudo
Shimano'nun hiçbir modeli yolda bırakmaz. Tourney'le arka arkaya Transfagaraşan, Avusturya Alpleri ve Stelvio'yu geçtim. Bir sonraki sene Gürcistan, Ermenistan, İran, daha sonra Soğanlı Geçidi ve birçok 2000 metre üzeri geçit, iki Nemrut vs... Şehir ulaşımı ve işe gidiş gelişleride ekleyin... Tourney'e laf ettirmem.

Hocam bu Gürcistan, Ermenistan, İran geçişleriniz ile ilgili bir yazınız veya raporunuz var mıdır? Varsa linkini de ekleyebilir misiniz? 🤗

Yokuşta hangi sistem olursa olsun ayağa kalkıp vites atılmaz diye biliyorum. Deorelerde falan öyle vites değişebiliyormu?
Tiagra ile yokuş çıkarken hayvan gibi abanarak vites değiştirebiliyorum.

Stelvio diyorum, Alpler diyorum, Karpatlar, Dolomitler, Kafkaslar, Soğanlı, Sakaltutan, Ahmediye, Ermenistan, İran diyorum😃 Yokuş çıkmamış olma ihtimalim var mı? Markası, nodeli ne olursa olsun malzemeye iyi davranırsanız o da size iyi davranır. Yokuşta vites değiştirilir elbette ancak vites değiştirilirken abanılmaz. Vitesi değiştirecek kadar yeterli devrinizin olması gerekir. 33 yıldır vitesli bisiklet kullanıyorum; hayatımda bir kere bile vites değiştirirken ses çıkartmadım.

Trafikte kullandığım için ekstrem durumlarda hızdan kaybetmemek adına, yokuşu hızlıca bitirmek için vitesi değiştirerek çıkıyorum. Sistem ultegra, trafikte hızlı ve takılmadan vites değiştirmek benim için önemli. Bir onceki sistem sora idi daha oncekide alivio idi. Zaman zaman yetersiz kaldı, hanımın bisikleti tourney :D Trafiğe çıkılmaz onla, çıksam yolun en sağında, sağı solu belli olmaan amcalar gibi olurum :D

İkimizin amaçları belli, biri ağır yük altında ve 4 mevsimde uluslar arası yol yapmak diğeri trafikte hızlı, hatasız ve hobi amaçlı granfondolara zinciri atmadan katılmak..

• Beğen
Tepkiler: DJDiamond
Normal kullanımda tabi herturlu yeterli fakat yokuşta ayağa kalk gidondan destek alarak pedallara yüklen ve vitesi attır bakalım noluyyo :D en ufak performansta cırtlıyor üstelik oranlar bile sıkıntılı. Ayarı çok sık kaçıyor malesef kullanılan metaryal ile alakalı. Yerine gore kullanılırsa no problem :)
abi yokuş yukarı pedala abanıp vitesi arttırırsan zinciri hiçbir alet kullanmadan sökmüş olursun

Torney amatör işidir amatorleri hiç sevmem ve umursamam çünkü onları geçebiliyorum. Dünyada iki tür insan vardır geçebildiklerim ve geçemediklerim. Gecebildiklerimi umursamam ve aşağılarim. Gecemediklerimide hiç sevmem ve onları geçebilmek için her gün antrenman yaparim.
Niye yazdıysam bunlari avamlarin içinde ne işim var benim.😉(ironi)

Trafikte kullandığım için ekstrem durumlarda hızdan kaybetmemek adına, yokuşu hızlıca bitirmek için vitesi değiştirerek çıkıyorum. Sistem ultegra, trafikte hızlı ve takılmadan vites değiştirmek benim için önemli. Bir onceki sistem sora idi daha oncekide alivio idi. Zaman zaman yetersiz kaldı, hanımın bisikleti tourney :D Trafiğe çıkılmaz onla, çıksam yolun en sağında, sağı solu belli olmaan amcalar gibi olurum :D

İkimizin amaçları belli, biri ağır yük altında ve 4 mevsimde uluslar arası yol yapmak diğeri trafikte hızlı, hatasız ve hobi amaçlı granfondolara zinciri atmadan katılmak..
Benim çok amacım, her amacıma göre de bisikletlerim var. 30 ortalamayla 14 saatte 400 km yol yaptığım da oldu ağır yükle Alp tırmanışı yaptığım da... Yarış bisikletlerimde Ultegra ve 105 set kullanıyorum. Tiagra, Claris, Simplex, Nexus, Tourney, Deore XT kullandığım ekipmanlardan bazıları. Hiçbiriyle yokuşta vites değiştirirken abanmadım ve bütün vites ekipmanlarım ilk günkü gibi pırıl pırıl. 1989'da aldığım Peugeot bisikletimin Simplex aktarıcılarını da hala ilk günkü gibi kullanıyorum.

Japonların bir picachu'suna hastayım birde tourneyine. :) Babam bana tourneyli bir bisiklet alamadı imkanı yoktu. Ben oğluma aldım. Hemde kral marka tourney setli bir Kron bisiklet. "Babam sağolsun "çıkartmasını bulabilirsem marka üzerine yapıştıracağım.:harika:
Hadi ama beyler tourney kesinlikle iş görüyor.

bicycle-pikachu.gif

abi yokuş yukarı pedala abanıp vitesi arttırırsan zinciri hiçbir alet kullanmadan sökmüş olursun

Kmc x11 zinciri 7000km kullanip degistirdim sadece azicik uzadigi icin. 3.zincir degisimi yapyim halen 105 kaset kullanmaya devam keza praxis zayante ayna kol dislilerinde asinma yok nerdeyse :D

Kmc x11 zinciri 7000km kullanip degistirdim sadece azicik uzadigi icin. 3.zincir degisimi yapyim halen 105 kaset kullanmaya devam keza praxis zayante ayna kol dislilerinde asinma yok nerdeyse :D
Allah uzun ömürler versin abi o zaman

Geri