Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trek 3900 & Merida TFS 200-D

Tepki
2
Arkadaşlar iki bisiklet arasında kaldım gibi tabiki aynı fiyat aralığında daha iyi önerileriniz varsa bekliyorum. Gönlüm meridadan yana ama disk frene kötü diyenler var kullanan arkadaşlar yorum yapabilirler mi ?

Birde nerede uygun fiyata bulabilirim.

Bisikletler :

MATTS TFS 200-D

http://www.dorukbisiklet.com/wp-content/uploads/2011/02/Merida-Matts-TFS-200-D.jpg

Kod:
    Specifications
    Geometries

Speeds 	27
Sizes 	[14.5]-16-18-20-22-[24]"
Frame 	Matts TFS Comp-D
Color 	Silk black(red)
Fork 	RST Gila 100 TnL
Derailleur front 	Sram X.5 low 34.9
Derailleur rear 	Sram X.5-9
Shifters 	Sram X.5 Trigger-3 / Trigger-9
Brake levers 	attached
Brakes 	Tektro Draco 180/160 mm
Chainwheel 	Sram S600 44-32-22
BB-Set 	Cartridge Bearing
Chain 	Shimano CN-HG53
Hubs 	Disc-F Alloy / Disc-R Alloy
Rims 	Matts Pro D
Freewheel 	Sram PG-950 11-34
Spokes 	Black stainless
Tires 	Merida Race 2.1
Handlebar 	FSA XC 300A OS R20 620
Stem 	FSA OS-190 6°
Headset 	M10 Neck
Seatpost 	FSA SL280 SB25 31.6
Saddle 	X-Mission Line
Pedals 	XC Alloy

TREK 3900

http://www.velespit.com/content_files/prd_images/Trek%20Bisiklet/3900_black_B.jpg

Kod:
Kadro 	Alpha White Aluminum w/semi-integrated head tube, bi-oval down tube w/integrated gusset, rack and fender mounts, disc compatible dropouts, replaceable derailleur hanger
Ön Süspansiyon 	SR Suntour SF9 XCT V2 w/coil spring, preload, 100mm
Teker Set
Jant 	Formula Alloy FM31 hubs; Bontrager 550 rims w/brushed sidewalls
Lastik 	Bontrager LT-3, 26x2.0"
Değiştirici
Vites Kolları 	Shimano EF50, 8 speed
Ön Değiştirici 	Shimano C051
Arka Değiştirici 	Shimano M360
Ayna Kol 	Shimano M191, 42/34/24
Arka Dişli 	SRAM PG830 11-32, 8 speed
Pedal 	Wellgo nylon platform
Donanım
Sele 	Bontrager SSR
SeleBorusu 	Bontrager SSR, 31.6mm, 20mm offset
Gidon 	Bontrager Approved Riser, 30mm rise
Boğaz 	Bontrager Approved, 25 degree
Furş Takımı 	VP-A68-TK, 1-1/8" semi-cartridge, sealed
Fren Set 	Tektro V w/Shimano EF50 levers

Scudo
Benzer fiyat araliginda olan bisikletlerin aralarinda cok buyuk fark yoktur.O yuzden bence gonlun hangisinden yanaysa onu al icin rahat etsin derim ben :)

İkisi arasında bir seçimde tabiki Merida derim. Sram X5 serisi kullanılmış. Kadro olarak Merida'nın Trekten kalır bir yanı olduğunu sanmam. sonuçta MEriada kendi kadrosunu üreten bir firma.

hidrolik disk mi v mi, aslına bakarsanız hidrolik performansı v den çok üstündür fakat kullanım alanınıza göre hangisini tercih edeceğiniz değişir. tabi bütçenize görede :)

Örneğin sürekli dağ, bayır ve çamur içinde dolaşacaksanız veya bu tarz koşullara girecekseniz hidrolik disk tabikide ama yok ben genelde asfalt yolda kullanacağım diyorsanız bütçenizi hidrolik ile zorlamaya gerek yok. hidroliğe ayıracağınız bütçeyi aktarıcı sistemine ayırmış olursunuz.

Trek de 8 li sistem gördüm, merida ise 9lu sistem. ayrıca merida hidrolik frenli.
merida kadrosuda trek kadrosuda iyi kadrolar. maşa konusunda kesin bir fikrim yok diğer arkadaşlar kıyaslayabilirler fakat ilk bakışta merida daha üstün duruyor.

Ya Merida yanı. Üzeri SRAMx5 zaten. Kadro da ömür boyu garanti. Hidrolik disk frende sorun yapmaz. V fren daha kötü. Yağmurlu havalarda tutmayabiliyor. :) Merida derim ben.

Alper Yildirim arkadasin goruslerine katiliyorum.

Bir de tabi Trek'in omur boyu kadro garantisini goz onunde tutmak gerekli. Gerci Merida'da ayni garantiyi veriyor olabilir

• Beğen
Tepkiler: Alper Yıldırım
Meridayı önermişsiniz genelde benimde gönlüm ondan yana ama disk fren sıkıntı çıkartmaz umarım. Genelde hafta içleri işe ve okula gitmeyi düşünüyorum yani şehir içinde asfaltta kulanıcam ama hafta sonları turlara katılmayı ve bazende dağ bayır gezebilirim.

Peki nerede ucuza bulabilirim alan arkadaşlar bi yol gösterseler.

Yorum yazan arkadaşlara teşekkürler.

Merida'nın ömür boyu kadro garantisi yok diye biliyorum. Ayrıca V frene Barandienin 3 renkli papuç taktığında gerçekten çok iyi bir performans veriyor. Bence bu 2si arasında kesinlikle MERİDA çünki hem sram x5 hem hidrolik fren ayrıca sram x5 deore ye denk diye biliyorum. Yinede siz bilirsiniz ama Merida ön planda :) Ama trek in ömür boyu kadro garantisi var. :)

• Beğen
Tepkiler: BORA AÇAR
@Güven GÖZEL

İstanbul'da Aslı bisiklet var.
Ankara'da Erdoganlar bisiklet.
Her ikisinin de internet siteleri ve tlf numaraları mevcuttur. İstanbuldan alırsan peşinde %10 indirim var. Ankara'ddan alırsan onu bilmiyorum işte :)

• Beğen
Tepkiler: BORA AÇAR
peki merida nın bu modelde yada bu ayarda V frenli modeli varmı ?

cevap için teşekkür ediyorum ama sizin söylediginiz modeli biliyorum ...

100 v ile 200 d arasında donanımsal farklar var ...

benim sormak istedigim 200 V diye bir modelinin olup olmadıgı ?

Hidrolik frenin zor yanı tecrübesiz birisi için tamiri ve bakımı çok zordur. anlayan bir servise götürmek şarttır. ama performansı ve çok ufak kuvvetlere çok iyi tutması nedeni ile bu eksilerini unutturur.

Trek kadronun ömür boyu garantisi olmasına karşın, merida kadroda bir hayli iyidir ve merida da 9 lu sram x5 var + hidrolik fren.

daha öncede söylediğim gibi buradaki tüm arkadaşlarında söylediği gibi merida büyük oranda baskın.

renk uyumu olarak da ayrıca merida daha şık duruyor (tabi renk ve şıklık kalite ve donanımdan sonra gelir o başka)

• Beğen
Tepkiler: Güven Gözel
ayrıca son sorunu yeni gördüm. bunları alacağın yerle konuşman daha iyi olur. mesela v frenli bisikletler aradaki fark verilip (uygunsa) hidrolige çevrile biliyor. yada ayna kolu başka bir aynakol ile değiştirirsek fiyat ne kadar değişir diyorsunuz onlar yeniden fiyatlandırıyor. tabi bunlar değişikliğe uygunsa. bisiklet alacağın yerle konuşman daha mantıklı olur.

• Beğen
Tepkiler: İbrahim Aslanhan
@BORA AÇAR

Şurdan inceleyebilirsin. Yani üretimi ve modeli var evet.

(link)

Ayrıca alper yıldırım da doğru söylemiş. Alacagın yeri kararlaştır ve git bi görüş bakalım. Bileşenler değişebiliyor kadro da uygunsa tabi. Belki o zaman fiyat biraz daha inmiş olur.

@levent çetinkaya

Bende öyle düşünüyorum siz hangi model kullanıyorsunuz.

Birde disk firen varsa herhangi bir sorununuz var mı ?

Geri