Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trek 4400 Doğru Kadro Boyu ve Bakım

Miriel

Üye
Tepki
25
İsim
Enes
Bisiklet
Sedona
Arkadaşlar hepinize merhaba,

Daha önceki mesajlarımda birkaç kez bahsetmiştim, bu hobiye başladığımızda pek de bilinçli olmayan bir tercihle Trek 4400 modelini almıştık. Ancak o zaman satıcı bize 16" kadro boyu vermişti. Bizim ailede de boylar 173 cm civarı, bu kadro boyu bizim için uygun mudur ?

Değilse ne gibi bir yola başvurabilirim maksimum verimi alabilmek adına ?

Scudo
@ommemo Teşekkürler, çok sevindim gerçekten, bu bisiklet eski de olsa çok kaliteli olduğunu düşünüyorum. :) Bu ölçü şehir bisikletleri için daha büyük olması gerekiyor değil mi ? Mesela 18" ?

Bir soru daha sormak istiyorum; geçtiğimiz hafta ben bu bisikleti güzelce temizleyip zincirini yağladım. Vites geçişinde falan şu an problem yok. Ancak 6 yıldır hiç bakım görmedi.:eek:ops: Kontrol etmem veyahut yağlamam gereken başka bölgeler var mı ?

şehir bisikleti hakkında yorum yapamayacağım , diğer soruna gelince tekerlerin akışını kontrol edebilirsin, ön ve arka tekerleği ayrı olarak elinle döndür ve ölçme sürelerine bak.Bir ihtimal fren kolu ve pedallar gıcırtı yapabilir.Duruma göre onları da yağlayabilirsin

• Beğen
Tepkiler: Miriel
@ommemo Teşekkürler, pedallardan gelen bir ses vardı o halledildi. Şu anda başka rahatsız edici bir durum gözükmüyor. Ancak ölçme süresi ne bilmediğim için demek istediğinizi tam olarak anlayamadım.

pardon hocam yanlış yazmışım, kusura bakma, dönme süresi yazmak istemiştim dalgınlığıma gelmiş, tekerleri döndür ve dönme sürelerine bak anormal derecede çabuk yavaşlıyor ise onlara da bakım yapmak gerekir

@ommemo Önemli değil dostum ne demek :) Bunu da test edeceğim sağolasın.

@Miriel ne demek rica ederim, bisiklet sanırım 2009 model.Fotoğraflarını görmek isterim.Bende 2009 model trek 3700 kullanıcısıyım:)

• Beğen
Tepkiler: Miriel
@ommemo Geçen haftaki temizlikten sonra şöyle bir karesi var. Orjinal tekerleklerine yakın zamanda döndürmeyi planlıyorum. Siz de bisikletinizi güle güle kullanın. Bundan sonra bir Kron bir Sedona aldık ama belki de hala en kalitelisi bu. Çok memnunuz.
https://www.bisikletforum.com/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fimages.tapatalk-cdn.com%2F15%2F08%2F11%2F09c0be1426efad4ad9490deb28ee4efc.jpg&hash=ccda60d37a324a6d16f361b871cf82c5

Geri