Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

trek ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum

Tepki
1
merhaba arkadaşlar
uzun zamandır bisikletler hakkında forum sayesinde bilgi topluyorum. eski bisikletimle yıllarca yollarda, şehir içi ve özellikle kadıköy-tuzla arası toz attık ancak dağ bisikleti olması nedeniyle beni çok yordu ve hazır artık öğrencilik devri de kapanmışken rahatıma ve konforuma, performansa bakayım dedim. ayrıca kısa süredir buraya üyeyim ve siteden çok memnun kaldım.
benim sorunum, trek fx 7.1 ve 7.3 arası kararsız kalmak. hangisini alacağımı almam gerektiğini bilmiyorum. para konusu mesele olsa da, sonrasında keşke demek istemedğimden doğru tercih paradan daha önemli. hızı severim, pedalı tek çevirmemle bisikletin canlandığını görmek hoşuma gider. yollarda asfaltta süreceksem de, tozlu topraklı yollara girmem gerektiğinde çekinmek istemem, anlayacağınız bisikletimde engel istemem, ben bisikletime değil, bisikletim bana uyum sağlamalı.
ayrıca boyum 1,75, hangi kadro bana uyar.
şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.
iyi pedallar

Scudo
Safiye hanım;
Trek çok güzel bir markadır.İki modelide çok beğeneceğinizden eminim.Amatörseniz 7.1 uygun olacaktır.
Özellikle bisan vs markalara göre direksiyon hassasiyetleri ve dönüş yetenekleri çok güzeldir.

İyi pedallar

:)

css

safiye hanım bir trek bayiine gidin ve görüşün . orada size yardımcı olacaklardır. ayrıca bisiklet işi birazda zevk işi bisikletleri bir görün, dokunun, hatta binin. eminimki biri size daha yakın gelecektir. gönlünüzün çektiğini alırsınız. trek derseniz iyi bir seçim derim. şimdiden hayırlı olsun.

• Beğen
Tepkiler: safiye öztürk
Bende Trek 7.3FX kullanıcısıyım. Tavsiye ederim.Pişman olmazsınız.

• Beğen
Ben de trek fx 7.5 kullanıyorum. Gezinti de, turda, şehirde her yerde kullandım. Yaklaşık 5 senedir kullandığım bu bisikletten her yönden memnunum.
Boyum 1,75 ve bisikletim medium kadro. Bu kadro boyundan da memnunum.

En doğru kararı bisikleti kendi gözlerinizle görünce verirsiniz.
Teknik özellikler olarak ise paranıza göre en yüksek donanımı almanızı tavsiye ederim.

Keyifli sürüşler.

Şu linkteki geziye fx ile gitmiştim. Beyşehir levhasının altındaki bisiklet trek fx 7.5

• Beğen
ortaköydeki showroom a gidip orada görerek seçim yapmanızı şiddetle tavsiye ederim:)

Bende FX 7.2 kullanıcısıyım ve ilk bisikletim. Önceleri benimde çekincelerim vardı 7.1 - 7.2 ve 7.3 arasında ve 7.3 almak aklımdaydı. 7.2 de 7.3 kadrosuna sahip arasında alüminyum olarak çok az bir ağırlık farkı var (200 gr civarında olması gerek). Sonra 7.3 bulamayınca 7.2 ile 7.1 arasında seçim yaptım. Bisikletimden gerçekten memnunum, ağırlığı 10.5 - 11 kg arasında ve gezi tur gibi etkinliklerde performansı iyi olan bir bisiklet. 7.2'nin üzerindeki lastik hibrittir ve gönül rahatlığıyla bozuk olmayan arazilere girebilirsiniz (Tabiki MTB gibi performans vermez).

1,75 boy için kadro boyu 17.5" belki küçük gelebilir ama 19" te gidip Ortaköy TREK bayisinde denemenizi tavsiye ederim.

Şimdiden alacağınız bisiklet hayırlı olsun güzel bir seçim yapmışınız.

@safiye öztürk

burda boydan ziyade bacak içi ölçünüz önemli. bacak içi ölçünüzü de ayaklarınız arasında 5-10 cm mesafe varken, bacaklarınızın arasına kalın bir kitap koyarak alabilirsiniz. her insanın vücut ölçüleri ve bacak ölçüleri farklı olduğu için uygun bir kadro seçmek çok önemli.

illa fx alacaksınız fx 7.3 ve üzerine 7.5 bakmanızı tavsiye ederim. ama biraz daha konforlu bir sürüş için trek 7000 serisine de bakmanızı tavsiye ederim. bunlarda 35 genişliğinde lastik var. bir de hangi bisikleti alırsanız alın destek sütünunun bayanlara uygun olan sürümlerinden wsd (women specific design) almanızı tavsiye ederim. örneğin 7300 wsd modeli var. fx'lerin de hemen hepsinin wsd modelleri var.

kadınlar için olan modellerin boyları biraz karışık gibi şu sayfa üzerinden konuşmak lazım. (geometri başlığı içerisinde tüm ölçüler verilmiş)
(link)

7,3 daha iyi olduğu kesin aralarındaki fiyat farkı kaynak,geometri ve donanımları göz önüne alınınca kayboluyo.bastan söyliyim hiç kullanmadım (yol bisikleti).benimde trek4300disc im var gönül mtb den yana silk lastik kullanarak kurtköy civarı piknik yerlerinede rahatlıkla girip çıkabilirsin tabi böyle alışkanlıklarınız yoksa 7,3 sizinle daha özdeş.
-bu arada istanbul yollarının kenerları cam kırıklarıyla doludur.yanınızda iç lastik mutlaka olsun yada MTB ye devam :D .

20.11.2010 tarihi itibariyle TREK 7.2 FX sahibiyim ve çok pişmanım, keşke daha önce alsaydım!!!
O meşhuuuuur TREK gerçekten adının sanının hakkını veriyor, eğer siz de benim gibi şehir içi kullanıcısıysanız 7.0 dan itibaren tüm FX serisi sizi fazlasıyla tatmin edecektir. Kaldı ki 7.0 Hindistan'a kadar gidebilecek sağlamlıkta bir bisiklettir. FX serisinde 7.1'den 7.9'a kadar jantlar çift kattır. 7.0 ' ın arka attırıcısı shimano tourney, 7.1'in acera, 7.2'nin alivio'dur. Ben ortaköy mağazasına 7.0 almak için gittim 7.0 ve 7.1 ellerinde yoktu, Sami isimli arkadaşın ilgisi ve 10 taksite bölündüğünü görünce 7.2 aldım. Süper memnunum eğer az güçle çok ve hızlı yol yapmak ve en az %80 asfalt kullanımınız varsa sizin bisikletiniz TREK FX serisi.
Herşey gönlünüzce olsun.

• Beğen
Tepkiler: B.Konak
Hayırlı olsun.Güle güle kullanın,kazasızca,gönlünüzce.

• Beğen
Tepkiler: M.A.Y.
@M. Alper YALINKILIÇ

hayırlı olsun, guzel bir tercih.

• Beğen
Tepkiler: M.A.Y.
Geri