Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

TREK 3900?

çağatay_çankaya

Forum Bağımlısı
Tepki
768
Bisiklet
Sedona
ya bir arkadş bana trek 3900 hakkında biraz bilgi veebilir mi? kullanan olursa iyi olur...acera sistemi nasıldır.araziye pek girmem.yolda kullanacam.ama istanbul'un ara sokakları arazi seviyesinde onuda unutmayalım! :D dayanıklık hakkında trekten gerçekten sağlan sadece onu biliyorum.bi help..

• Beğen
Tepkiler: fatihgüven
Scudo
Ben 20 gün kadar önce aldım...Deniz otobüsü ile Bostancı tarafına geçip o taraftan alacaktım...Yenikapı da inmek zorunda kalınca, Kule nin oradan aldım...

Boyuma göre kadro Trek te olduğu için ve uygun rakamlı olduğundan 3900 u seçtim...

Arazide çok extrem olmadıkça yeterli görünüyor...Her gün 1.5 saat kadar biniyorum, asfalt, kazılmış komple taş toprak yol ve sahil şeridi karışımı bir parkurda (Mudanya-Güzelyalı)... Sorun yaşamadım...Gidon biraz ağır...Sanırım onu değiştireceğim...Kaldırımdan inme denemelerim başarılı...(103 kg. ım) Arka viteste sorun yaşamadım...Turumun sonunda baya dik bir yokuşu oturarak çıkıyorum...Vites küçültürken 3-2-1 diye en ufak bir sorun yaşamadım çıkarken o kadar zorlanmama rağmen...
Açıkçası bisiklet te deneyimli olmadığımdan ancak bunları söyleyebilirim...

Mat siyah renginde son derece güzel olduğunu belirteyim...

30 Nisan a kadar indirimde mevcut...Yeşil bisiklette 330 euro...Bütçeniz uygunsa en iyi seçeneklerden biri...

Kolay gelsin...

benim bir bisikleteim salcano ng 600 diğeri trek 3900...
yaklaşık 350 euro gibi bir para verdim bu bisiklete....salcano ya ise 300 milyon...salcano da bazı değişikler yaptım birincisi zoom amortisörü trek te ki judy tt ile değiştirmek oldu fiyatı 90 euro civarı bir şeydi...Biraz garip gelebilir ama ikisi arasında gerçekten fazla fiyat farkı var ama sürüşte neredeyse hiçbir fark yakalayamadım...frenleri disk fren değil zaten..eğer dağa bayıra çıkmayacaksan çok zor şartlarda kullanmayacaksan zaten ona ihtiyacın yok...salcano nun kadrosu 7005 aluminyum kadro jantlar vs hepsi aluminyum...vites sistemi shimano tourney..bu bile bu normal dağ bayır çıkarken gayet sorunsuz çalışıyor...gerçekten çok az bazı değişiklerki bunun fiyatı 100 euro yu geçmez trek 3900 den daha iyi bir bisiklete sahip olabilirsin..trek in kadrosu gerçekten çok iyi ve gayet sağlam.bence bu değişikliklerden sonra da tek farkı bu oldu iki bisikletin...
trek 3900 a 350 euro gibi birşey verdim dediğim gibi ng600 e ise 300 milyon..aradaki farkla bisikletine gerçekten çok iyi parçalar alabilirsin..yada biraz daha para biriktirip eğer profesyonel olarak bisikleti kullanacaksan tavsiyem 4500 dür...ama sokaklarda kullanacaksan bostancı sahil vs aslında amortisöre bile ihtiyacın yok..tabiki karar senin..ama benim izlenimlerim böyle..iyi pedallar...

şu an kampanya da 330 eu fiyatı..ve sana şunu söyliyeyim 4300 ile arasından hiçbir fark yok bana göre..piyasaya çık bak.2005 sezonu için hiçbir biiskletçi 4300 düz getirmedi..4300 lerin alayı disc..neden?çünkü muadili 3900..kararını vermen için bu fiyata son 4 günün..;)

3900 FULL SPECIFICATIONS
http://www.trekbikes.com/images/bikes/2005/mountain/medium/3900.jpg
FRAMESET:
FRAME: Alpha Aluminum
Standard and step-through frames available in all colors.
FORK: InSync Grind 1, 70mm

WHEELS:
WHEELS: Alloy front, Shimano RM30 rear hub; Matrix 550 rims
TIRES: Bontrager Connection Trail, 26x2.0"

DRIVETRAIN:
SHIFTERS: Shimano EF29
FRONT DERAILLEUR: Shimano C050
REAR DERAILLEUR: Shimano Acera
CRANKSET: SR XCC150 42/34/24
CASSETTE: SRAM 850 11-32, 8 speed
PEDALS: Nylon platform

COMPONENTS:
SADDLE: Bontrager Sport
SEATPOST: Bontrager
HANDLEBARS: 25.4, 30mm rise
STEM: Bontrager, 25.4, 25 degree
HEADSET: Aheadset, semi-cartridge, sealed
BRAKESET: Tektro V w/Shimano STI levers

• Beğen
Tepkiler: akhunia
trek 6700 disc'in fiyat1 ne kadard1r?
yesilin sayfada trek fiyatlar1 yok, online sat1s1 olmad1g1 icin san1r1m..
tr karakterler icin kusura bakmay1n kendi bilg. yazm1yorum su an..

Selam,
3900 ve 4300 kadrolarının farkları : :rolleyes:
Her iki modelinde kadrosu alüminyum olmasına ragmen ;
Trek 3900 de alfa alüminyum adı verilen malzemeden yapılmış.
Trek 4300 ün ve daha yukari modellerin kadroları ise Alfa superlight alüminyum kadrolara sahipler, daha fazla dipçiklenerek inceltilmiş ve o oranda da sertleştirilmiş.
Trek 6500 ve üst modellerde 4300-4500 lerle aynı şekilde üretilmiş SL kadroya ek olarak SLR kadro adı verilen yarış tipinde yani biraz daha öne eğilerek kullanabileceğiniz tür de kadrolar kullanılmışmış.
2 ay öncesine kadar ( 9000 serisi hariç ) tamamını çok yakından inceledim ve şimdi 4500 sahibiyim

• Beğen
Tepkiler: Burak Açıl
iyiymiş 6700 un fiyat maşallah..
allah alabilene bağışlasın ne diyim..

trek 3900 ünü biraz acele aldım şimdiki aklım olsa kesinlikle paramı biraz daha biriktirip 4500 almak olurdu...aralarında amortisörlerinden tut vites sistemine pedallarına kadar birsürü fark var...4300 ve 3900 en basitinden amortisörleri ve gene vites sistemi...ki o da basit bişi değil...=) 6500 de güzel de money money money.... :rolleyes:

selam
bisikletini güle güle kullan..

Bu seçim işlerinin sonu yoktur.. Ama bence bütçeyi fazla zorlamaya gerek yok.. Hepsiyle benzer zevkleri yaşarsın..Upgrade yapmak da zaman içinde zaten mümkün..

Selamlar..
Gürsel

giant xtc bir kadro buldum.sizde nsaıldır.kardo ikinci el ve ön attırıcıyı veriyor.ön attırıcıda deore.fiyatı ise 200$ sizce nasıldır.? alayım mı.birde kadroda v -break fren yeri yok.disk takmam gerekiyor.

bence sadece disc ten çok v fren li ama disc e uyumlu kadrolar tercih etmelisin..ama tercih senin yine de..disc takımları da aman aman para değil artık..

disclerin çifti ne kadar ki..fiyatlar hakkında fazla bir bilgim yok..

bence o paraya xtc kadro süper... (tabii kadroda hasar yoksa)
orjinali 500 euro disk içinde bence bakman lazım...

Arkadaşlar, kampanya sırasında ben de hangi bisiklet diye kafanızı defalarca ütüledikten sonra gidip en sonunda Trek 3900'ümü aldım. Aslında 4500 alamadığım için içim bayağı yandı ama şu anda bisikletimden çok memnunum. Uzman bir bisikletçi değilim ve bisikletime haftasonu şehirde ya da toprak yolda biniyorum. Gayet memnunum. Gidon borusunun ağır olduğunu birkaç yerde duymuştum, bunu kendim hissettiğimden değil sırf birkaç yerden duydum diye gidip değiştireceğim.
Trek 3900'ün gidonu normalden biraz daha yukarda ki bu öne çok eğilmemenizi sağlıyor, yani spor amaçlı bir sürüş için değil gezmek için ideal. Çevremde gördüğüm Kronlarda gidonun benim bisikletime göre daha alçakta olduğunu gördüm, ancak şimdiki aklım olsa yine gider Trek alırım.

Yeni bisikletin hayırlı olsuın, kazasız belasız kullanman dileğiyle, 3900 de iyi bir seçim 300€ lar seviyesi için çok idaal bir alet bence. gidip o paraya salcano bianchi falan alabilirdin ancak fakat gönül rahatlığıyla trek aldım diyorsun bak ;) yaw öne eğilsen ne olacak eğilmesen ne olacak, haftada yüzlerce kilometre binmiyorsan bunlar pek bir anlam ifade etmiyor. Senini için önemli olan kriter dayanıklılık ve kalite imiş bence kesene göre en iyi seçimi yapmışsın, yok xt miş yok deoreymiş çok takma kafanı bunlara yarışmıyorsan yada çok zorlamıyorsan kaliteli bişi olsun yeter..ben yıllarca şimanonun en alt model komponentlerini kullandım allah için tık demedi, diyemezki asfalt yolda yada sahildesin ne kadar zorlayabiliyorsunki sistem ne su görüyor ne çamur ne yağmur bakımı yap devam et gitsin. bu yüzden rahatlık ve sağlamlık bakımından 3900 süperr...
tekrar iyi günlerde kulllan
Selim

ben bi ara trek 3900 alacam dedim.kime sorsam.gezi bisikleti sen süratlı bi kullanıcısın sana ağır kalır.sen git kron al diyenler çok çıktı yanı..

Vallah insan istediği bisikleti almak istiyor ama bu biraz da kısmet işi. Ben kron zeon diye çıktım yola, yolda trek 4500e döndü, gürsel abiden salcano ng250 aldım. Gayet memnunum bisikletten o konuda hiçbir sorunum yok. Yani olay şudur, ne kadar paran varsa ve seni zorlamayacak birşey al. Bu biraz da büyüklerinin yardımı ile olsun ki seçmende sana büyük yardımları dokunsun. Yalnız 3900 konusunda fikrimi sorarsan alma derim. alabiliyorsan 4bin serisinden birini tercih et.

Şimdiden hayırlı olsun. Üniversiteyi bitirdikten sonra alacağım gibi birşey yazmıştın foruma, sana mesaj atacaktım sakın ha öyle birşey yapma diye, iyi ki açmışsın bu konuyu, bir an önce bisiklet almaya bak, hayatının fırsatlarını erteleme, bisiklet ki; özgürlüğün en güzel yaşandığı araç..

Geri