Özellikle bana danışma isteğinizden dolayı teşekkür ederim.
Yeni bisikletinizi de bu markalar arasından seçecek olduğunuz güzel bir başlangıç yapacağınızı gösteriyor.
Her 3'ü de marka bisikletler.Yine de Scott ve Trek, Kron'a göre apayrı bir yerdeler marka olarak.Dünyanın en büyük 4 markasından 2'sidir Scott ve Trek.Alırken de kullanırken de memnun kalacağınız gibi, satarken de zorluk çekmeyeceksiniz.
Yine de bisiklet modeli danışırken mümkün oldukça, hangi ortam ve zeminde, hangi sıklıkla (hergün, haftada 2-3gün, haftada bir, ayda bir vb) ve günlük kaç km bineceğinizi de belirtirseniz, ayrıca tavsiyelerimiz de olabilirdi.
Öncelikle Vites sayısı hepsinin de 24.
Diğer deyişle 8'li sistem.
3'ünün de vites donanımı birbiriyle aynı kalite ayarında.
Amortisörlerine baktığımızda, Trek'te Insync Grind 1 var.
Insync Grind'in 323 modelini kullanmıştım, elastomerli bir maşa idi, benim her kategoride hayli sert kullanımıma rağmen 2.5 yıl bana hizmet verebilmişti
Bu maşa 70mm esneme mesafeli.
Scott ve Kron'da ise Suntour XCM var.Onu da kullandım, rahat kullanımı, kilitleme özelliği ile XCM biraz öne çıkıyor.Esneme mesafesi 100mm olarak belirtilmiş Scott'ın sitesinde.Ben de 80 mi 100 mü diye tam hatırlayamadım ama her halükarda Trek'in maşasına göre daha fazla mesafeye sahip olduğu aşikar.
Tekerlere bakacak olursak, ön-arka göbekler giriş seviyesinde hepsinde de.
Önde aluminyum, arkada Shimano göbeklere sahipler.
Trek'te Matrix 550 çemberler var, sağlamlardır.
Scott'ta Rigida Cyber 10 çember var, markalı.
Kron'da da Rigida Zac19 var ki, fiyatı en makul markalı giriş seviyesi çemberdir.
Lastiklerde,
Trek'in Bontrager Connection Trail, 2.0 modeli var.
Bu lastik ile çok kaydırma yapmadığınız sürece, 10.000km dayanabilecek bir lastik.Şahsen kullandım, İstanbul-İzmir turlarımda da bu lastikleri kullanmıştım.
Scott'ta, Scott markasının Manx serisi 2.0" lik 27tpi lastiği var.
2.0" iyi bir genişlik ve Scott lastikleri pahalıdır, üzerinde gelmesi güzel.
Kron'da Irc Mythos XC, 1.95" lik lastikler var.Onlar da 27tpi.Arazi lastiğidir, dişli yapısıyla uzun yolda yorar haberiniz olsun
Ağırlıkları da birbirlerine yakındır.Scott belirtmekte çekinmemiş 14kg.Diğerleri de bu civarda olacak.
Daha büyük markalar olduğu için Kron'u baştan elerdim, yine de tarafsız bir karşılaştırma olsun diye onu da hep hesaba kattım.
Trek ve Scott'tan ise, her 2 markayı da kullandım, marka taraftarı olmadan karşılaştırma yapabiliyorum.
Genelde millet hangi markaya biniyorsa, o marka en iyisidir diyebiliyor
Scott bana göre Maşası ile biraz daha önde fakat ister Reflex 50 yi ister 3900'ü gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.