Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trainer Tamiri Nerde Yapılır?

etkiliadam

Daimi Üye
Tepki
314
İsim
Oktay Yörük
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Sedona
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşlar 2 sene kadar önce ikinci el olarak tacx trainer almıştım. Şu standart 2000tl olan modeli. Şuan ufak bir problem var, trainer lastiği aldım, bisikletimin akort ayarını yaptım. Ama yine de dönerken dengesiz dönüyor. Lastiğin %70i temas ediyor, %30'u temas etmeden boşa kaçıyor. Sorun trainerda mı tekerde mi bilmiyorum ama jant'ın akort ayarı tam, lastiği sabunlayarak tamamen soktum. O temas etmeden boşa kaçan kısım yüzünden düzgün pedal çeviremiyorum, boşa atıp duruyor.

Bunun ayarını ya da bir hatası varsa tamirini nerde yaptırabilirim? Mahalle arasındaki bisikletçilerin pek bilgisi yok. Aracım da olmadığı için trainer ve bisikleti uzak bir yere götüremiyorum. Ne önerirsiniz?

Scudo
Trainer'ı düzgün şekilde kuruyorsunuz değil mi ? Alttaki vidasını ayarladıktan sonra mandalı tamamen kapatmanız gerekiyor. Ya da tekerleği oturttuktan sonra trainerın mandalını güzelce kapatıyor musunuz ? Belki 2 sene aradan sonra unutmuşsunuzdur diye söyledim, yanlış anlamayın :)

@etkiliadam Soruna dair bir fotoğraf / video çekseniz çok iyi olur.
(Özellikle kamerayı sabit bir noktada tutar yakından çekerseniz jant / lastik / trainer nerede sorun var net anlaşılabilir.)

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Trainer'ı düzgün şekilde kuruyorsunuz değil mi ? Alttaki vidasını ayarladıktan sonra mandalı tamamen kapatmanız gerekiyor. Ya da tekerleği oturttuktan sonra trainerın mandalını güzelce kapatıyor musunuz ? Belki 2 sene aradan sonra unutmuşsunuzdur diye söyledim, yanlış anlamayın :)

Evet hocam zaten o ayar kısmı altta olduğu için de çok zor oluyor, deneme yanılma misali oluyor biraz :) Ama hepsini yapıp sonra alta komple kapatıyorum.

@etkiliadam Soruna dair bir fotoğraf / video çekseniz çok iyi olur.
(Özellikle kamerayı sabit bir noktada tutar yakından çekerseniz jant / lastik / trainer nerede sorun var net anlaşılabilir.)

Bu akşam yapacağım hocam dediğinizi, belki görünce önerebileceğiniz bir şey olur.

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Geri