Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trek 1.1 mi Giant scr2 mi ?

Bilal bey ağırlık bilgisi için çok teşekkür ederim!Aralarında 3-4 kg civarı bir oynama var sanırım.Tuncay bey söylediğiniz mantıklı aslında bunu düşünmedim değil.Kendi bisikletimi verebilirim fakat kadro boyları ve ölçüler sıkıntı oluşturabilir:)

Scudo
@Tolga Günsezer

O videoda görülen bisikletler Türkiye'de "konforlu şehir bisikleti" denen modeller. Videodaki bisikletlerin hepsi ulaşım için kullanılıyor. Bizde kaç bisiklet ulaşım için kullanılıyor bilmiyorum. Forumda bir anket yapılsa forum üyelerinin kaçının bisikletini ulaşım için kullandığı kaçının spor ve eğlence amaçlı kullandığını öğreniriz. Benim gördüğüm ulaşım için çok az insan bisiklet kullanıyor, çoğu spor ve eğlence için.

@Oktay Volkan

Ağırlık farkı sorunuz bisikletten bisiklete değişir. Çok hafif şehir bisikleti yapmak da mümkün. Farzedelim ki yol bisikleti ile şehir bisikleti arasından 2 kg fark var. Siz kaç kilosunuz? İki kilo verirsiniz aynı ağırlığa gelir. :)

Ayrıca 9 kg lik yol bisikleti ile 11 kg lik şehir bisikleti arasında çok fiyat farkı vardır ama kullanımda o kadar fark yoktur.

Bisiklet ağırlığına fazla takılmayın. Hafif bisiklet buldum dersiniz daha hafifi çıkar. Siz kendi kullanımınıza en uygun bisikleti almaya çalışın derim.

Bisiklet ağırlıkları sadece yarışlara katılıyorsanız önemlidir. Bunun haricinde bisiklet satıcıları süreki ağırlıktan bahsederek bisiklet kullanıcılarını tahrik ederek yüksek fiyatlı parça satmaya çalışırlar. Bu tuzağa düşmeyin derim. Trek 1.1 alacaksınız, onun donanımlarından çok daha iyi donanımlar var. Bisikletçiye uğrayacaksınız laf arasından size üst donanımlar satmaya çalışacak aklınızı çelecek. :) Ağırlığa takılırsanız bisikletçilerin elinde oyuncağa dönersiniz. İşin içinden çıkamazsınız. Vücudunuza ve kullanımınıza uygun bisiklet alın ve bisiklet sporunun keyfine bakın derim. Bu hafta işlerim yoğundu hafta içi bisiklete binemedim sabırsızlıkla yarın sabahın doğmasını bekliyorum. :)

• Beğen
Tepkiler: Ahmed Volkan
Murat bey ağırlık konusunda aslında çok haklısınız.Ancak ben 105 kiloyum boyum 1.83 civarı.O yüzden belki de bunu takıntı haline getirdim.Aslına bakarsanız benim gönlüm GİANT tan yana zaten trek 1.1 şu an yokmuş bayinin elinde.2013 de gelecekmiş.Gelecek treklerde de sağlam bir fiyat farkı olacakmış sanırım.Sadece forum kurallarını tam bilmediğim için isim vermek istemiyorum karşı yakada bir yerde trek 1.2 buldum o da karbon maşa beni taşır mı şüpheliyim açıkçası.Satıcı çocuk bana 90 kilonun üstündekilere karbon maşa önermiyoruz dedi.Ne kadar doğru bilemem.Tur bisikletlerinden de fx .7.1 modeli hoşuma gitmişti.Onu da bulmak bu sezonda mesele.SORUM ŞU GİANT SRC2 'nin özellikleri nasıl 1300 uygun mudur?Vites sistemi fren sistemi olarak vasat mı?

Agirlik konusu cok dert edilmeyecek bir konu. Ama once sehir bisikleti alip tesadufen yol'a binerseniz yol size cok hafif gelecektir. Aslinda olan sey aradaki kilo farkindan daha cok yol bisikletinin kadro acilarindan dolayi ivmelenmeye cok daha yatkin olmasidir.

Karbon fiber olayina gelince. Trek'in tam karbon bisikletlerinde bile ust limit 120 kg. Ben suan tamamen karbon kadroya sahip madone kullaniyorum ve 110 kiloyum.

Karbon masa sorun cikarmayacaktir yani.

@Oktay Volkan

Ben Trek FX 7.4 kullanıyorum ve FX modellerini önerebilirim. GIANT'ı bilmiyorum. Trek 1.1 bütçeniz varsa FX 7.4 rahatça alabilirsiniz. 20 kg fazlanız var. Bu kilo ile yol bisikletine binmek rahatsızlık verebilir. Fx 7.4 alın fazla kilolarınızı vermek zaten 1 seneden fazla vaktinizi alacak. Sonra yol bisikletini düşünürsünüz. Fx 7.4 ün kadrosu yol bisikletine yakın bir kadroymuş.

@Tolga Günsezer

Hollanda'yı trance müziği ve bisiklete verdiği önemle çok severim.

• Beğen
Murat bey trek bayine sordum yeni modeller 15 gün sonra gelecekmiş.Olmazsa 15 gün daha bekleyeyim trek 1.1'e bakayım diyorum.Bir de ben bu kadro olaylarında kadronun sade ve düz olmasından yanayım sırf farklı olmak adına ya da aerodynamic adına yapılan enteresan kıvrımlara pek hoş bakmıyorum.Benim naçizane görüşüm bu!SRC2'nin arkasında da ufak bir çıkıntı var ama pek göze batmıyor.Bugün biraz inceledim.

Ben tüm postları okuyup konuya hakimiyet kazanacak vaktim olmadığımdan direkt bir fikir atmak istiyorum. Öncelikle sorum, yol bisikletine görüntüsü ve çalışma mekanizması açısından mı bir istek duyuyorsunuz yoksa sürmüşlüğünüz var mı? Beğenilerinizi yargılamak gibi amacım yok, eğer hiç sürmediyseniz bir bisiklet derneğinden kiralayıp, 1 saat turlayabilirsiniz. Şehir içerisinde, trafik ve insanların arasında rahat edebildiğiniz, performans ve verim alabildiğiniz takdirde bir yol bisikleti alırsınız. Aksi halde şehir bisikletlerine yönelirsiniz. Ben şehir bisikleti kullanıyorum ve memnunum diyebilirim. Şehiriçinde muazzam iyi. Ama ben uzun yollara, otobanımsı geniş ve çok şeritli yollarda sürüyorum genelde. Tali yolların olmadığı, trafiğin aktığı ve güvenlik şeridinde güvenle sürebileceğiniz yollar. O nedenle yol bisikleti fikrini kafamdan atamıyorum. Bence bisiklet kiralayıp veya deneme turu için ödünç alabileceğiniz bir yol bisikleti varsa, kafanız daha da netleşebilir.

Amacım sadece hatalı bir karar almış olmamanız için zihninizi olabildiğince temize çekmekti. Seçiminizde ve sonrasında bol şanslar dilerim.

• Beğen
ben de su an işim dolayisiyla fransadayim.insanlar burada da gunluk ulasimini bisikletle yapiyor.ve bizdeki gibi ful donanim bisikletleri de yok.biz bisikleti 10 gram daha nasil hafifletiriz hep onun pesindeyiz.takim elbiseleriyle bisiklet uzerinde ise giden birsuru insan goruyorum ve cok imreniyorum.ama yollar da cok musait tabi.darisi basimiza artik!

• Beğen
ESTAĞFİRULLAH Çağatay bey bisiklet konusunda siz ve sizin gibi üyelerin görüşlerinin benim için faydalı olacağı kanısındayım.Sorunuza gelirsek daha önce seçtiğim bu modeller kadar pahalı olmasa da ne denli kabul edilebilir bilmiyorum ama orta okuldayken (rahmetli abimin aldığı)vasatın altında bir yol bisikletim vardı.Hatta ilk bisikletim pinokyo idi daha sonra onu verip üstüne biraz para verip almıştık.Son olarak da birine hediye olarak verdiğim top gun markalı ağır bir mtb bisikletim vardı.Eğer şehir bisikleti alırsam eninde sonunda yol bisikleti alacağımı biliyorum.Dediğim gibi 10-15 gün sonra ortaköy trek bayisine yeni modeller gelecekmiş.O yüzden 1.1'i canlı olarak görmek için beklemek düşüncesindeyim.Bu arada siz değerli üyelerden akıl almak benim için yararlı olacaktır.Sonuçta forumdaki herkesin eminim benden daha fazla bilgisi vardır bisiklet konusunda.

Vallahi Oktay Bey anladığım kadarıyla sizin içinize yol bisikleti arzusu bir kere yerleşmiş, ne tür bisiklet alırsanız alın yine yol bisikletine döneceksiniz gibi görünüyor. O halde size yol bisikleti seçiminizde bol şans dilemekten başka seçeneğim yok :) Trek gerçekten güzel seçim. Benim hayalimdeki iki bisiklet markasından birisidir. İlerde yol bisikletine geçeceğim ben de umarım. Aldığınızda fotoğraflarını paylaşırsanız seve seve yorum yaparız :)

İNŞAALLAH ilerde umarım sizinde bir yol biskletiniz olur.Çağatay bey siz ve diğer arkadaşlara verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Ayrıca merak ettim hayalinizdeki diğer markayı.Emin olun bisikletimi alır almaz ilk işim burda resimlerini siz değerli forum üyeleriyle paylaşmak olacak.:)

Trek ve Specialized benim ilgimi çeken markalar. Tabi geleceği bilemem, belki aklımdan bile geçmeyen bir markayı tercih ederim ama şuan için ileriye dönük dileğim ve hayalim bir adet Trek veya Specialized yol bisikletine sahip olmak.

Çağatay bey umarım hayalinizdeki bisiklete sahip olursunuz!Bnede tercihimi TREK 1.1 den yana kullanacağım sanırım.

Geri