Scudo Sports

Trainer tavsiyeleri

Merhaba;

Bir adet trainer matı edinirseniz ses sorununu en aza indirirsiniz. Sert zeminde ister istemez titreşim yaratacaktır. Ayrıca kapalı alan antrenmanları çok terletiyor, mat zeminde biriken terin parke gibi zemin kaplamalarına da zarar vermesini engeller. Decathlondan katlanır bir model almıştım ben. Şu anda başka bir model var, nasıldır onu deneyimlemedim.

Ek olarak bisikletinizin üzerine bir havlu koymanızı önerebilirim. Ter korozyona yol açıyor. Ben üst boruya bir adet sarıp, gidon üzerine de bir tane bırakıyorum.

Bir de vantilatör kullanarak, daha konforlu ve daha az terleyerek sürüş gerçekleştirebilirsiniz.

Teşekkür ederim, trainer matı yok ama bisikletler hali hazırda eski bir halı üzerinde duruyorlar, faydası olur mu acaba:D
Ter konusundaki tavsiyeleriniz için de teşekkürler kesinlikle yapacağım:harika:

Scudo
Evet ter önemli mevzu ve bir vantilatör elzem. İlgili trainer videoma bakabilirsiniz

Sadece trainer da kullanmak için bisiklet seçerken nelere dikkat etmek gerekiyor. Normalde kullandığım set ile arka attırıcısı , arka vites kolu ve vites sayıları uyumlu olsa yetiyor mu yada minimal değişiklikler ile nasıl uyumlu hale getirebilirim?

Sadece trainer da kullanmak için bisiklet seçerken nelere dikkat etmek gerekiyor. Normalde kullandığım set ile arka attırıcısı , arka vites kolu ve vites sayıları uyumlu olsa yetiyor mu yada minimal değişiklikler ile nasıl uyumlu hale getirebilirim?
Yanlış hatırlamadı isem Tacx Neo 2T almıştınız. 9-12 vites sistemi ile uyumlu. Trainerda kullanacağınız bisiklet 9 ile 12'li vites sistemine sahip olması yeterli.

Yanlış hatırlamadı isem Tacx Neo 2T almıştınız. 9-12 vites sistemi ile uyumlu. Trainerda kullanacağınız bisiklet 9 ile 12'li vites sistemine sahip olması yeterli.

Evet neo 2t kullanıyorum . Bisiklettimdeki 12 li rublenin aynısından trainer a taktırdım , alacağım bisikleti için de onun aynı rublesinden almadan kullanabileceğim bir çözüm var mı aslında onu öğrenmek istiyorum.

Evet neo 2t kullanıyorum . Bisiklettimdeki 12 li rublenin aynısından trainer a taktırdım , alacağım bisikleti için de onun aynı rublesinden almadan kullanabileceğim bir çözüm var mı aslında onu öğrenmek istiyorum.
Sadece bir öneri sunmak istiyorum, doğru veya yanlıştır emin değilim. 12'li rubleyi zaten taktırmışsınız trainera. Üzerine koyacağınız 7,8, 9,10 veya 11'li sistemler bu rubleyle çalışabilir. Ayarını düzgünce yaparsınız ve eksik birkaç vites bırakarak kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.

Sadece bir öneri sunmak istiyorum, doğru veya yanlıştır emin değilim. 12'li rubleyi zaten taktırmışsınız trainera. Üzerine koyacağınız 7,8, 9,10 veya 11'li sistemler bu rubleyle çalışabilir. Ayarını düzgünce yaparsınız ve eksik birkaç vites bırakarak kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.

Çalışamaz. Diş genişlikleri, dişli aralıkları, tel çekme oranı, tel çekme miktarı farklı.

12'li ruble takılı ise alacağınız bisikletin 12'li sistem olması yeterli.

Trainer a uygun bütçeli bir alu kadro ,12 li sistem hangi modelleri arayabilirim?
12'li ruble taktığınız için neden 12-li sistem bisiklet arıyorsunuz ki. Alın eski bir 9-11 sisteme sahip bir bisiklet, ona göre bir ruble ile trainerdakini değişin yada alacağınızın üzerindeki iyi durumda ise onu kullanın size çok daha ucuza patlar. Haa para bende huzur bende diyorsanız orası ayrı tabiiki.

Türkiye'deki bisiklet piyasa ve markalara hakim değilim dolayısıyla bisiklet konusunda bir fikir vermem mümkün değil ama vakti varsa sayın @Spartiat belki bir fikir verebilir. Kendisinin bu konuya daha çok hâkim olduğunu düşünüyorum. 😉

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Trainer a uygun bütçeli bir alu kadro ,12 li sistem hangi modelleri arayabilirim?

@Semih Cavdar hocam doğru söylemiş, rubleye bisiklet yerine bisiklete ruble uydurmak daha ekonomik olur.

12li bir bisiklet mtb ise 35 40larda, yol ise zaten 55 60lardadır fiyatlar, uygunu bulunur mu sanmıyorum. Alu kadro 12li sistem de zor, carraro race ce var bildiğim kadarıyla, o da üretilmiş mi bi sormak lazım bayilere.

Onun yerine soralı olur tiagralı olur uygun bisiklet + ikinci ruble, işinizi görür şayet sadece trainer içinse.

Hem trainer hem dışarıda kullanırım derseniz de dediğim gibi 12li sistem genelde karbona koyuyorlar, onların da fiyatlar 80lerden yukarı doğru gidiyor.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Trainerda yarışacaksanız ve özellikle 34 dişlisi olan bir ruble düşünüyorsanız yine de 10 hatta 11li almaya çalışın bence çünkü o vites geçişleri yarışlarda size ciddi kadans ve güç dalgalanmaları yaratabilir. Sadece antreman yapacaksanız önemli değil tabi.

Bence de trainer'da kullanmak istediğiniz uygun bütçeli bir bisiklet alın, onun rublesini trainer'a takın.
Dış dünyadaki ortamı farksız şekilde trainer'a taşımak istiyorsanız kendi bisikletinizin aynısını alın.
Sadece vites sayısı tutsun istiyorsanız makul fiyatlı olması adına jant frenli bir model yok, en makul 2x12 modeller için 90 binin üstüne çıkmanız lazım. İkinci el de bakabilirsiniz ama kategorizasyonu çöplüğe dönmüş Sahibinden.com'da bulmak için sabır lazım.
Vites sayısı farklı olabilir ama yakın gruptan ve az farkla 11'li olsun derseniz (link) =(link), (link), (link) ve çok kolay bulunabilen 2x11'li ikinci el bisikletler olabilir.

Bence de trainer'da kullanmak istediğiniz uygun bütçeli bir bisiklet alın, onun rublesini trainer'a takın.
Dış dünyadaki ortamı farksız şekilde trainer'a taşımak istiyorsanız kendi bisikletinizin aynısını alın.
Sadece vites sayısı tutsun istiyorsanız makul fiyatlı olması adına jant frenli bir model yok, en makul 2x12 modeller için 90 binin üstüne çıkmanız lazım. İkinci el de bakabilirsiniz ama kategorizasyonu çöplüğe dönmüş Sahibinden.com'da bulmak için sabır lazım.
Vites sayısı farklı olabilir ama yakın gruptan ve az farkla 11'li olsun derseniz (link) =(link), (link), (link) ve çok kolay bulunabilen 2x11'li ikinci el bisikletler olabilir.
Siz hangi marka trainer kullanıyorsunuz?

interaktif trainerda zaten erg modu var vitesle hiç uğraşmadan antrenmanını yapabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Çok saçma bir soru belki ama, bisikleti trainer için gelen qr mandal ile normal sürüşte kullanmanın sakıncası var mıdır? Qr mandallar arasında ne gibi farklılıklsr oluyor?

Çok saçma bir soru belki ama, bisikleti trainer için gelen qr mandal ile normal sürüşte kullanmanın sakıncası var mıdır? Qr mandallar arasında ne gibi farklılıklsr oluyor?

Kullanabilirsiniz tabi. Trainer için üreticiler genelde çelik mandal tercih ediyor sağlam olsun diye.

• Beğen
Tepkiler: Feunard
Geri