Scudo Sports

İnceleme Trek Fx 7.0

Umarım istedğin kiloya inersin zaman içinde kardeşim. Bende 20 li yaşlarda üzerinden inmiyordum bisikletin. Ama malun o zamanın bisikletleri. Şimdi hem bisikletler hem de bakış açıları daha profesönel kullanıcıların. Hem iş yaşamının hem de metropol stresinin galip gelmemesi için kendimi tekrar bu güzel hobiye vermek istiyorum şu sıralar. İşin içine girdiğimde kendimi bu forum sitesinde buldum. Maşalar, kadrolar, yol, şehir, hibrid derken bir deryanın içine atladım
.
İnsan öğrendikçe seçim yapması da zorlaşıyormuş onu anladım :) Benim de amacım yaklaşık 25 km lik kadiköy- pendik sahil yolunu katetmek. Tabi dönüşle 50 km oluyor. İlk denemmelerde 10 km gidip geri dönmem normaldir diye düşünüyorum. İlk günden pert olmak istemem. Bu parkuru tamamlarsam bilindik bir rotada 100 km ye kadar çıkmak isterim. Yaş 40 oldu 7-8 kilo da fazlam var. Öyle he deyince de olmaz bu eforlar tabiki.

Bir de sigarayı azaltırım ümidi ile. Ama gel gelelim o güzel manzaralı sahilde turlarken durmamak lazım. Yoksa yaktırır manzara :)

• Beğen
Tepkiler: Hastateker
Scudo
@Toyashan
Hocam sıgara dedin beni bitirdin. Babam 4 kez anjiyo bir kez de bay pass oldu bu illet yüzünden 4 damarı değişti. Annem de içiyor. Şimdi de abim başlamış. Allah korusun benden bu illeti 18 yaşındayım almadım ağzıma almam da. Alkolüm de yok. %100 yeşilay:D
Ben ilk bisikleti alımca 12 km yaptım ilk gün daha. Bacaklarıma kramp girdi gece uyurken oturgacım da baya bir acı kaldı 3 4 gün :D
Çivi çiviyi söker dedim ilk hafta sonunda 100 km gittim. Bu ikinci hafta arada 2 hafta boşluk oldu tatil boşluğu. Pazartesiden başladım bu gün salı bisiklet 160 km de şu anda. Daha iyi bi antrenman oluyo daha güzel efor harcıyorum.

Ben karatay diyeti yapıyorum karbonhidrat ve şeler hariç her şeyi yiyorum 4 hafta da 9 kg verdim. Size de öneririm hele orta yaştasınız alınmayın lütfen :D kalp damar olsun organ sağlığı olsun çok mutlu olursunuz :)

Gönlünüzün istediği olsun :)

Allah şifa versin kardeşim. Abini ve anneni ikna etmeye çalış. Bu yolun sonu kötü. By pass in ne zor bir operasyon olduğunu bilirim. Isin sonunda Allah korusun damar tikaniktigindan kalıcı hasarlar ve kötü durumlar oluşabiliyor. Sigara kullanmama da sevindim Vallahi. Dumanindan bile uzak dur kardeşim.

Baya iyi yol yapmissin masallah. Devam edersin umarim. O yaslarda vücuduna yatırım yapmış olursun. Artık sizler daha bilinçli yasiyorsunuz hayati. Tv internet , sosyal platformlar sansinizdir. Sele konusuna gelince o agriyi bilirim oturtmaz koltuga. Dedigin gibi uzerine gitmek lazım

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Toyashan
Para biriktiriyorum bi brooks b17 için :D
4 yaşımdan 15 yaşıma kadar badketbol oynadım 11 yıl 13 sezon 12 kez lisans çıkardım. Sağ diz kapağım çatladı. Çatlak menisküsü yırtmasın diye basketbolu bıraktım. Çatlağım kaynadı ama :D yağmuru hissederim önceden :D
1 yıl dizimle uğraştım 1 yıl da üniversite sınavı için uğraştım hukuk kazanacak puan/sıralama aldım çok şükür.
En son 14 yaşında face bookum vardı :D kurtuldum lanet olası sosyal hesaplardan :D
Bi whatsapp bi bisiklet forum!

Ankaraya gelecek olursanız ve de bisiklete yedek parça vs bir şeye ihtiyaç olursa mesaj ile ulaşabilirsiniz çekinmeden seve seve yardımcı olmaya çalışırım

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Ay
Kardeşim sağolasın. Boraz üzüldüm biraz sevindim adina. Herşeyde hayir vardir.

Ankarada yaptım askerliği 1998de hava kuvvetleri komutanliginda. Yoğun disiplin içinde gecen aylardan sonra [emoji4] Ankara yı olumlu anamadim hiç. Baya cektik kuru sogugundan

Bakarsın birgün yolum düşer görüşürüz insallah.

Sosyal medyayi bende kullanmiyorum ama iyi tarafları da var.
Youtube da iki teker bir adam diye video yayinlayan gönüllü bisikletci var. Turlarını incemelerini kendince anlatıyor. Oncelikle biraz itici gekmisti çocuk. Sonra sevmeye başladım.

O da 4-5 sene önce bir hastalıktan dolayı yuruyememek gibi bir durumu olmuş. Dr. Bisiklet kullan demiş. Sonrasi bu duruma gelmiş. Izlemediysen tavsiye ederim. Cok videosu olmasada olanlar işe yarar

@Toyashan
Biliyorum iki teker bir adamı takip ediyorum.
Daha çok geziniyo daha hoş ve bilgi verici ben de size tavsiye ederim.
Hem de alacağınız bisiklette kendiniz yaparsınız bakımını. Paranız cebinizde kalır ve de deneyimlersiniz yavaşça.
Ben bisikleti kendim kuracaktım ama kendim kurmam sonucunda bisiklette bir sorun çıkarsa garanti kapsamı dışında oluyormuş o yüzden bayiye kurdurdum.
Ankara da ne ayaz ne soğuk kaldı :D dünya 4 derece ısındı :D

• Beğen
Yarın öncelikle decathlon a uğrayıp biseyler almak istiyorum bisikleti almadan önce. Ne önerirsin ? Yani neler lazım olur. Kask ve eldiven dışında. 7.0 için

@Toyashan
700×35 iç lastik
Mini pompa,ayaklı pompa ayrı ayrı
Yama
Kadroya uygun kadro çantası isteğe bağlı
Ben eldiven kullanmıyorum ama bi kaza da ellerime taş batar çizilir filan alın siz bence hem jelli oluyor onlar elleriniz ağrımaz
Km saati ben 35 tl lik olanını aldım

• Beğen
Yarın bakayim bi bu dediklerine. Sağol

• Beğen
@Toyashan
Rica ederim her zaman yardımcı olmaya çalışırım

Günaydın. Birazdan yola cikicam umarim decathlon da aklım triban 520 yol bisikletine kaymaz [emoji4] bi de çok fonksiyonlu alet takımı ( alyan ) almam gerekiyor galiba

• Beğen
@Toyashan
Hocam günaydın.
520 almayın bence üzerinde grip shift var ne idiğü belirsiz :D
Alyan takımı alabilirsiniz işinize yaracak 100 tl civarı olan bi takım vardı. Ama yok diyorsanız minik 20 30 tl lik olan alyan takımı da var

• Beğen
Evet orada bir şüphe var. Bi de lastikleri 23 galiba. gerektiğinde daha geniş takilamiyor diye bir muhabbet dönüyor. Alyana 100 tl vermek istemiyorum şu an. Alternatiflerine bakarim artık

@Toyashan
Triban almayın hicam ve de siz tur bisikletçisiniz o ince tekerlek yüke dayanmaz :D
20 30 liraya çakı boyutunda alyanlar var ondan alabilirsiniz

• Beğen
Çok oldum ama cahillik başa bela [emoji4] bu pompalar standartmı oluyor

• Beğen
@Toyashan
Hocam üzerinde psi değerleri yazıyor. Kaç psi hava basabileceği yazıyor.
Trek 7.0 a ben öne 65 arkaya 70 hava basıyorum. El pompası o kadar basana kadar canınız çıkar :D ucuzundan bi el pompası alın. Bir de göstergeli ayak pompası alın.
Benim el pompam 87 psi diyor ama basamaz :D
Ayaklı pompam da 160 psi diyor

(link)

(link)

• Beğen
Bu bilgiler çok önemli sağol kardeşim. Bugün trek i alirsam Allah in izniyle sana ilk düşüncelerimi yazarım

• Beğen
Ilk masraftan kaçınmayın başka bir şeye gerek kalmıyor zaten :)

@Toyashan
Seve seve dinlerim umarım memnun kalırsınız

• Beğen
Bakalım. Bisiklet planladigimdan pahalı oldugu için digerlerinde ince eleyip sık dokumam lazım. Ama o bisiklete değer.

• Beğen
@Toyashan
O kadroya değer sadece. Ben inceledim ilk kutu açılışında.
Kadro ayrıntıları başka hic bir bisiklette yok o kadro şekli boru kalınlıkları vs.
Kask pompa yama levye alın yeter şimdilik taksit de yapıyorlar zaten

• Beğen
Geri