Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trainer tavsiyeleri

@dalanper "Registration confirmation" başlıklı gelen mailde kupon kodları bulunuyor.

1728141361590.png
1728141422488.png

Scudo
Çok teşekkür ederim

Ben de elite direto xr t aldım, zwift kodu gelmedi mail da, diğer app ler ile ilgili geldi. Hoş ikinci el aldım belki ilk sahibi kullanmıştır, tam bilmiyorum mevzuları.

trainingpeaks'ın virtual uygulamasını test eden var mı acaba

trainingpeaks'ın virtual uygulamasını test eden var mı acaba
Birkaç kez kullandım. Arayüzünün gelişmesi lazım. Zwift'teki gibi eğlenceli ve kullanışlı bir arayüz maalesef yok. Antrenmanlarını denemedim ama sanırım pek de iyi değiller. Telefonumdan açtığımda 1 saatte %40-50 arası pil tüketiyor güç tasarrufu ve düşük grafik ayarlarında kullandığım halde.

Olumlu yanlarına bakarsak ben fiziklerini sevdim. Mywhoosh gibi sıkıcı değil ama zwift kadar da güzel değil. Ücretsiz olması da güzel ama önümüzdeki sene bahar aylarında paralı olacakmış.

Ben bu uygulamayı önü açık olarak görüyorum. Ufak geliştirmelerle inanılmaz keyifli hale gelecektir. Önceden kullandığım Mywhoosh yerine TP virtualı tercih ediyorum mesela. Kullanışlılık olarak sıralama yapmam gerekirse Zwift > TPV > Mywhoosh olarak yaparım. Mywhoosh'un fiziklerini ve dünyasını sevmiyorum maalesef.

• Beğen
Tepkiler: Sinan H.
pcnin donanımsal eksikliği nedeniyle zwift zor çalışıyor, mywhoosh yükleyemiyordum, telefonda da şarj olayı dert dediğiniz gibi, bu aşamada işimi görecektir o zaman, bilgilendirme için teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Merhaba, forumu inceledim ama güncel görüşe ihtiyacım var:
Trainer alacağım Elite Direto XR-T de karar kıldım, karbon bisikleti takmak istemiyorum: Carraro Gravel G2 var GRX 2*10, 11/34 dişli uyar değil mi?
Program Mywhoosh düşündüm fekat bazen kasma yapıyormuş laptopım baya eski, uygun fiyatlı bi tablet alsam iş görür mü?
Son olarak Garmin 1040 ve wahoo nabız bandı var: Trainerı ,Garmin connecti ve mywhooshu birbirine nasıl entegre etcem :kötü:

Trainer alacağım Elite Direto XR-T de karar kıldım, karbon bisikleti takmak istemiyorum: Carraro Gravel G2 var GRX 2*10, 11/34 dişli uyar değil mi?
Program Mywhoosh düşündüm fekat bazen kasma yapıyormuş laptopım baya eski, uygun fiyatlı bi tablet alsam iş görür mü?
Son olarak Garmin 1040 ve wahoo nabız bandı var: Trainerı ,Garmin connecti ve mywhooshu birbirine nasıl entegre etcem :kötü:

Trainer ve nabız bandı bluetooth ile laptop ya da tablete bağlanacak, ve MyWhoosh ile güç/kadans/nabız verilerinizi paylaşacak. Sürüş bittikten sonra MyWhoosh sürüş bilgilerinizi Garmin Connect ile paylaşıyor olabilir. (Strava'yla paylaşıyor, Garmin Connect'ten emin değilim). 1040'ın bu sistemde bi yeri/önemi yok. MyWhoosh yerine 1040'ı kullanarak da trainer'ınızı kontrol edebilirsiniz ama.

• Beğen
Tepkiler: Özlem35
Trainer ve nabız bandı bluetooth ile laptop ya da tablete bağlanacak, ve MyWhoosh ile güç/kadans/nabız verilerinizi paylaşacak. Sürüş bittikten sonra MyWhoosh sürüş bilgilerinizi Garmin Connect ile paylaşıyor olabilir. (Strava'yla paylaşıyor, Garmin Connect'ten emin değilim). 1040'ın bu sistemde bi yeri/önemi yok. MyWhoosh yerine 1040'ı kullanarak da trainer'ınızı kontrol edebilirsiniz ama.
Bir ara antrenman yükü verisini Zwift aktarmıyordu, o dönem zwift ile birlikte Garmin'i de eş zamanlı çalıştırıyorduk. Şu an öyle bir sorun kalmadı. Ancak kayıtlı bir rotayı tekrar trainerda sürmek isterseniz işe yarıyor , onun dışında tamamen katılıyorum.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite modelinde Ant+ desteği de var. Mywoosh ile kullanmadım ama ben oldukça memnunum. Hala bulunabiliyor mudur bilmiyorum.

• Beğen
Mywhosh hiç kullanmadım ama bildiğim kadarıyla ve halen bir değişiklik yapmadılar ise garmin Connect'e veri yollamıyor. FIT dosyasını manuel indirip garmine yüklüyordu kullanan arkadaşlar

Mywhosh hiç kullanmadım ama bildiğim kadarıyla ve halen bir değişiklik yapmadılar ise garmin Connect'e veri yollamıyor. FIT dosyasını manuel indirip garmine yüklüyordu kullanan arkadaşlar
evet garmin ile veri paylaşımı yapamıyorsunuz manuel indirip yüklemeniz gerek

• Beğen
Bahsettiğiniz trainer 9,10 ve 11'li sistemi destekliyor. Kaset oranının ise trainer ile bir alakası yok. Kullanacağınız biskletin arka aktarıcısı 11-34'ü destekliyor ise trainerda sorunsuz kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:
Bahsettiğiniz trainer 9,10 ve 11'li sistemi destekliyor. 12'li sistem için freehub Micro spline ile değişmesi gerek. Kaset oranının ise trainer ile bir alakası yok. Kullanacağınız biskletin arka aktarıcısı 11-34'ü destekliyor ise trainerda sorunsuz kullanabikirisniz.
Direto xrt var bende hub falan degismedim 12liyi sorunsuz kullaniyorum.

• Beğen
Tepkiler: Semih Cavdar

Grx 12li kaset micro spline olduğu için gerekiyordur. HG lerde sorun yok ama ultegra 11-34 de kullanılabilir sanırım.

Ben de Direto x i 12li yol ile hub değişmeden kullanıyorum , mtb serisinden kasetler için m spline hub gerekiyordu hatırladığım kadarıyla..

Grx 12li kaset micro spline olduğu için gerekiyordur. HG lerde sorun yok ama ultegra 11-34 de kullanılabilir sanırım.

Ben de Direto x i 12li yol ile hub değişmeden kullanıyorum , mtb serisinden kasetler için m spline hub gerekiyordu hatırladığım kadarıyla..
Hmm olabilir evet ultegra 11 34 bendeki ama bisiklet ustundeki 11 34 rubleye e takarken arka vites ayariyla 7 derece oynamak zorunda kaliyorum 2si birbirini tutmuyor.

Şimdi yeniden baktım yol için 12li sistem uygun @gurkan beyin yazdığı gibi 12li MTB için micro Spline gerekiyor. Aklımda yanlış kalmış. Yanlış bilgilendirme için kusura bakmayın.

Screenshot_20241120_145300_Chrome.jpg

Bütçe olarak kendimi zorlamadan decathlonun giriş seviye modeli d100 ü aldım.Maksimum 600 w ve %6 eğim veriyor bu kışı bununla geçirip seneye model yükseltirim inşallah
IMG_1016.jpeg

Bütçe olarak kendimi zorlamadan decathlonun giriş seviye modeli d100 ü aldım.Maksimum 600 w ve %6 eğim veriyor bu kışı bununla geçirip seneye model yükseltirim inşallah
323303 dosyayı görüntüle

nacizane fikrim %6 sizi tatmin etmiycektir yakın zamanda çunkü kondisyon kazandıkca bu eğimler size çerez gelecektir. seneye değiştiririm diyorsun buda size ek masraf çıkaracaktır. Bunun yerine van rysel D500 yada elite suito bakabilirsiniz %15 gayet ii bir rakam tabi burda bütçe diyeceksiniz ancak seneye değiştirmekten daha uyguna gelecektir ayrıca elite suitoda zwiftten ve diğer ugulamalardan ücretsiz kullanabileceğiniz kuponlar var.

Selamlar
Uzun araştırmalarım sonucunda iki ay kadar önce sıfır ayarında ikinci el bir Elite Direto XR satın aldım.
İki aylık deneyimimden sonra şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Elite Direto XR, evde bisiklet antrenmanı yapmak isteyenler için harika bir akıllı trainer.
IMG_6715.jpeg

Trainer’a taktığın rubleyi direkt zincire iştirakliyorsun, yani gürültü neredeyse yok ve sürüş inanılmaz gerçekçi. İkinci bisikletim olan Bianchi SLR 500’ü trainer’a adadım resmen:) o artık trainer’ın bisikleti.
IMG_6717.jpeg

Direto XR normalde rublesiz satılıyor ancak satın aldığım kişi bana 11’li 105 rubleyi de hediye etti. Bianchi SLR 500’ün rublesi 8’li olduğu için arka aktarıcı 11’li rubleye uyum sağlamadı ve bisikletin 8’li rublesini taktım trainera.

%24’e kadar eğimi simüle edebiliyor ancak benim o eğimlerde sürüş yapmam çok zor zaten, azami % 14 yeter bana:). yani kısaca tırmanış çalışmak için mükemmel.
IMG_6716.jpeg

Güç ölçümü çok hassas, Garmin edge 1030 ile karşılaştırma yaptım sonuç neredeyse aynı, ayrıca Zwift, TrainerRoad, Mywoosh gibi uygulamalarla uyumlu.

Dün ev internetinde bir sorun çıktığı için Mywoosh’a bağlanamadım daha sonra aklıma trainer‘ı Garmin 1030’a bağlayarak o şekilde sürüş yapmak geldi. Garmin, akıllı trainer’ı hemen tanıdı, kısa bir kalibrasyon ayarından sonra daha önce Garmin 1030’a kaydetmiş olduğum Midilli Adası’ndaki bir rotayı sürdüm. Rota üzerindeki tüm yükseltileri ve inişleri birebir trainer’a yansıttı Garmin. Bu çok hoşuma gitti, bundan sonra ara ara bu şekilde sürüşler yapacağım. Dünyanın herhangi bir yerinde oluşturacağınız rotayı Garmin üzerinden trainer‘a uyguluyorsunuz bu çok güzel bir şey, hem böylece iPad’i Mywoosh’a esir etmek yerine, bir film ya da dizi açarak daha zevkli bir sürüş yapabilirim.

2300 Watt’a kadar güç çıkışına imkan tanıyor fakat benim için rüya o seviyeler zaten.

İzmir’de araç trafiğinin içerisinde sürüş yapmak normalde zaten çok sıkıntılıydı artık bu şekilde düzenli antrenmanlarımı emniyet içerisinde kendi evimin konforunda yapabiliyorum.

Şurası bir gerçek ki hiçbir şey dışarıda yapılan sürüşün zevkini vermiyor ancak çoğumuz şehir merkezinde yaşadığımız için trafikte yaşadığımız sorunlar ve tehlikeler herkesin malumudur.

Uzun lafın kısası, kurması kolay, kullanması zevkli.

Selamlar
Uzun araştırmalarım sonucunda iki ay kadar önce sıfır ayarında ikinci el bir Elite Direto XR satın aldım.
İki aylık deneyimimden sonra şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Elite Direto XR, evde bisiklet antrenmanı yapmak isteyenler için harika bir akıllı trainer.
323304 dosyayı görüntüle

Trainer’a taktığın rubleyi direkt zincire iştirakliyorsun, yani gürültü neredeyse yok ve sürüş inanılmaz gerçekçi. İkinci bisikletim olan Bianchi SLR 500’ü trainer’a adadım resmen:) o artık trainer’ın bisikleti.
323305 dosyayı görüntüle

Direto XR normalde rublesiz satılıyor ancak satın aldığım kişi bana 11’li 105 rubleyi de hediye etti. Bianchi SLR 500’ün rublesi 8’li olduğu için arka aktarıcı 11’li rubleye uyum sağlamadı ve bisikletin 8’li rublesini taktım trainera.

%24’e kadar eğimi simüle edebiliyor ancak benim o eğimlerde sürüş yapmam çok zor zaten, azami % 14 yeter bana:). yani kısaca tırmanış çalışmak için mükemmel.
323306 dosyayı görüntüle

Güç ölçümü çok hassas, Garmin edge 1030 ile karşılaştırma yaptım sonuç neredeyse aynı, ayrıca Zwift, TrainerRoad, Mywoosh gibi uygulamalarla uyumlu.

Dün ev internetinde bir sorun çıktığı için Mywoosh’a bağlanamadım daha sonra aklıma trainer‘ı Garmin 1030’a bağlayarak o şekilde sürüş yapmak geldi. Garmin, akıllı trainer’ı hemen tanıdı, kısa bir kalibrasyon ayarından sonra daha önce Garmin 1030’a kaydetmiş olduğum Midilli Adası’ndaki bir rotayı sürdüm. Rota üzerindeki tüm yükseltileri ve inişleri birebir trainer’a yansıttı Garmin. Bu çok hoşuma gitti, bundan sonra ara ara bu şekilde sürüşler yapacağım. Dünyanın herhangi bir yerinde oluşturacağınız rotayı Garmin üzerinden trainer‘a uyguluyorsunuz bu çok güzel bir şey, hem böylece iPad’i Mywoosh’a esir etmek yerine, bir film ya da dizi açarak daha zevkli bir sürüş yapabilirim.

2300 Watt’a kadar güç çıkışına imkan tanıyor fakat benim için rüya o seviyeler zaten.

İzmir’de araç trafiğinin içerisinde sürüş yapmak normalde zaten çok sıkıntılıydı artık bu şekilde düzenli antrenmanlarımı emniyet içerisinde kendi evimin konforunda yapabiliyorum.

Şurası bir gerçek ki hiçbir şey dışarıda yapılan sürüşün zevkini vermiyor ancak çoğumuz şehir merkezinde yaşadığımız için trafikte yaşadığımız sorunlar ve tehlikeler herkesin malumudur.

Uzun lafın kısası, kurması kolay, kullanması zevkli.
Hayırlı olsun. Kullandığınız mofel elite markasının en iyi modeliydi, gerçi şuan 2 farklı model çıkardılar ama onca para vermeye değermi alacak kişi beklentilerine göre karar vermeli

Güç ölçümünü 1030 ile nasıl yaptınız acaba? Belirtmemişsiniz ama powermetreniz varsa ayrı konu ama Garmin 1030 ile yaptım yazinca insanın kafası karışıyor biraz 😀

Geri