Farklı bir konu açmamak adına (araştırdığım bu konu ile ilgili bir başlık ya da tartışma bulamadığım için bu başlık altında sormak istedim) trainer konusunda buradaki tecrübeli arkadaşlara birkaç sorum olacak;
1- Akıllı trainerlarda direnç değiştiği için aynakol ve rublede dişli değiştirmeden uzun süreler antrenmana devam edebiliyoruz. Bu durumlarda aynakolda yapraklardan hangisini kullanmak mantıklı, mantıklı ise hangi etmenler buna neden oluyor, eğer fark etmiyorsa ikisini de benzer sürelerde mi kullanmak doğru olur? Rubleyi kullandığım aynakol yaprağına göre en uygun konumda kullanıyorum (çapraza düşmeyecek şekilde)
2- Aynı bilgisayarda bir ya da birden fazla ant+ sensörle ya da bir ant+ ve bir bluetooth alıcıyla iki trainer bağlanıp zwift benzeri programlar kullanılabilir mi, kullanılabilirse hangi programlar buna izin veriyor? Bir pc ve bir akıllı telefonla yapabiliyorum, fakat mümkünse aynı ekrandan bakarak yapmak da güzel olacak diye soruyorum.
Şimdiden teşekkürler
Bahsettiğiniz powermetreli smart trainerların ERG mod özelliği, dilerseniz bu modu kapatıp vites büyüterek kendiniz de wattınızı yükseltebiliyorsunuz (SİM mod diye geçiyor) . Büyük veya küçük aynada kullanmanız birşey değiştirmiyor bildiğim kadarı ile, bir yerde rubleyi 3-4 vites civarı kullanım daha doğru ölçüm veriyor diye okuduğumu hatırlıyorum ama tam emin değilim. Zaten vites büyütseniz bile ERG modda trainer kendisi ayarlıyor direnci, size sadece kadansınızı ayarlamak kalıyor.
Ben Erg mode kullandigim zaman, vitesi yeterli gücü saglayabilecek en düsük seviyeye getiriyorum, böylece hem gürültü çok daha az oluyor hem de rainer daha az yıpranıyor gibi geliyor.
@Gringo1903 @Monomorph evet tam o ERG ibaresi gelmemişti aklıma ben de bahsettiğiniz gibi küçük aynakol ile rublede de en az sürtünme olacak şekilde ayarlamaya çalışıyorum. Teşekkürler bilgiler için
Nerede kullandınız Zwift ile mi? Erg modu nereden aktif etmeye çalıştınız?Merhaba arkadaşımda tacx flux s smart trainer var ve erg modunu açamadık, eğimlerde yeterli direnci sağlamıyor, erg modu ile ilgili yardımcı olabilir misiniz?
Zwift ile kullanıldıNerede kullandınız Zwift ile mi? Erg modu nereden aktif etmeye çalıştınız?
Trainer zwifte bağlandıktan sonra ayarlar kısmına girip resimde görülen yeri max yaparsanız sorun ortadan kalkacaktır.Zwift ile kullanıldı
Bildiğim kadarıyla, trainerı zwiftle eşleştirirseniz Erg modu sadece bir antrenman seçtiğiniz zaman kullanabiliyorsunuz, yani normal sürüşlerde veya yarışlarda vs. kullanamazsınız. Zwiftle eşleştirmezseniz ya da sadece güç kaynağı olarak eşleştirirseniz, bisiklet bilgisayarınızı veya akıllı telefonunuzdaki uygun uygulamayı kullanarak erg mod açabilir ama bir yandan da zwiftte sürmeye devam edebilirsiniz. İkinci opsiyon zwift dışı bir antrenman programı kullandığınız durumda görsellik ihtiyacını karşılamak için mantıklı olabilir.Merhaba arkadaşımda tacx flux s smart trainer var ve erg modunu açamadık, eğimlerde yeterli direnci sağlamıyor, erg modu ile ilgili yardımcı olabilir misiniz?