Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trek 6500 - Scott Scale 40 (Kararsızım)

Kaan Aslan

Aktif Üye
Tepki
56
Arkadaşlar,

Scott Scale 50
Trek 6500

Bu iki bisiklet arasında kararsızım. Fiyatları hemen hemen aynı sayılır. Bu koşullarda siz hangisini seçerdiniz ve neden?

Scudo
@Kaan Aslan

Bu iki bisiklet arasındaki tercihim Scott Scale 50 olur .
Neden Trek değil demeyin zaten :)
Ama ondan da öteye bir başka bisiklete dikkat çekmek isterim :
Giant XTC 2 :)
Fark nedir diyecek olursanız :
Mesela ön aktarıcı ve vites kolları SLX .(Bunlar scale 50'de Deore)
Mesela 50 euro daha düşük fiyatta .
Eğer bu bisikleti daha önce hiç dikkate almadıysanız , bir göz atmanızı tavsiye ederim .
İstanbul'da olduğunuzu gördüm .
Kaçkar Bisiklet'e yolunuzu düşürürseniz yakından inceleme imkanı bulursunuz .
www.kackarbisiklet.com'dan iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz .
Yeni bisikletiniz her ne olursa şimdiden hayırlı olsun . . .

• Beğen
Tepkiler: Kaan Aslan
Tamer Bey,

Cevap için teşekkür ederim. Aslında bir 3. bisiklet daha eklemeyeyim :) Özellikle bu iki bisiklet arasında seçim yapayım istiyorum. Ama anladığım kadarıyla bahsetmiş olduğum iki bisikletten zaten seçim kesinlikle scott 50 olurdu sizin için.

Ben de şu anda scott scale 50 modeline daha yakınım.

Bir de 70 modeli var. Onun kasasının rengi de ilgimi çekiyor. Belki 70 alınıp aksesuarları 50 ile aynı olacak şekilde de değiştirebilirim. Ya da içime sinerse direk 50'yi de düşünebilirim.

İki bisiklet arasında Scott biraz daha önce görünüyor ancak Tamer Bey'inde dediği gibi Giant XTC 2'yi bende tavsiye ederim.. Diğerlerinden ayrıldığı başlıca nokta havalı Rock shox Recon ön amortisörü. Diğer bisikletlerinkinin yanında çok üst seviye kalıyor bu maşa ve verdiğiniz paraya tam olarak değecek tek bisiklette bu bence.. Yine de seçim size kalmış.

Bence de Scott. Her ne kadar Trek 6000 serisi kadrolarını son yıllarda güncelleyerek daha iyi bir seviyeye çektiyse de, benim gözümde Scale serisinin muadili 6000'ler değil 8000'ler.

Bu iste yeniyim ama sanirim giant xtc 2 nin kullandigi o havali amortisor daha sonra eklenebilecek bir parca ama scale 50 nin kadrosu basli basina 500 euroluk cok kaliteli bir kadro. Ozellikle scale i dusunmemin sebebi buydu. Ama tabi ki cok yeni oldugum icin yorumlara acigim.

@Kaan Aslan

Giant XTC2'nin kadrosunun satış fiyatıda 550 € :)
Amortisör tabi ki sonradan değişir ancak almışken neden aynı fiyata çok daha iyisini almayasınız ki?
Tora: 2162g ağırlığında ve yaylı bir maşa, satış fiyatı: 177€
Recon: 1855g ağırlığında ve havalı bir maşa,satış fiyatı: ~350€

Bu açıdan bakıldığında, genel olarak giant'in donanımı scale'den daha üstün. Kadro olarakta Giant daha pahalı ama bisiklet olarak bakıldığında giant daha ucuz :) Yani scale'den donanım olarak daha üstün bir bisikleti daha ucuza alıyorsunuz gibi düşünebilirsiniz.. Bence XTC2 tam bir fiyat/performans bisikleti denebilir.. Ama yine de Scale'e kanınız ısındıysa ve üzerindeki donanımla tatmin olursanız yine de tercih edebilirsiniz :)

• Beğen
Tepkiler: Güney Tuncer
Görüntü olarak da Scale 50'yi daha çok beğeniyorum. XTC2'yi de soracağım ama scale 50'nin görüntüsünü daha çok seviyorum.

Sanırım daha üst olarak sadece süspansiyonu var. Ancak teknik bilgi olarak hala tam bilgiye sahip değilim. Teknik olarak inceleyeceğim ama görüntü güzelliği açısından Scale 50 renkleriyle daha çok bana hitap ediyor.

2009 model Giant bisikletler fiyat/performans olarak iyi değil mükemmeller ve testlerden de birinci çıkıyorlar. Mesela Mountain Bike Action 2009 Mayıs sayısında Giant'in Trance X2 modeli muadilleri Santa Cruz Heckler, Specialized Stumpjumper FSR Comp, Gary Fisher HiFi Plus gibi baba markaların önünde 1nci ilan edilmiş. Aynı şekilde yeni Giant Anthem X girdiği teslerin çoğunda ve review sitelerinde genelde en tepede çıkıyor. Gerçi bu saydıklarım full suspension bisikletler. Giant yeni tasarladığı ve bence şu anda piyasanın en iyisi olan arka amortisör sistemi "Maestro" sayesinde rakiplerinden 1 adım öne geçiyor ama kullanılan Aluxx SL aluminyumun ve mühendisliğinde hakkını vermek lazım. Evet bende bir Giant Anthem kullanıcısıyım, kadroyu bir yoklasan inanamazsın adamlar aluminyumu bisikletin bazı noktalarında kağıt kadar inceltmişler, yeni kadro daha hafif ama esnemezliği %5 artmış. Aynı şekilde 2009 Trance X modeli hafiflemesine rağmen esnemezliğinde %13 lük bir artış söz konusu. İşte bunlar mühendisliktir. Mesela Bikeradar.com sitesini incele. Sitenin editörleri de aluminyumun bu kadar inceltilmesini biraz şaşkınlıkla karşılıyorlar ve bu konuda sadece Giant markasına güvenebileceklerini ekliyorlar.

Sonuç olarak 2009 XTC nin Scott Scale'den sadece daha hafif değil aynı zamanda daha sağlam, güvenilir bir kadro olduğunu düşünüyorum ve ekipmanlar da zaten daha üst model. Tabi sahibinin bisikleti görsel olarak olarak beğenmesi de en az teknik özellikler kadar önemli bir husus. Öneriler bizden karar senden artık :)

Değerlendirme yapacağım. Alacağım yer XTC modelini de satıyor ve kadrosunun kesinlikle kötü olmadığını ancak Scale kadrodan daha üstün olmadığını söyledi.

Ben de elimden geldiğince çok araştırmaya çalışıyorum. XTC 2'yi de ayrıca incelemeyi düşünüyorum.

Sonuç olarak maksimum 2.500 TL vereceğim. Bu rakama alabileceğimin en iyisini ve aynı zamanda görsel olarak da en çok beğendiğimi almak istiyorum.

Kesin olmamakla birlikte belki Scale 50'ye bir modifikasyon yaparım. O da jantlarını Cross ride ile değiştirmek olabilir. Bahsetmiş olduğunuz havalı süspansiyon şu an için çok gerekli mi bilmiyorum. Belki de alıp her şeyi baştan değil de zaman zaman parçaları yükseltmek daha iyi olabilir.

Ancak XTC 2'yi de dikkate alacağım.

evet dediğiniz gibi herkez aytı telden çalıyor. Satıcılara ürün yorumu konusunda çok fazla güvenmemenizi öneririm. Sonuçta onlar ticaretle uğraşıyorlar. Bir kısmı da yeni ürünler konusunda yeterince bilgiye sahip değil. Sattıkları malın kadrosunun ağırlığını 300-500gr yanlış verenlerine bile rastlayabiliyorsunuz. Yeniden bir hatırlatma, benim bahsettiğim kadro 2009 XTC modeli, sonunda Team veya Embro geçen modeli değil.

Donanım olarak karşılaştırırsak sadece Giant'in daha iyi olduğu kısımları ekliyorum..
MAŞA:Rock Shox ReCON SL Air (Scale'de Tora yaylı)
Ön aktarıcı:Shimano SLX (Scale'de deore)
Vites kolu:Shimano SLX (Scale'de deore)
Zincir:Shimano HG 73 (Scale'de HG53)

Çok bariz olarak sadece ön amortisörü farklı ancak bu farkta pek yadsınacak bir fark değil.. Sonuçta bisikleti üst sınıfa taşıyan şeyler bu tür değişiklikler..

Ben şimdi XTC 1 modeline baktım.

(link)

Belki de hepsini eleyip bu modele yönelebilirim.

Bana bu model ile Scale 50 model arasındaki avantaj ve dezavantajları söyleyebilir misiniz?

Her iki modelin artı ve eksi yönlerini alabilirsem çok sevinirim.

Teşekkürler...

Başlıca değişim yine ön amortisörde.
Rock Shox Reba SL kullanılmış XTC 1'de.. Bu amortisörün satış fiyatı: 379€
Başlıca özellikleri: çift hava kartuşu sayesinde daha hassas çalışır. Bunun yanında 1650gr civarındaki ağırlığı ile üst seviye bir amortisördür..
Bunun haricinde XTC 2 ile ayrıldıkları noktalar:
SLX Aynakol
SPD pedal
Jant telleri Sapim Race..

XTC1'in tam rakibi Scale 40 ancak onunda fiyatı 1700€(Gerçi onda da Fox amortisör var) civarında. Yani bu durumda XTC1 sizin için en iyi seçim olacaktır.. Bu fiyat aralığında alabileceğiniz en iyi bisiklet diyebilirim. Aldıktan sonra başka bir değişikliğe ihtiyacınız kalmaz. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz..

• Beğen
Tepkiler: Kaan Aslan
Peki vitesleri ve hidrolik disk frenlere baktığımızda XTC 1 mi daha üstün yoksa Scale 50 mi?

XTC 1'in vites sisteminin daha iyi olduğunu Berkay yazmış zaten. Frenlere gelince Avid Juicy lerin kodu 3 ile "en alt modeli" başlayıp yukarı doğru gidiyor. Scale 50'de 3.5 var, XTC'de daha üst model olan 5. Ama model yükseldikçe farkeden şey fren gücünden daha ziyade ayar ve hafiflik opsiyonları oluyor.

Geri