Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tourney'i neden beğenmiyorsunuz?

Ben şahsen sıfır Altus-Acera-Alivio yerine ikinci el bir önceki seri Deore alırdım. Altus'a biniyorum Tourney ile arasında çok fark yok. İkisi de iki önceki seri bu arada.

Scudo
Şehir içinde veya başlangıç için yeterli ancak tur yapma hevesi olanlar için Altus daha doğru seçenek.

1 tane bisikletim var(Corelli trivor 7) üzerinde tourney set var(kollar değil galiba) yaklaşık 15000 km oldu. Bir sefer ruble ve zincir değiştirdim(ruble megarange, orjinal zincir kmc idi. 2. taktığım HG40 ikisi 100 lira civarı). Karda, yağmurda, çamurda kullandığım oluyor. Yüklü turlarda yapıyorum. İşe gidip geliyorum. Bana toruney yetiyor.Diğer setleri denemedim denesem yetmeyecek belkide(cehalet mutluluktur :)).
Benim merak ettiğim aynı şartlarda deore, altus, acera, tourney vs ruble ve zincir aktarıcı ömürleri km olarak farklı olur mu?

Küçükken tourney bile yoktu. Bisikletin rengi iyiyse ve 2 amortisörü varsa o en güzel bisikletti benim için. Üzerinden saatlerce inmeden sürdüğüm olurdu. Aktarıcının markasının bir önemi yoktu. Aldığım zevk paha biçilemezdi. Hey gidi günler.

Merhaba,
Serilik ve performans icin federasyonun yayinladigi kistaslar var mi? 105, ultegra almak isteyen arkadaslar bu grup setleri hakettigini, kalifiye oldugunu nasil anlayacak? Sertifika alip bisikletciye mi gidilmesi gerekiyor?
Değil tabii ki.. De 30 avg nin altı ortalama yapan adamın da o seri ekipmana ihtiyacı yok. 20-25 ortalamaları her bisikletle yaparsın zaten.
Kriterler konusunda strava verileri baz alınabilir.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Tourney'li yol bisikletimle ne kadar hız yaptığımı ve ne kadar yol yaptığımı merak edenler benle takılabilir sabah erkenden kalkar mesela kadiköyden yola çıkar bir izmit yapar geliriz az mola,az dinlenme sadece tuvalet ve yemek ihtiyacı için durmak dışında durmadan mesela 30-40 ortalama ile ben varım tura.;)

Tourney'li yol bisikletimle ne kadar hız yaptığımı ve ne kadar yol yaptığımı merak edenler benle takılabilir sabah erkenden kalkar mesela kadiköyden yola çıkar bir izmit yapar geliriz az mola,az dinlenme sadece tuvalet ve yemek ihtiyacı için durmak dışında durmadan mesela 30-40 ortalama ile ben varım tura.;)
Ortalamayi bacaklar ve kondusyon yapiyor hocam ehehe

@mariokaldato Bunu hep atlıyoruz değil mi? 105 veya ultegra sete geçince Egan Bernal performansına ulaşılacakmış gibi bir algı var sanki. Yanlış anlaşılmasın, parası olan dura ace kullansın keyfini çıkarsın ama iş yine bacaklarda bitiyor.

• Beğen
Tepkiler: ag249 ve MAERKEK
İlk bisikletim tourney set cavalier di. 3 ay sonra performansım arttıkça ve bindiğim insanların seviyeleri yükseldikçe yetmez oldu. Vites araları 7 dişli olmasından dolayı çok açık. Buda biranda pedalın ağırlaşmasına yada hafiflemesine sebep oluyor. 2. Si tourney set giriş seviyesinin balı oluyor ve karbon maşa bile olmuyor.
Bu sporu performans tarafından yapmak isteniyorsa tiagra ideal diye düşünüyorum.

• Beğen
@KaracaAbdullah akıllı adamın hali bu işte önün de şapkamı çıkardım ve sevgiyle eğildim. hocam biz de bunu anlatmak istiyoruz iş adamda aynakolun en büyük arka rublenin de en küçük dişlisin de biter;)

Değil tabii ki.. De 30 avg nin altı ortalama yapan adamın da o seri ekipmana ihtiyacı yok. 20-25 ortalamaları her bisikletle yaparsın zaten.
Kriterler konusunda strava verileri baz alınabilir.

Hocam tamam da neyi baz alacağız tam olarak hız mi? Ben dümdüz yerde yaşıyorum 150 watt ile 30+ ortalama tutturuyorum, Artvindeki adam da aynı hızı tuttursun dersek bacaklarının suçu ne adamın?

Hadi o faktörü eledik diyelim 29'da kalan adam bekleyecek mi 1 km/s için?

Hadi onu da geçtim, gittik bisikletçiye elimizde strava var, üstelik 30+ kalifikasyona sahibiz yani. Bisikletci "Ben garmin bayisiyim bana strava ile değil garmin connect ile gel" derse ne yapacağız? Bisikletçiler odası bir standart getirmiş mi buna, yoksa tüketici hakem heyetinde mi arayacağız hakkımızı?

Ey tourney müşterisi
Ey dura ace müşterisi

birbirinizin oyun alanına geçip de birbirinizi üzmeyin.

Ekonomistler, pazarlamacılar; a'dan z'ye hepimizi eğitim seviyemiz, gelir seviyemiz,mesleğimiz,yaşımız, cinsiyetimiz, tüketim alışkanlıklarımız ,hayat tarzlarımız vb ye göre bölümlere ayırmışlar, kurtun kuzuya baktığı gibi bakarak etimizden hatta sütümüzden, yünümüzden tüyümüzden faydalanmaya çalışıyor.:krnz:Kimisi de gitmiş beğeniyorlar beğenmiyorlar diye dertlenmiş.:ssrtcbya: Sizi beğenen beğenmiş ,gözüne kestirmiş haberiniz yok.:D

Hocam tamam da neyi baz alacağız tam olarak hız mi? Ben dümdüz yerde yaşıyorum 150 watt ile 30+ ortalama tutturuyorum, Artvindeki adam da aynı hızı tuttursun dersek bacaklarının suçu ne adamın?

Hadi o faktörü eledik diyelim 29'da kalan adam bekleyecek mi 1 km/s için?

Hadi onu da geçtim, gittik bisikletçiye elimizde strava var, üstelik 30+ kalifikasyona sahibiz yani. Bisikletci "Ben garmin bayisiyim bana strava ile değil garmin connect ile gel" derse ne yapacağız? Bisikletçiler odası bir standart getirmiş mi buna, yoksa tüketici hakem heyetinde mi arayacağız hakkımızı?
sen de biliyorsun neden bahsettiğimi de, yok kriter, yok standart, yok o odası, yok bu bilmemnesi, laf ortada dolanıp duruyor.
performans beklentisi ve hedefi olmayan adam bu dediklerimi kullanınca lpg takılmış ferrari gibi oluyor kardeşim, tüm mesele bu..

sen de biliyorsun neden bahsettiğimi de, yok kriter, yok standart, yok o odası, yok bu bilmemnesi, laf ortada dolanıp duruyor.
performans beklentisi ve hedefi olmayan adam bu dediklerimi kullanınca lpg takılmış ferrari gibi oluyor kardeşim, tüm mesele bu..
Esprili bir şekilde söylediklerinizin mantıklı bit dayanağı olmadığını anlatmaya çalışıyorum ama becerememişim.

Tüm meselenin bu olduğundan eminseniz, size göre insanlar seçimlerini başka kıstaslara göre yapamazsa sorun yok.

Iyi akşamlar.

• Beğen
Bu bisikletforumda dolanırken üniversitede okuduğum ekonomi kitaplarını tekrar okuyasım geliyor.Bunun için
Tourneyi beğenenlere
Tourneyi beğenmeyenlere
Tourneyi beğenmek zorundaymışız gibi düşündürüp sitem edenlere
buradan ayrı ayrı teşekkür ediyorum.:harika::D

Tourney almak, ultegra almak temelde birer ekonomik faaliyettir.Ekonomi en basit tanımıyla sonsuz müşteri istek ihtiyaç ve beklentilerinin kıt kaynaklarla karşılanmasını inceleyen sosyal bir bilimdir.
Konumuza basitçe uyarlayalım
Müşterinin performansının düşük olması, bacaklarının yetersiz olması mı demiş hayır.Müşteri istek, ihtiyaç ve beklentileri demiş.Müşterinin ihtiyacı,beklentisi isteği seri vites değiştirmek, hafif olması , kendini tatmin etmek ya da kime ne imiş başkalarına hava atmak bile olabilir.bunun için performansının 30 altı, 20 altı 1000 üstü vb olması önemli değildir.Performansın ölçülebilir ,karşılaştırılabilir, sınıflandırılabilir olması da önemli değildir.Böyle bir kıstas olamaz.Hangi ürüne sahip olacağını belirlemek sadece o kişiye düşer.Ekonomi sosyal bir bilimdir yani insanı inceler, insanlar da her zaman verimlilik ,rantabilite hesaplamaz ; her zaman rasyonel olarak davranmak da istemez.Bazen de duyguları ile hareket etmek ister.
Performansı düşüktür ama dura ace aynakolun sadece tipini,rengini beğenir gider komple dura ace grup set alır.Bunda da garip bir şey yoktur.

Çok fazla kendinizi yoruyorsunuz.:tskler:

@mariokaldato
Mercedes Actros kamyonların havalı körüklü şoför koltuğu gibi olmuş:Tıs tıs...tıs:ssrtcbya:
Güle güle kullan.

300X-TKCNMSVOVR3152017141827_Screenshot.png

Hiçbir şey Gyes 06 kadar büyük bir mutluluk kaynağı olamaz.:tskler::D

İnsanların birbirlerini kandırma durumudur Tourney VS dura ace. Parası olmayan adam yada kıyamayan adam( Tourney setli) performansı ön plana çıkartır :) önemli olan set değil bacaklar der durur :) dura ace lıda o kadar para vermiş kullandığı grubun alt grubundakileri aşağılayarak kendini tatmin eder. Yıllarca bu konu hep böyledir.
Önemli olan ne ile mutlu olduğundur aslında diyen birde duygusal ortacı bir tayfa vardır.
İnsan daima en iyisini ve en lüksünü kullanmak ister herşey için bu böyledir çünkü insanoğlu herşeyin en iyisini hak ettiğini düşünür.
Bir iki cevap önde olan arkadaş durumu çok iyi anlatmış.
Sapla samanı birbirine karıştırmaya gerek yok bana göre. Tourney ile ancak sram dan denk gelen serinin karşılaştırması yada shimano
bir üst bir alt sınıf karşılaştırması yapılabilir.

@altayfun Önemli olan tabiki set değil nerde bunla ilgili bilimsel bir tez veya ispat varmı acaba?hem kime ve neye göre.

Geri