Ben tüm postları okuyup konuya hakimiyet kazanacak vaktim olmadığımdan direkt bir fikir atmak istiyorum. Öncelikle sorum, yol bisikletine görüntüsü ve çalışma mekanizması açısından mı bir istek duyuyorsunuz yoksa sürmüşlüğünüz var mı? Beğenilerinizi yargılamak gibi amacım yok, eğer hiç sürmediyseniz bir bisiklet derneğinden kiralayıp, 1 saat turlayabilirsiniz. Şehir içerisinde, trafik ve insanların arasında rahat edebildiğiniz, performans ve verim alabildiğiniz takdirde bir yol bisikleti alırsınız. Aksi halde şehir bisikletlerine yönelirsiniz. Ben şehir bisikleti kullanıyorum ve memnunum diyebilirim. Şehiriçinde muazzam iyi. Ama ben uzun yollara, otobanımsı geniş ve çok şeritli yollarda sürüyorum genelde. Tali yolların olmadığı, trafiğin aktığı ve güvenlik şeridinde güvenle sürebileceğiniz yollar. O nedenle yol bisikleti fikrini kafamdan atamıyorum. Bence bisiklet kiralayıp veya deneme turu için ödünç alabileceğiniz bir yol bisikleti varsa, kafanız daha da netleşebilir.
Amacım sadece hatalı bir karar almış olmamanız için zihninizi olabildiğince temize çekmekti. Seçiminizde ve sonrasında bol şanslar dilerim.