Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trek Ds Modelleri

Tüm dostlara tekrar merhabalar aklımda sadece iki bisiklet var. 1. Trek DS 2(link)
2.Seçeneğim de ve sürekli aklımın kaldığı Merida Speeder 200 (link)

Bisikleti şehirde kullanım için almak istiyorum yalnız yollarımız biraz çukurlu bozuk bu sebeple Merida Scultura 100 olan profildeki bisikletimi sattım. Sizce Trek DS 2 mi? Yoksa Merida Speeder 200'mü tercih etmeliyim? Merida'nın en çok hoşuma giden yanı karbon bir maşaya sahip olması ve hafif bir bisiklet olması ancak dezavaantajı ise amortisör olmaması. Trek DS 2 bisikletin ise ağırlık sıkıntısı ve donanımın biraz düşük olması dezavantajı var fiyatlar aşağı yukarı aynı son olarak merida'nın lastiklerini değiştirip biraz daha kalın lastik takabilirim sanırım? Fikrinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Scudo
Merhaba, bildiğim kadarıyla karbon maşalar amortisör kadar olmasa da belli bir noktaya kadar bozuk yoldaki şoku emiyor. Hiç karbon maşalı bir bisiklet sürmedim bu arada. Bu yönde yazılar okumuştum sadece. Trek DS 2 (2018) model sahibiyim. Şu ana kadar oldukça memnunum. Trek DS 2'nin donanımı söylediğiniz gibi Merida Speeder 200'den biraz düşük. Kendimce bozuk, ormanlık yollar, vb gibi yerlerde de bisiklet sürmeyi sevdiğim için bu modeli tercih etmiştim. Duruma göre maşayı açıyor veya kilitliyorum. Ayrıca konfor açısından da beğeniyorum. Bisikleti çoğunlukla şehir içi kullanmaktayım. Yaşadığımız yerlerde genel olarak yollar ve trafik adabı sorunlu olduğu için sık sık kaldırımdan inip-çıkma veya ister istemez bozuk bir yola sapabiliyoruz. Kendimce bunu da göz önünde bulundurarak bu tercihi yapmıştım. Keşke daha fazla yardımcı olabilseydim fakat gerek teknik, gerekse bisikletler üzerinde geçirdiğim zaman henüz çok fazla değil. Yavaş yavaş daha iyi öğrenmeye çalışıyorum. Bu arada Merida Speeder 200'de oldukça güzel gözüküyor. :harika:

• Beğen
Tepkiler: Tolga67
@bthnoks

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, inanın 10-15 gündür başıma bu bisiklet seçimi yüzünden ağrılar girdi. Aslında aklımda Trek Ds modellerinin biraz daha üst modelleri vardı ancak kur ile birlikte fiyatları çok fazla arttı indirimede giren yok şuana kadar, bu sebeple aklımda Ds 2 modeli var yani ya Merida Speeder 200'ü alacam yada sizdeki bisikletin aynısını :) Fakat sonradan pişman olmak istemiyorum bu alacağım 3.bisiklet olacak ilk bisikletim Carraro Sportive 225 Hd frendi ancak inanılmaz ağırdı 5.kata çıkartmak zor oluyordu. Sonra Merida Scultura 100 aldım ancak yollarımız iyi olmadığı için sorun oldu onuda sattım şimdi yine aynı hataya düşmek, pişman olmak istemiyorum. Sizdeki Trek DS 2'nin ağırlığı nasıl ve amortisör'ü kilitleyince bisikletin hızında fark oluyor mu yani hızı iyi bir bisiklet mi, biraz hıza da önem veriyorum Merida Speeder muhtemelen çok hızlı olacaktır ona yakın bir hız elde edebilirmiyim acaba sizdeki Trek Ds 2 ile?

Not: Aslında Trek'in DS serilerinin hepsinin kadrosu aynıymış "Gold Alüminyum" sadece donanım farkı varmış donanımı da gerekirse isteğe göre yükseltilir muhtemelen, sanırım Trek bir adım ağır basıyor ancak Merida'da da aklım kalacak gibi :)

Son düzenleme:
Bisikletin ağırlığı 19 inch için: 13.45 kg. Benim kadrom M - 17,5 inch 12.48 kg. Amortisör'ü kitlediğinizde hızında direkt fark ediyor. Amortisör'ü kitleyerek lastiklerin ve gücümün yettiği kadarıyla hız denemesi yaptım. Net bir ölçüm yapamadım fakat kolay hızlandım ve hızımı korurken bir sorun yaşamadım. Hızı bana göre oldukça iyiydi. Bu sürede bisiklet konforundan da ödün vermedi. :) Ben memnum kaldım fakat daha önce bir yol bisikleti sürmemiş olmam nedeniyle hız açısından tam bir doğru bilgi veremeyeceğim bu konuda. Lastikler Merida Speeder'daki gibi değil. Biraz daha tırtıklı ve kalın. Bu sebeple muhakkak bu amortisörü kitlediğinizde dahi hızınıza etki edecektir.

Ds 2'de de frenler hidrolik disk. Özellikle kadrosu inanılmaz sağlam ve güzel. Söylediğiniz gibi kadro aynı, üzerindeki aksamlarda fark oluyor. Bu arada DS 2 ile DS 3 arasında 600-650TL kadar bir fark var gördüğüm kadarıyla. İmkanınız var ise DS 3 de düşünebilirsiniz. Ben DS 2'imden şu anda gayet memnunum. Gerçi Merida Speeder'ı 5. kata omzunuzda daha kolay çıkaracağınıza şüphe yok. Ds 2'yi fazla bir efor sarf etmeden 2. kata çok rahat çıkarıyorum. Olmazsa yarın bir binanın 5.katına çıkartmayı deneyip sonuçları paylaşayım:koptum: Bu arada bisikletin aşağı yukarı hızını ölçebileceğim bir telefon programı var ise sizin için bu şekilde hızını test edebilirim.

• Beğen
Tepkiler: Tolga67
@bthnoks

Şimdi işler karıştı :) Siz kadronun M olduğunu ve 17.5 inc olduğundan bahsettiniz ben o kadro boyunu S olarak biliyorum. Bir yanlışlık yapmak istemem boyum 1.75 iç bacak boyum 79 civarı Ben bana uygun kadro'nun 19 İnc olduğunu ve bununda M kadro olduğunu düşünüyordum yanılıyor muyum? Sizin boyunuz kaç 17.5 İnc' uygun olarak?

@Tolga67

Emin olmak için bisikletime tekrardan baktım, benimki 17,5 inç (M) :) Boyum 1.71, iç bacak boyumu hatırlamıyorum da bir yere not etmiştim bulamadım şu anda. Ekran görüntülerinde Trek DS için boy ve iç bacak ölçüsüne göre kadro/kadro ölçülerini buldum. Benim boyuma göre kadro 17,5'' (M) e denk geliyor. Ek olarak Hibrit, Dağ ve yol bisikletlerinde bu ölçüler sanırım birbirinden biraz farklık göstermekte. Ben alırken oradaki görevliler yardımcı olmuştu ve bisikleti deneme imkanım olmuştu. DS serisini tercih etmeniz halinde 17,5 inç ve 19 inç'i denemenizde fayda var bence. Aşağıdaki tablolara göre Trek DS serisinde 17,5 ve 19 inç arasında bir yerdesiniz.

196525

196527

196528

Kaynak:
(link)
(link)
(link)

@bthnoks

Verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkür ederim ben Trek'de karar kıldım, ancak kadro konusu işimi biraz zorlaştırdı :) Bizim burada Trek satan bir mağaza yok, dolayısıyla deneme şansımda yok internet üzerinden alıcam. Bu arada evet kadro ölçüleri bisikletin türüne göre değişiyor Carrarro Hybrid bisikletin 51 kadrosu boyuma biraz büyük gelirken Merida'nın yol bisikleti 54 Kadrosuda aşağı yukarı aynı ölçülerde büyük geliyordu, fakat rahat kullanıyordum. Yol bisikletlerinin kadroları Hybrid'lere göre daha ufak oluyor. Marka farkından mıdır bilmiyorum ancak Carraro 51 Hybrid ne ise Merida (yol) 54'de aynıydı. Bu arada dediğiniz gibi 17.5 M ise 19 L yani büyük beden bir kadrodur. Trek'lerin kadro boyu hakkında önceden başka marka veya türleri de kullanmış dostlarda kaktı sunarsa memnun olurum.

• Beğen
Tepkiler: bthnoks
@Tolga67

Benimde boyum 1.76 ama bacak boyum biraz kısaydı, yol bisikletinde 52 kadro kullanmıştım, Trek 'te 17.5inç tam uygun oldu. Fikir vermesi açısından.

• Beğen
Şu an bu seriyi radarıma aldım. Sabit maşa dışında bir şey kullanamam desem de DS serisi gözüme çok güzel görünmeye başladı. Bakalım kısmet. Şurada ikinci el var ama çok istiyor.

Trek DS 8.6

• Beğen
Geri