Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

TreK 4500 !!!

Koray Karaman

Forum Bağımlısı
Tepki
744
Bu bisiklet acaba disklimi ? bu bisiklet hakkında bilgi verebilirmisinz ?

Scudo
dostum bu bisiklette disk yok ama modifiyeye uygun..
disk fren takılıyo ama birde jant problemi çıkıyor tabi görüntüye önem veriyorsan..

@koray_1459

hayırlı olsun dostum Allah kaza bela vermesin güle güle kullan

bende de aynısından var.yeni aldım 2 ay felan oldu.gayet guzel bi bisiklet.tavsiye ederim çok memnunum

bendede var gayet rahat bi sürüşü var

slm arkadaşlar bende 3900 almayı düşün yorumda almakla nasıl ederim iyimi kötümü fikri olan

maddiyat durumuna göre tabiii
ama biraz daha üst seviyelere bakmanı öneririm.
önemli olan ne amaçla kullanacağın
forumda bu kanu ile ilgili bir öok konu var hepside çok yararlı ve tecrübelere dayalı

@enis57

Lütfen yazılan yorumları okuyun..Bisikleti alalı çok oldu

@KoraY1459

cevap size değil
14.04.2008 tarihinde freerde92 e hitaben yazılmıştır.

@enis57

Hitap ettiğiniz kişinin alıntısınıda yayınlarsanız sevinirim

• Beğen
Tepkiler: enis57
@ahmetruzgar

Merhaba
alacagim bisiklet icin alternatifler arasinda 4400D ve 4500 vardı. 4500 alırsam disk freni daha sonra taktırırım demiştim kendi kendime. Ama sanırım jant'ta sorun var demissin. Ne tür bir sorun cıkıyor jantta acaba?

yanıtlarsanız sevinirim.

saygılar selamlar

Trek 4500 piyasada yok. 2008 olmasına rağmen nasıl piyasada kalmaz anlamıyorum. Cok mu talep var acaba?

@alexandraki

Üstad V fren için tasarlanmış jantlarda fren pabuçlarının temas ettiği yüzeyler farklı dizayn edilmiştir.
Bu hem yüzey farklılığı hem de renk farklılığı olarak kendini gösterir.
Eğer V frenli bir bisiklet alır bunu disk fren'e çevirirseniz , jant telleri sökülür ve tekerlek göbeği disk frene uygun olanıyla değiştirilir ve teller yeniden örülür .
Jant çemberi değişmediğinden disk fren'e dönüşüm gerçekleşir fakat çember kenarları V frenli halde görünmeye devam eder .
Bu sadece görsel bir uyumsuzluktur aslında .
İşlevsellik adına bir aksaklık veya eksiklik olmaz .
Şunu eklemek isterim ; eğer yoğun yağış ve bol çamur gibi ortamlara girmek gibi bir ihtiyaç olmayacaksa ve ağırlıklı şehirçi binişler sözkonusuysa disk fren'e ihtiyaç olmaz .
Disk fren , maliyet artışı ve ağırlık artışı demektir aslında .
Tarif ettiğim manada kullanımınız olmayacaksa disk fren'e takılıp kalmayın bana göre .

Ben de yeni aldim ama maalesef bir yil daha binemeyecegim paket yaptirdim duruyor. Mutlulugumu paylasmak istedim sizlerle
300 avro para verdim. kirmizi siyah renkli . Kac model oldugunu ve agirligini biliyor musunuz?
Bir de Shimano Xt ile Deore vitesleri karsilastirabilir misiniz?
Uzaktan saglicakla!

Merhabalar,

Ben de İstanbul'da şehir içi ve kısmen arazi alanlarında kullanmak üzere bisiklet almaya karar verdim.

Trek'in modellerine bakarken en çok 4500 modeli hoşuma gitti. Çünkü genel olarak siyah ya da beyaz rengin ağırlıklı olmasını istiyorum. Ancak yine de çok özel bir bisiklet olup da başka bir renk de değerlendirebilirim.

Benim bir iki sorum şöyle...

Öncelikle 4500 modelinin disk freni olmadığını ancak disk fren takılabileceği yazılmış. Ben böyle bir şey yaptırmayı düşünmedim değil. Hatta velespitteki temsilci de bunu yapabileceklerini söyledi.

Ben bir de Trek 6000 modelini beğendim ancak söylediğine göre 4500 üm bazı parçaları daha iyiymiş. Açıkçası bisiklet parçalarının marka ve modellerini ve hangisinin daha iyi olduğunu henüz bilmiyorum.

4500'e hidrolik disk fren taktırdığımızda bisikletin görüntüsünde bozulacak bir durum olur mu acaba? Ayrıca bu işlemi önerir misiniz?

Hidrolik fren sıkarken genelde çok güç harcamadan sıkılabiliyor fren değil mi? Yani hidrolik olması bu anlama geliyordur diye düşündüm. Yanılıyorsam düzeltebilirseniz sevinirim.

Sonuç olarak 4500 modeli çok hoşuma gitti görüntü olarak. Özellikle renklerin uyumu çok güzel. Almayı istiyorum.

Yine de bunun dışında önerebileceğiniz farklı bir modeli varsa da iletmenizi rica ederim.

Görüşmek üzere,

Geri