Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trafik magandası bisiklete taciz 35 BKT 35

Kayıt
7 Ağustos 2016
Mesaj
6
Tepki
43
Yaş
28
Şehir
Ankara
İsim
Ahmed Haltaş
Bisiklet
Carraro
Cumartesi sabahı bisikletime bindim işime doğru yola koyuldum Ostim göbek'te sağ şeridimde seyrederken önüme aniden dolmuş kırdı dolmuşla birlikte trafik magandasıda sağ şeride geçmeye çalıştı yalnız beni sıkıştırarak sağ şeride geçiyor ve o esnada ben aynasına baktım acaba bu şahış aynasına bakıyormu diye bunun yüzünü görüyorum ve aynasına bakmıyor (kör noktada değilim). Hem aynaya bakmadı hemde sinyal vermeden sağ şeride geçerek benı sıkıştırdı. Ardından dolmuş sağa yanaştı benim önüm açılmış oldu hızlanmak için pedala bastım o andan itibaren trafik magandası devreye giriyor kornalara basmalar,bana bağırmalar,tecavüz etmeler şöför kapısının yanına yanaştığım zaman kapıyı açıp beni düşürmeye çalıştı.Ben daha ne olduğu anlayamadım bile benim hiç bir tane hatam olmamasına rağmen birde arabayı benim üstüme sürerek beni bisikletten düşürerek yaralamaya teşebbüs ediyor. Benim solumdan önüme geçip ani fren yaptı beni durdurmaya çalıştı(allahtan frenlerim ve lastiklerim sağlam o anda durabildim yoksa arkadan çarpacaktım bu şahısa) beni orada kesin darp edecekti. O esnada babamda durdu(araç kamerası kaydı olan babamın arabası) babam arabadan indi bu trafik magandasi babami gördükten sonra korktu kaçtı bizden.
Eger babam olmasaydi darp edecekti çünkü önüme geçip ani fren yapmasının başka bir sebebi yok.
Bu Trafik Magandasını cezasını çekmesi için sonuna kadar mücadele edicem. Yalnız sizlerinde bana destek ve sahip çıkmanızı istiyorum aramızda avukat polis ve diger arkadaşlar bu magandanın en ağır cezayı alabilmesi için neler yapmalıyız? Bütün bisikletci kardeşlerim abilerim için bu işin sonuna kadar mücadele edicem pes etmiyecem. Belki televizyona çıkarda bu magandaya'da bu kadar ceza verildi diye en azından diğer bilinçsiz cahil araç şöförleri için caydırıcı olur. Bizlerde rahat ederiz. Bütün bisikletcilerede tavsiyem lütfen aksiyon kamerası alın. Arkamda babam olmasaydı çok pişman olacaktım bu magandayı şikayet edemeyeceğim için.
BİMER'e şikayette bulundum yarın sabah erkenden karakola gidip şikayette bulunucam.
Herkese bol pedallar..
 
Scudo
@ahmedhaltas @sherlock Merhaba arkadaşlar, forumda belirli bir süre vakit geçirmeden, yani forumu aktif olarak kullanmadan forumda konu açmanız pek mümkün değil maalesef. Arama çubuğunu kullansanız neden sorun yaşadığınızı bulacaksınız zaten. Bu nedenle hem kötü amaçlı/reklam amaçlı paylaşımların önüne geçmek, hem de forum veri tabanının daha etkin kullanılmasını sağlamak -arama çubuğu- ve tekrarlayan konu başlıklarıyla forum veri tabanını şişirmemek adına böyle bir kural getirilmiş. Bu çok yerinde bir kural olsa da zaman zaman iyi niyetli paylaşım yapacak olan arkadaşlara sıkıntı olabiliyor. Ancak forumda vakit geçirirken zaten şunu görüyorsunuz; siz soru-cevap kısmında olsa bile paylaşımınızı yaptığınızda yönetici arkadaşları etiketlerseniz ilgili kısma mutlaka aktarıyorlar, selamlar.
 
Kardeşim geçmiş olsun. Böyleleri maalesef bizim toplumumuzda oldukça fazla.

Daha dün akşam yine rutin yaptığım sürüşlerin birisinde(emniyet şeridinde seyrediyorum) iki araç anlamsızca korna çalarak geçti. Garip bence. Yani insanların bisiklete binene karşı bu şekilde hareketler sergilemeleri..

Herneyse. Avukatım ve sana şu tavsiyede bulunacağım. Görüntülerle birlikte bir dilekçe yaz ve savcılığa başvur. Emniyette seni başlarından savmak isteyebilirler. O yüzden savcılığa gitmen en iyisi.

Dilekçeni de arzuhalciye falan yazdırayım deme. Genelde gel-geçir yazarlar.

Olayı tane tane, net bir şekilde anlatıyor olsun dilekçen.

Tekrardan geçmiş olsun.
 
Bunlardan maalesef çok var bu tarz arabaları görünce en iyisi sağa geçip durmak ve o aracın geçmesini beklemek...
 
@SerhatAtan
Karakoldan geldim ifademi almadılar babanında gelmesi gerek ikinizin birlikte ifadenizi alıcaz ve Onun canını yakıcak bi ceza verirler sen merak etme dediler gönderdiler.
 
Kapıyı açıp düşürmeye çalışmak kasten yaralama ve adam öldürmeye teşebbüstür. Şu sürücünün yaptığını savunalacak bir tarafı yoktur.
 
Sinirden kuduruyorum bunları görünce ya. Direk müebbet verilmeli bu sözde "insan"lara.
 
  • Beğen
Tepkiler: Nht82
@CyclingBird Ne güzel hüküm kurmuşsunuz öyle. Sürücüyü de taksimde sallandıralım, sonra karşısında biz hukuk devletiyiz yazılı t-shirtlerimizle kahve içeriz. Sürücünün işlemeyi kastettiği eylem kasten yaralamadır ancak elinde olmayan sebeplerle, iradesi dışında bu eylemi tamamlayamadığı için, TCK m. 35 ve 86 hükümleri doğrultusunda teşebbüs aşamasında kalmış kasten yaralamadan söz edilir. Kanunda müebbet hapis cezasını gerektirmeyen, süreli hapis cezası öngörülen bu gibi suçlarda, teşebbüs aşamasında kalan bir eylemden ötürü sanık hakkında bir cezaya hükmedilirse, bu cezada hakime takdir yetkisi tanınmaksızın 1/4-3/4 oranında zorunlu indirime gidilir. Zira bu emredici bir hükümdür. Benim kanaatime göre her hangi bir kamu davası açılsa ve sürücü hakkında bir ceza hükmü kurulsa dahi normal şartlarda kurulan hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilecektir. Bu durumda sanık her ne kadar özgürlüğü bağlayıcı bir ceza almamış olsa da en azından uzun bir süre suça karışmamak için kendisini dizginlemiş olacaktır. Arkadaşın yaşadığı olay elbette hoş değil ve kabul edilemez, ancak burada zerre hukuk bilgisi olmadan şu suç vardır, bu suç vardır demek çok yanlış. Çünkü ezkaza biri sizin laflarınızı ciddiye alıp zaten ayaklar altına alan hukuka ve hak kavramına inancını daha da yitirebilir. Şu tip konulara sırf sizin gibi hukuk adına ahkam kesenler yüzünden yazmayı bıraktım. Herkes hukuk, spor, mühendislik ya da siyaset bilmek zorunda değil bunu aklınıza koyun artık.
 
@Onur YCL hocam biraz anlamsız bi çıkış olmuş sizinki. Burdakilerin kimseyi sallandırmaya niyeti yok ki zaten. İnsanlar sinirlenmiş hatta çok sinirlenmiş ve sinirlerinin "çokluğunu" ağır cezalar alsın diyerek belirtiyorlar. Yani adam ağır cezalar alsın diye değil, ne kadar sinirlenecekleri bi durum olduğu anlaşılsın diye söylüyorlar. Yok hukuka inancı yitirebilirler yok hukuk bilmeyenler konuşmasın falan.

Dediğim gibi biraz anlamsız geldi bana çıkışınız
 
@Cyhn_24 Yazılan yorumu tekrar tekrar okuyun. Olayda tamamlanmış kasten yaralama suçu da yok, kasten öldürmeye teşebbüs de yok. Benim kızdığım husus, bu ve benzeri konularda mutlaka bir ya da birkaç arkadaş çıkıp olayda şu vardır, kesindir, aksi düşünülemez gibi yorumlar yapıyor. Bu gibi hallerde forum ortamında hukuki yardım arayan arkadaşlar bu yorumlara itibar ediyor. Mesleki anlamda başıma geldiği için paylaşıyorum bunu.

Hukuk bilmeyenler, "hukuk adına" konuşmasın doğrudur. Ben inşaat mühendisi değilim ki statik hakkında konuşayım değil mi ?
 
@Onur YCL öncelikle şu konuyu ayıralım, sizin olay hakkındaki yorumunuz profesyonelce, yani doğru ve tarafsız olarak nitelendirilecek karar sizinki. Söylediğinizin doğru olduğuna inanıyorum zaten. Benim demek istediğim mesela @suzuyajuuzou nun yazdığı yorum adama müebbet verilsin diye değil, ne kadar sinirlendiği belli olsun diye yapılmış bi yorum. Diğer tüm yorumlar da öyle. Siz bir anda hukuk bilmeyenler konuşmasın, hukuk ayaklar altında deyince o anlamsız geldi bana. Yoksa dediğim gibi yorumunuz doğrudur elbet :)
Neyse konuyu daha fazla kirletmeyim.

Bu arada geçmiş olsun hocam, ne kadar sinirlendiğinizi anlayabiliyorum. Allahtan babanız yanınızdaymış
 
@Onur YCL hocam beni hergün araçlar sıkıştırdığı gibi diğer bisiklet sürücülerinide sıkıştırıyorlar.
Benim amacım bizi trafikte yok sayıp benim canıma kasten arabayı benim üstüme sürenlerin hapis cezası değil para cezası almasını istiyorum ve bu alınan cezanında televizyonda çıkması için uğraşıcam çaba göstericem ki bilinçsiz insanlar bilinçlensin artık bizlerde saygı göstersinler bir zahmet. Çünkü artık cidden bıktım bu sürücülerden yeter! Daha dün kendi şeridimde giderken kavşaktan sola döndüm bir de ne göreyim karşımda ters şeride girmiş araba seyir ediyor frenlerim sağlam olmasa giriyordum arabaya ve orda durdum alkışladım bravo dedim ve bana el hareketi yaparak "lan bilmem ne bilmemne" dedi anladınız siz onu.
Cidden bıktım bir şekilde televizyona çıkıp bu bisiklete karşı yapılan bu saygısızlığın ne cezalarla karşılaştıklarını gostermek şart oldu bunu üzülerek söylüyorum insanlarımız bilinçli değil.
 
@ahmedhaltas Aynı sıkıntıları hemen her gün ben de yaşıyorum. Aynaya bakmadan kapı açanlar, üzerimize sürenler, akademisyen olduğunu iddia edip ağzından salyalar saçarak bisikletin yerinin kaldırım olduğunu savunanlar... Bunları sineye çekmemek önemli olan. Bu sebeple ceza alacağına dair bir inancınız olmasa bile, meşru vasıtalarla sonuna kadar hak aramak doğru olandır. Bu kararlılığı göstermeniz beni sevindirdi. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
 
@Onur YCL

Ya sen neden bahsediyorsun Allah aşkına. 1 tonu aşkın bir araç 14 kiloluk bisikleti sıkıştırdığı yetmiyor bir de düşsün diye kapı açıyor. O kapı çarpıp bisikletli düşse araba sürücünün ne yöne düşeceği belli değil. belki altına girecek.

kapıyı da havalar çok sıcak araç serinlesin diye açtı arkadaş belli ki.

Bir cevap hakkı vardı kullandım. daha da polemiğe girme. İnşallah senin başına bu arkadaşın geldiği türden bir vaka gelmez. Daha da sana birşey demiyorum.
 
@Onur YCL bu arkadaşla mahkemeye çıktığımda yüzüne soracağım soru şu "neden benim üzerime arabayı sürdün neden kapıyı actın? Belki amacin düşürmek degilde kapıdan dışarı kafanı uzatıp bana bağırmak olabilir. Bana haklı bir savunma söyle ben davamı geri çekicem.(haklı savunmasıda yok zaten)Senin en ağır cezalar almanla benim egomu beslemek değil amacım." Yüzüne karşı aynen bunları söylüyecem. Sadece hukuk çerçevesi içinde hakim ne derse o ceza verilecek sonuçta.
 
  • Beğen
Tepkiler: Nht82 ve celikeren
Tez kellesi vurula ! :) Saka bir yana dun havaalanı turundan sonra 50. km de havaalanı donusu yedikuleden edırnekapıya cıkmak ıcın kendımı dınlendırıp hazırlanırken sag serıtte arkamda korna sesı becerıksız arkadas arkasındakı arabalar gelmeden benı sollayamamıs ve bana korna basıyor bende yorgunluk geregı 15 20 km hızla gıdıyordum ve cıft serıtlı yolda yolun sagında kukalar kaldırım calısması var gıdecegım baska yerde yok sonra kenera yanastım ve gectı gecerken korna bastı bır tane :D Bagırdım arkasından da durmadı dursaydı bır ıkı lafım vardı ve edırnekapıya gıdene kadar 4 yada 5 kamyon ya benı bekledı yada 1 metre acıgımdan dıkkatlı bır sekılde gectıler cok yorulmustum 15 km hızı gecemıyordum boyle ınanlarda var boyle hanzolar da. Gecmıs olsun.
 
Geri