Scudo Sports

Trek 7.2

Tepki
3
Merhaba değerli bisiklet kullanıcıları..

uzun zamandır içimde büyüttüğüm bisiklet tutkumu en sonunda TREK 7.2 yol tipi bisiklet ile taçlandırmış bulunuyorum. bisiklete binmeyi bilmek dışında bildiğim hiçbirşey yok. kask ve eldiven de aldım, sahilde 2 kez 30 ar km yol da yaptım. ama vites, fren vs. gibi meselelerde hangi "tip" ler işime yarar bilmiyorum. kullandıkça keşfetmeye çalışıyorum, ama ta baştan yanlış öğrenmek te istemiyorum.
şimdi elimde bir trek ve bir de bisiklete binmek isteği ve azmi dışında bir şey yok.
mesela, yokuş çıkarken ön vites en büyük diskte, arka vites mümkün olan en küçüğünde olmalı gibi bir kendi başıma çıkarsama yaptım.

şimdi sorular;
1. trek 7.2, benim gibi bisiklet cahili bir adam için nasıl bir seçimdir? yolda kullanacağım genelde, binde bir de arazide.
2. temel kullanım ipuçları internette çok dağınık ve bir bilgi ötekini tutmuyor, elinde bir guideline olan babayiğit var mıdır?
3. bu bisikleti çok sevdim ama yine de bak illa şunu da al, o zaman kesin süper olur dediğiniz birşey var mıdır?

hepinize teşekkürler..

Scudo
Hakan Bey, hayırlı uğurlu olsun öncelikle,kazasız belasız sürüşler diliyorum. Bu marka ve model benim de çok sevdiğim bir bisiklet modeli. Sizin de dediğiniz gibi kullandıkça alışacak ve bilinen sürüş teknikleri dışında kendinize uygun olan yöntemleri keşfedeceksiniz,eminim. Selamlar ;)

@hakan simsek

Siz fotoğraf atmamışsınız ama herhalde bu bisiklet sizinkinden.
Trek 7.2 fx
http://www.velespit.com/content_files/prd_images/Trek%20Bisiklet/7.2_B.jpg
Hayırlı olsun güle güle kullanın. Zaten önemli olan bisiklet ile kullanıcının uymudur. Siz çok beğendiyseniz bize pek söz düşmez. Zaman içinde artılarını ve eksilerini paylaşırsınız. Selamlar.

Merhaba,
Hayırlı olsun bisikletiniz, güle güle kullanın. 7.2 tur bisikleti anladığım kadarıyla, daha çok şehir içinde ve şehirlerarası asfalt yollarda kullanım için uygun lastikleri ince olduğundan, stabilize yolda da pişman etmez. Ben de de Scott Sportster 30 var, şehir/tur bisikleti.

Genel kullanım ilkelerinden çok basitçe bahsedersek, vitesler konusunda aslında bahsettiğinizin tam tersi geçerli. Orta göbek ek küçükte, arka en büyükte olursa pedal çok yumuşak olur ve dik yokuşları bile rahat tırmanırsınız, fakat her pedal basışınız arka tekerin dönmesine az etki eder. Tam tersi durumda yani orta göbek en büyükte arka en küçük dişlideyken pedal çok ağırlaşır (bunu genelde düz veya hafif aşağı eğimli yollarda hızlı gitmek için kullanırsınız) ama her pedala basışınız arka tekerin dönmesine çok fazla etki eder.
Bir de vitesleri kullanırken dişlilerin ve zincirin sağlığı aşısından zinciri paralel kullanmaya dikkat edin. Yani orta dişli 1'de iken arka 1-2-3, orta 2'deyken arka 3-4-5-6, orta 3'deyken arka 6-7-8 gibi. Yolun durumuna, gücünüze, hızlı gitme isteğinize göre vitesi yükseltebilir veya düşürebilirsiniz ama paralel kullanım kuralını dikkate alarak.
Bol pedallamalar :)

• Beğen
Tepkiler: hakan simsek
@TALHA ATEŞ

evet kesinlikle budur. yazıyla fotoyu uyumlu kullanmak gerekirdi. bir tek renk şampanya bende..

@Emre Aslan 1981

sağolun. kesinlikle doğru dediğiniz, pedalın ağırlaşmasını bu kez hissettim sanırım. el becerisi ile artık araba kullanışı gibi otomatikleşeceğiz anlaşılan. sizin bisiklette oldukça iyi görünüyor. ek donanım olarak şu olsa bir de süper olur dediğiniz bir şey var mıdır?

@hakan simsek

Eğer henüz yoksa kask mutlaka alın, eldiven de. Kask belki hiçbir işinize yaramayacak, ama hiç beklemediğiniz bir anda hayatınızı kurtarma ihtimali var. Eldivenler özellikle de avuç içi kısmı jelli ise hem konfor sağlıyor hem de olası bir düşme durumunda avuç içlerinizi korur. Bunların dışında bisikleti kask ve eldivenle sürmek hem daha profesyonel bir hava veriyor, o açıdan da güzel. Süreceğiniz mesafeye göre pedli tayt alabilirsiniz.

Benim bunlar dışında bisiklete aldığım aksesuarlar; km saati (günlük veya belli bir periyotta km. ve süre olarak ne kadar sürdüğünüzü ve hızınızı bilmeniz açısından). Ufak bir ayna faydalı oluyor trafik için. Ayakçak, çamurluk seti ve bagaj (bunları set olarak aldım, yağmur sonrası ıslak zeminde üzeriniz batmadan sürebiliyorsunuz, bagaja da istediğiniz bir şeyi çengelli lastikle sabitleyebiliyorsunuz) kapalı havalarda, hava kararmak üzereyken veya karardığında araçların dikkatini çekmek için yanıp sönen ışıklar, (ben arkaya kırmızı öne beyaz bir tane aldım) patlak seti, pompa, suluk, alyan seti. Kask, eldiven elzem bence, diğerlerinden de ihtiyacınız ölçüsünde bazılarını düşünebilirsiniz.

Edit: Pardon ya, şimdi ilk mesajınıza tekrar baktım, kask ve eldiveniniz varmış.

• Beğen
Tepkiler: yusuf boztepe
önemli değil üstad, sağolasın.
benim büyük kafaya olacak kaskı bulmakta zorlandım aslında ama ilk seferinde hemen almıştım açıkçası.:)
aynayı iyi dediniz onu almak lazım..şu ışıklardan da kapayım bir an önce.
asıl taytı almak lazım, insan biraz helak oluyor elbet. ancak onda da biraz kendimi tayta duygusal olarak hazırlamam gerek sanırım :)

Geri