Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trainer için dış lastik tavsiyeniz

bikermiker

Aktif Üye
Tepki
231
İnternetten bir trainer sipariş verdim. (TRANZ X JD 113 TRAINER) Fakat benim dağ bisikletim dişli lastikleri var ve bunun trainerda çok ses çıkaracağının farkındayım. Bunun için slick lastik almaya karar verdim. Zaten böyle bir lastiğe ihtiyacım vardı. uzun yolda dişli lastikler çok fazla yoruyor insanı. Şimdi ben

MAXXIS DETONATOR 26X1.50
SCHWALBE MARATHON SLICK

lastiklerinden birini almak istiyorum fakat bunlar tam slick değil. resimlerinden gördüğüm kadarıyla hafif dişleri var. bunlar trainerda rahatsız edici ses çıkarır mı? Apartmanda oturduğum için önemli bir konu. eğer tam slick lastik almam gerekiyorsa aşağıdakilerden hangisini tavsiye edersiniz?

A. Schwalbe Kojak 26x1.35
B. MAXXIS ROAD TIRE 26X1.50 DAĞ BİSİKLETİ LASTİĞİ
C. HUTCHINSON TOP SLICK2 TS

Scudo
arazi lastikleri helikopter gibi ses yapıyor gerçekten. slick lastikleri normal zamandada kullanacağınızı yazdığınız için bişey diyemeyeceğim. sadece trainer için deseydiniz arkadaş çevrenizden çıkma lastik takabilirsiniz diyecektim. extra para vermeye gerek yok trainerde kullanılacak lastiğe.

• Beğen
Tepkiler: bikermiker
ehe ben de artık maxxis kullanacağım. siparişi verdim. teşekkürler yardımlarınız için.

Aklinizda olsun: Tacx Trainer Tire (Delta'da var diye biliyorum.) Trainer icin ozel lastik gerekiyor, hem isinmadan kaynakli yipranmaya hem de gurultuye karsi.

Arkadaşlar merhaba,

malum kış geldi trainer'a yüklenme zamanı fakat mevcut lastiğim ile doğal olarak trainerda fazla ses oluyor.

Şu lastiği almayı düşünüyorum (CONTINENTAL HOMETRAINER YOL DIŞ LASTİK 700x23C)

benim lastiğim 700x35c, 700x23C lastik benim iç lastiğime uyar mı yoksa, iç lastik (CONTINENTAL RACE 28 İÇ LASTİK 700 X 18 / 25C) almalı mıyım?

Önerebileceğiniz farklı lastikler de varsa öneriye açığım

Teşekkürler

Merhabalar,
konu ile ilgili olarak ilk bakacağınız kriter 700x35 lastik taktığınız jant'a 700x23 lastik takılırmı olacaktır.jantınız ölçüsüne bakın ve (link) adresinden, kullandığınız jant alacağınız lastiği destekleyecekmi ona bakın, ikinci olarak 700x35 iç lastik 700x23 dış lastiğe olmaz o söylediğiniz iç lastiğ almalısınız... selam sevgi

• Beğen
Tepkiler: erayinman
continental hometrainer 700*23c bende aynı lastiği kullanıyorum.Piyasada başka bi ürün ben görmedim trainer için.Kendi lastiğinizi trainerde kullanmayın çok hızlı bir şekilde aşındırırsınız lastiğinize yazık olur.conti hometrainer lastiği trainer kullanımı için gayet iyi fakat lastik normal yol lastiklerine göre biraz dar.janta geçirmesi zor oluyor.kesinlikle levye kullanın ben jantta bikaç ezik nokta bıraktım takayım derken aman dikkat.ekstra bi iç lastik almanıza gerek yok kullandığınız iç lastikler işinizi görür

• Beğen
Tepkiler: erayinman
sevgili alper kardeşim, 700x35 iç lastik 700x23 dış lastiğe nasıl olacak ? imkansız bir şey, şayet bizim bilmediğimiz bir yöntemi yoksa tabii :)) selam sevgi

26 teker trainer dış lastik arıyorum önerebileceğiniz birşey varmı birde şu lastik iyimidir (link)

yeni konu acmak istemedim,trainer kullandigim dis lastige zarar verir mi ozel bi lastik almalimiyim? dip not :ses olarak problem yasamiyorum

bilgisi olan varsa super olur:)

@ercst0rm Zarar verir ama abartıldığı kadar çok fazla değil. Haftada 1-2 saat binecekseniz trainer üzerinde ve eğer lastikleriniz çok kalitesiz değilse hiçbir şekilde özel lastik almanıza değmez. Tabi trainerdan trainera fark vardır. Bende Minoura Fluid var pürüzsüz alüminyum bir temas silindiri olduğundan Conti 4 Season lastiklere neredeyse hiç zarar vermedi.

• Beğen
Tepkiler: ercst0rm
@gokhankoc haftada 2,3 saat kullanicagim traineri temas ettigi bolge puruzsuz conti grandprix ll var bende sikinti olacağını zannetmiyorum tesekkurler

• Beğen
Tepkiler: gokhankoc
@gokhankoc hocam,

Ben de zaffiro trainer lastigi var. 1 saatlik antrenman sonunda trainer silindirinde lastik parcalari toplanmis oluyor, silgi tozu gibi.
Yuksek kadansa cikinca da yanik lastik kokusu olusmaya basliyor.
Trainer lastigi normallerden daha dayanikli diye biliyorum.
Normal lastikte bu durumlar nasil oluyor?

@NKurtuldu Ben 40 ar dakika ortalama sürüyorum ve agresif olmuyor sürüşler 80-90 kadans 23-25 km hızlarda genelde. Tozuma vs problem olmadı şimdiye kadar. Aşınma da yok diyecek kadar az. Trainer edindiğimden beri toplam 5-6 hafta azami haftada 2-3 seferden hesaplasak totalde 10 saatlik sürüşten bahsediyorum. Daha fazlası dayanılmaz olurdu zaten kendi adıma. Daha uzun süre sürüşlerde ne olur bilemiyorum. Bunun dışında dışarıda da kullanıyorum Conti 4 Season lastikler yaklaşık 2000 km ye yaklaştı ve ön lastiğin incecik kalıp izleri halen duruyor arka lastikte ise bu kalıp izleri kaybolmaya yüz tutmuş durumda (lastik deseninden bahsetmiyorum onlar ilk günkü gibi duruyor) ancak bu süreçte normal aşınma gibi. Nazar değmesin ancak şunu da söylemek isterim ki bu sürede hiç lastik patlamadı. Yaklaşık 90 kiloyum ve 700x25 lastikleri 100-110 psi da kullanıyorum her sürüşten önce mutlaka lastik basınçlarını kontrol edip tamamlıyorum.

Merhaba,bianchi afx 8027 bisikletime trainer dış lastik almak istiyorum.Uyumlu bir model bulamadım.

Jantın üzerinde 584x19c yazısı var.Bu jant için bir trainer dış lastik aldım ancak küçük geldi.Aldığım dış lastiğin özelliklerini aşağıya yazıyorum.

• Marka : Schwalbe
  • Model : Insider
  • Ölçü : 27.5" -650X23C
  • Hava basıncı : " style="border: 0px; outline: 0px; margin: 0px; padding: 0px;">6.00 - 10.00 Bar (85 - 145 psi)
  • Kullanım alanı : Trainer/Roller
  • Ağırlık : 220 gr
  • Renk : Mavi
  • Folding/Katlanır
  • Özellikler trainer ve roller için geliştirilmiştir
Bu lastiği janta takamadım.Kısa geldi.Bir kaç görsel ekliyorum.

Janta takarken böyle bir sonuçla karşılaştım:
6QH4dI.jpg

İç lastiğe takmayı denedim.Böyle bir sonuç çıktı:
b8LKPd.jpg

İç lastiğin üzerinde 27.5x1.90/2.125 yazıyor.

Dışarıda kullandığım dış lastiğin üzerinde 57-584 (27.5x2.25) yazıyor.

Özetle bu jant için trainer lastik arıyorum.Bu konuda bilgisi olanlardan destek bekliyorum.Teşekkürler.

Merhabalar, şu iki lastik arasından hangisini önerirsiniz? Tecrübe edenlerin yorumlarına ihtiyacım var. Sessizliği, traineri tutuşu, aşınma süresi gibi detayları merak ediyorum. Bu arada ilginç bir şekilde bu lastiklerin fiyatları Türkiye'de daha ucuz, her iki lastik için de geçerli o_O

Elite Coperton
elite.JPG

Vittoria Zaffiro
vit.jpg

Edit: Zaffiro'yu daha uygun fiyata buldum, onu alacağım gibi görünüyor.
Edit2: Zaffiro alındı, sorunsuz lastik :harika: Sıfır ses, sıfır koku.

• Beğen
Tepkiler: Emir haberal
Geri