Scudo Sports

Trainer lastige zarar verir mi?

Insansevmem

Aktif Üye
Tepki
229
İsim
Erim
Bisiklet
b'Twin
Merhaba,

Dün itibari ile bir trainer satın aldım. Satici lastik yer dedi ama pek umursamadim. Kesin trainer lastigi de satmak istedigini dusundum.

Lastigime zarar verir mi ne kadar verir? Trainer lastigi satin almaya deger mi?

Bir de tek jant nerden bulurum gibi sorularim var.Cevap verirseniz cok sevinirim.

Scudo
Kısa ve net verir. Kısa sürede lastiğin düzleştiğini görürsün. Kullanmanı tavsiye ederim.

Trainerı her gün kullanıp, her gün 100 km yapmayacaksanız sıkıntı yok bence.
Ben kullandım, hiçbir şey olmadı :)

Ancak trainer lastiklerinin şöyle bir artısı var, trainer denilen şey zaten (fluid değilse) çok ses çıkaran bir alet, bir de üzerine lastiğin sesi eklendiğinde alt komşu için büyük sıkıntı yaratabilir.
Trainer lastiği, yapısı nedeniyle, bu sesi bir nebze azaltıyor.

Trainer bu tepesine her gün çıkacaksanız, o lastikten hayır beklemeyin bence.

• Beğen
Tepkiler: Insansevmem
bende michelin pro4 lerle kullanıyorum şimdilik bir sıkıntı yok ama tabi trainer lastiği olursa +1 güzel olur jant ruble lastik fırsat olduğunda alınmalı diye düşünüyorum

Sansliyim ki aldigim trainer oldukca sessiz. Ucuz bir trainer lastigi ve tek jant bulmam gerekli simdi.

Cevaplar icin cok tesekkurler

• Beğen
Tepkiler: anilimaca
@Insansevmem Sansliyim ki aldigim trainer oldukca sessiz. Ucuz bir trainer lastigi ve tek jant bulmam gerekli simdi.

Cevaplar icin cok tesekkurler

dogru ve isabetli bir karar.

2.el çıkma bir jant seti bakınız... arka dişli sistemi sizin bisikletinizle uyumlu denk getirirseniz tadından yenmez, trainer lastiğine yakın olabilecek deseni olmayan düz yol lastikleri de alternatif olabilir...

Evet lastik düzleşiyor ve aşındığını görüyorsunuz.. Arka jant ve ruble göbek extrası.. maalesef .. ben hala jant alıp almama konusunda kafam karışık zira 200 tl artı... yazacak .. lastiği en son kalan vittoria zafiro pro yu almayı başardım geçenlerde Ankara Kentpark Decathlon'dan.. 64.90.. ;) :)

• Beğen
Tepkiler: B4ttleFieldEr
Arkadaşlar roller da bu bu etkiyi yaratırmı lastikte?

@Insansevmem
Kullandığınız bisikletin özelliklerini belirtmemişsiniz.
Alt bölümdeki bilgiler ekseriyetle yol bisikleti kullanımına göre:

Öncelikle trainer için üretilmiş düz lastik kesinlikle gerekli. (Sadece trainer kullanımı için üretilmiş lastikler var, bir adet arka lastik yeterli). Evet fiyatları ucuz değil, ama şart. Diğer alternatif forumdan ikinci el düz lastik alabilirseniz daha mantıklı olacaktır.

Ayrıca trainer altına kalınca bir mat gerekli. Çok fazla terleme olacaktır, havadar bir ortamda ama rüzgar akımına direkt maruz kalmıyacağınız bir ortamda kullanın.

Trainer lastik yüzeyini aşındırır, tahminlerden daha fazla. Hele üst seviye, örneği Conti GP4000 gibi yol lastiği kullanıyorsanız, lastiğe yazık edersiniz.

Bu arada unutmadan;
Karbon kadroyu trainerda kullananlara tavsiyem, bunu yapmayın!

@Fatih EZEN
Roller hareket sistemi lastikleri trainer kadar etkilemez, lakin elde varsa kullanılmış yedekdeki lastiklerin takılması mantıklı. Tabi tak-çıkart (roller-ev/dışarı-anterman) biraz uğraşı gerekir, iyimser bakarsak lastik değişim pratiği yapılır.

Geri