Fren kollarını biraz daha aşşağı çektim.
Sürüş pozisyonu yataylaşıp yükün daha eşit dağılmasıyla ilk farkettiğim daha çabuk hızlandığım oldu. Sert dönüşlerde sıkıntı yaşatmaya müsait olsa da daha atak şekilde manevralar yapılabiliyor. Fx üzerindeki hafif eğimli gidon 62 cm iken ben 52 cm civarına düşürmüştüm şimdi bir o kada daha düştü. İnişlerde şimdilik temkinliyim alışma sürecinde umarım ki iyi tecrübeler edinirim.
@Alp Tigin Tengrikut
Bu kadro sana bir tık ufakti bildigim kadari ile. Bundan sebeb hic zorlanmazssin diye düşünüyorum habu dropbarin domalbar problemine karsi
Evet kadro bir tık ufak ama uzunda işe yarıyor. Gidonum Reach kısmı 13 cm civarı o yüzden domalma durumu biraz daha artıyor ama yoruculuk durumu yok. Beni ister istemez hıza teşvik ediyor kerata
@kod_black
Senden aldığım Bontrager boğaz oldukça şık durdu. Bar kısmına takacağım Altus veya Deore kollar aşşaı baksa da düz tutuşta ele engel olacaktı. Shimanonun az bulunan dikey çalışan kollarından bir olan Sl a050 kollar tam da düşündüğüm gibi bir sistemdi. Halihazırda halen üretilmekte olan türünün tek örneği Salcano Xrs 070 modelinde bu kollar kullanılmakta.
@Alp Tigin Tengrikut
Dostum bunlari ben bi salkano yol bisikletinde de gorup , "Bu ne la ?" Tepkisi vermistim. Var yani kullaniliyorlar yol bisikletlerinde bu kollardan. Biz bundan şunuda ogrenmis olduk; 7 li yol sistemlerinin bazilari mtb grubunu da rahat calistiriyorlar hehe
Xrs 070 modelinde 2x7 li sistem var ama a050 sol kol 2-3 arası çalışacak aralıkta hatta 4 lü aynakol olsa ona bile yeter Adamlar ekonomik bir model yapmışlar kollar kadroda olsa tam vintage olacakmış 2019 modeli bile üretilmekte..
@CmlCLK
Btwin Microshift kullanmakta alt seviye de olsa gidona montajlı kol kollallanacağını zannetmem. Vites-fren bir arada kullandığını biliyorum.
@Alp Tigin Tengrikut arkadaşım sanırım arka dişli vidalı. vidalı dişli uyumlu arka göbek satılıyor mu. ben mtb için bulamamıştım. bir de arka dişliyi 8 li 9 lu yapsak zincir ve arka aktarıcıyı değiştiremek gerekir mi?
Zincir kısmını bilmemekle beraber 7li Sis Tourney arka aktarıcının 8 kademeye kadar da geçiş imkanı sağladığını biliyorum. Kullandığım ruble aslında piyasada yaygın bir model zaten tur-mtb kompanetlerin geneli birbirine uyumlu üretilmektedir.